Cu ajutorul anunțurilor „clic pentru apelare” mobile, clienții pot intra în legătură cu companiile mai ușor ca oricând, prin telefon. Iar creșterea volumului de apeluri nu pare să încetinească. De fapt, se estimează că numărul de apeluri de pe smartphone-uri către companiile din S.U.A. va ajunge la aproape 162 de miliarde până în 2019, o creștere de 73% față de 2015[1]. 

Cu toate că apelurile sunt o sursă importantă de conversii pentru multe companii, sarcina de a măsura calea parcursă de un client, care începe online, cu un anunț afișat în Rețeaua de căutare, și se încheie cu o conversație offline, poate fi una dificilă. Dorim să vă prezentăm conversiile prin apeluri importate, cu ajutorul cărora agenții de publicitate pot crea o concordanță mai precisă între venitul obținut din apeluri și campaniile AdWords. Această funcție se va implementa pentru toți agenții de publicitate pe parcursul următoarelor câteva săptămâni.

Aflați ce elemente din campanii generează cele mai valoroase apeluri

În trecut, agenții de publicitate putea să cuantifice conversiile prin apeluri folosind durata apelului. De exemplu, un agent de publicitate din domeniul turismului poate să afle că apelurile care generează rezervări noi durează minimum un minut și să seteze această valoare ca durată minimă necesară pentru ca un apel să fie contorizat drept conversie.

Conversiile prin apeluri importate nu se mai opresc la durata apelului, ci cuantifică întreaga valoare a conversiilor din apelurile plătite provenite din anunțurile „clic pentru apelare” mobile sau de pe site. Puteți face deosebirea între diverse tipuri de acțiuni ale clienților cărora le acordați valori diferite. De exemplu, agentul de publicitate din domeniul turismului poate să aloce venit unor tipuri diferite de apeluri, cum ar fi noile rezervări, solicitări de tarife, apeluri privind serviciile și transferarea clienților la un pachet de călătorie cu o valoare mai mare. Datorită informațiilor cumulate din conversiile prin apeluri importate, acesta va putea optimiza automat sumele licitate la nivel de cuvinte cheie prin intermediul strategiei de licitare automatizată reprezentată de rentabilitatea vizată a cheltuielilor publicitare, astfel încât să genereze apeluri mai valoroase. 

Companiile precum Nationwide și ShoppersChoice.com folosesc deja conversiile prin apeluri importate pentru a cuantifica și a face optimizări mai eficiente în vederea apelurilor valoroase.

„În calitate de agenție parteneră a Nationwide, prioritatea noastră este să îi direcționăm pe clienții potențiali relevanți din domeniul asigurărilor către centrul de apeluri al companiei, astfel încât să îi transformăm eficient în clienți noi. Până acum, nu am reușit să maximizăm prezența companiei Nationwide în Rețeaua de căutare deoarece nu puteam asocia venitul din apeluri și clicurile individuale. Conversiile prin apeluri importate duc opțiunea de cuantificare AdWords la nivelul următor, astfel că acum putem importa direct în AdWords vânzările de polițe generate de apeluri. Pe baza acestor date, putem lua decizii mai bune privind cheltuirea bugetului de marketing, sumele licitate la nivel de cuvinte cheie, poziționarea cuvintelor cheie și optimizarea campaniei. Cu toate că este încă devreme, de la includerea conversiilor prin apeluri importate în optimizarea campaniei, am reușit aproape să triplăm cheltuielile pentru termenii cei mai performanți, care generează apeluri. Această opțiune ne-a ajutat chiar și să identificăm noi oportunități de extindere a cuvintelor cheie pe baza termenilor de căutare, pe care nu le-am fi identificat fără a ne spori investiția cu susținerea datelor despre apeluri importate. ” -- Jordan Jones, director asociat al departamentului de canale digitale pentru performanță, UM

„Mulți clienți au întrebări despre gama noastră de produse sau doresc să îi transmită o comandă direct reprezentantului de vânzări, astfel că le oferim opțiunea de a ne apela cu ușurință din anunțuri și de pe site. Cu ajutorul conversiilor prin apeluri importate, cuantificarea apelurilor AdWords se apropie tot mai mult de asocierea completă a datelor din centrul de apeluri offline cu valorile online. Înțelegem mai bine cum generează venit apelurile din anunțurile AdWords și vom putea folosi aceste informații pentru a lua decizii mai bune cu privire la alocarea bugetului și la optimizarea campaniei” -- Jeff Loquist, directorul departamentului de marketing prin intermediul motoarelor de căutare la ShoppersChoice.com

Ce vă trebuie pentru a importa conversiile prin apeluri

Trebuie să culegeți trei informații pentru a importa datele despre conversiile prin apeluri în AdWords:

numărul de telefon al apelantului (ID apelant),
ora începerii apelului,
durata apelului.

Aceste date vor fi securizate și confidențiale, având un rol esențial în asocierea conversiilor cu apelurile AdWords care le-au generat. Conversiile vor fi atribuite până la nivelul cuvântului cheie, astfel încât să puteți afla ce elemente ale campaniei generează cele mai valoroase conversii prin apeluri și unde să vă investiți bugetul publicitar. 

Pentru a afla mai multe despre conversiile prin apeluri importate, accesați Centrul de ajutor și consultați cele mai bune practici pentru generarea de apeluri telefonice către companie și optimizarea experienței apelanților

Amit Agarwal, manager principal de produs, departamentul de anunțuri mobile afișate în Rețeaua de căutare

[1] BIA/Kelsey, 2015