Acum, când cei mai mulţi dintre agenţii de publicitate utilizează numai interfaţa nouă, dorim să vă împărtăşim câteva sfaturi referitoare la creşterea eficienţei, care să vă ajute să profitaţi la maximum de potenţialul noii interfeţe.

Concentraţi-vă pe ceea ce este cu adevărat important

În tab-ul Cuvinte cheie aveţi la dispoziţie mai multe instrumente care vă ajută să vă axaţi pe lucrurile importante pentru dvs.

Mai întâi, puteţi personaliza coloanele pentru ca acestea să afişeze numai valorile de care sunteţi interesat şi în ordinea dorită de dvs. Apoi, puteţi utiliza filtre pentru a vă concentra pe acele cuvinte cheie care satisfac anumite criterii. De exemplu, puteţi dori să vă concentraţi exclusiv pe cuvintele cheie care nu realizează bine conversii. Filtrele vă permit să vă axaţi pe ceea ce este important pentru dvs. Puteţi găsi exemple de filtre utile pe care le puteţi încerca, în acest articol din Centrul de ajutor.

Apoi, după ce ştiţi lucrurile care vă interesează, puteţi lăsa în grija AdWords sarcina monitorizării acestora. Utilizând alertele personalizate puteţi indica programului AdWords ce modificări sunt importante pentru dvs., iar atunci când acestea se vor produce, veţi primi alerte atât în cont, cât şi pe e-mail. De exemplu, utilizând filtrele, identificaţi cuvintele cheie cu cel mai mare volum de conversie. Prin urmare, aţi putea crea o alertă pentru a fi notificat în cazul în care rata de conversie a respectivelor cuvinte cheie înregistrează o scădere în comparaţie cu săptămâna anterioară.

Dacă sunteţi utilizator al unui cont Centrul meu de clienţi, reţineţi că de acum va trebui să vă conectaţi direct la un cont individual AdWords pentru a seta alerte personalizate.

Modificaţi mai multe elemente simultan
După ce aţi găsit ceea ce este important pentru dvs., noua interfaţă vă permite să aduceţi cu uşurinţă modificări în bloc cuvintelor dvs. cheie. Mai întâi, aveţi posibilitatea să selectaţi mai multe cuvinte simultan şi să faceţi clic pe Modificaţi pentru a deschide toate câmpurile pentru modificări. Pentru a economisi timp, puteţi să faceţi toate aceste operaţii cu ajutorul tastaturii: selectaţi cuvintele cheie cu tasta X, mutaţi rânduri în sus şi în jos utilizând tastele J şi K şi apăsaţi tasta E pentru a intra în modul de modificare. Dacă doriţi să selectaţi o listă de cuvinte cheie consecutive, selectaţi primul cuvânt cheie, apoi ţineţi apăsată tasta Shift şi faceţi clic pe ultimul cuvânt cheie pe care doriţi să îl selectaţi.

În timp ce sunteţi în modul de modificare, puteţi să întrerupeţi cuvinte cheie, să ajustaţi suma maximă CPC, să modificaţi adresa URL de destinaţie şi să schimbaţi tipul de potrivire a acestora. De asemenea, puteţi să copiaţi sume licitate şi adrese URL de destinaţie pentru toate rândurile. Am adăugat recent posibilitatea de a majora sumele licitate ale tuturor cuvintelor cheie pentru care este cazul la suma CPC necesară pentru afişarea în prima pagină. Din modul de modificare, faceţi clic pe Setaţi toate sumele CPC la valoarea sumei licitate pentru afişarea în prima pagină.

Puteţi utiliza, de asemenea, funcţia de modificare a tabelelor pentru a efectua modificări în bloc. Funcţia de modificare a tabelelor vă permite să lucraţi cu toate cuvintele dvs. cheie aşa cum aţi lucra cu un tabel. Puteţi să utilizaţi formule, să copiaţi şi să inseraţi şi chiar să găsiţi şi să înlocuiţi. Veţi găsi funcţia de modificare a tabelelor făcând clic pe Mai multe acţiuni, apoi pe Modificaţi tabelul. Reţineţi că funcţia de modificare a tabelelor poate fi utilizată numai în interiorul unui grup de anunţuri.

Mutaţi elemente
Păstrarea în bună stare a structurii contului este unul dintre factorii cheie care determină succesul campaniilor AdWords. Vă recomandăm, prin urmare, ca din când în când să aduceţi mici modificări, cu scopul de a crea seturi de cuvinte cheie mai rafinate şi mai relevante, precum şi anunţuri mai performante. În acest caz se dovedeşte utilă funcţia de copiere. Veţi găsi funcţia de copiere sub Mai multe acţiuni, acolo unde se află şi funcţia de modificare a tabelelor. Aveţi posibilitatea de a copia cuvinte cheie într-un alt grup de anunţuri sau într-o altă campanie. Atunci când copiaţi cuvinte cheie, aveţi, de asemenea, opţiunea de a copia suma licitată şi adresa URL de destinaţie aferente acestora.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să gestionaţi într-un mod mai eficient cuvintele cheie şi să îmbunătăţiţi campaniile dvs. AdWords.