Aceasta este cel de-al treilea şi cel din urmă articol din seria referitoare la extinderea afacerii peste graniţe. Să vedem cum încearcă să-şi atingă scopul de expansiune la nivel internaţional Katrina, designerul fictiv de mobilă din articolele anterioare.

După ce s-a asigurat de respectarea cerinţelor practice, Katrina este pregătită să creeze campanii AdWords internaţionale. Pe baza datelor Statistici de căutare, ea doreşte mai întâi să creeze o campanie care vizează Germania. În funcţie de rezultate, va decide dacă să vizeze şi Olanda. Katrina accesează interfaţa AdWords şi face clic pe butonul „+ Campanie nouă”. Apoi selectează „Germană” din „Locaţii şi limbi”.

Ea poate alege mai multe limbi, însă recomandarea noastră este să se vizeze una singură. Puteţi avea un scor de calitate ridicat atunci când creaţi un grup de anunţuri caracteristic unui produs. Adăugând cuvinte cheie în diferite limbi într-un grup de anunţuri, acesta va deveni mai eterogen , fapt ce va duce la un scor de calitate mai mic. Prin urmare, cel mai bine este să alegeţi o singură limbă pentru fiecare campanie.

Pentru campania în limba germană, Katrina doreşte să identifice toate cuvintele cheie relevante pe tema „design mobilă”. Cum poate obţine o listă de cuvinte cheie cuprinzătoare? Mai întâi, ea accesează Setul de instrumente pentru traducători pentru a obţine o traducere a campaniei existente în limba finlandeză. Iată cum puteţi să traduceţi campania existentă în alte limbi.
Katrina nu doreşte însă numai o traducere a tuturor cuvintelor cheie finlandeze, întrucât poate pierde anumite cuvinte cheie caracteristice pentru piaţa din Germania. Pentru a găsi cuvinte cheie caracteristice pentru piaţa din Germania, Katrina utilizează Instrumentul pentru cuvinte cheie, schimbând setările privind limba şi locaţia în cele aferente Germaniei.

Katrina are acum o campanie în limba germană, în care a inclus cuvintele cheie şi textele publicitare traduse, precum şi cuvintele cheie furnizate de Instrumentul pentru cuvinte cheie. Puteţi angaja un traducător profesionist specializat pe limba germană pentru a examina şi a perfecţiona campania. katrina doreşte nu numai ca traducerile să fie corecte, însă şi ca termenii traduşi să fie unii utilizaţi frecvent în Germania. Katrina utilizează apoi Estimatorul de trafic pentru a identifica sume licitate CPC adecvate pentru piaţa din Germania.

După două săptămâni, ea doreşte să îmbunătăţească performanţa campaniei în limba germană, adăugând cuvinte cheie noi din fila Oportunităţi din cadrul contului Adwords. Ideile de cuvinte cheie din fila Oportunităţi sunt generate de instrumente automate, pe baza datelor privind căutările Google. Analizând datele despre căutări legate de campanii, sistemul poate găsi adesea noi cuvinte cheie relevante pentru anunţurile dvs., dar care nu există momentan în cont. Katrina alege cuvinte cheie relevante din fila Oportunităţi şi le adaugă în campanie. Ea măsoară în continuare performanţa acesteia.

Bazându-se pe succesul campaniei în limba germană, Katrina este nerăbdătoare să îşi extindă afacerea pe chiar mai multe pieţe, începând cu o campanie în limba olandeză!Articol publixat de Adriana Sătmărean, echipa Google AdWords România