Utilizatorii trec în mod constant de la un dispozitiv la altul pe parcursul zilei - citesc pe smartphone știrile de ultimă oră, vizionează pe tabletă un videoclip viral sau caută pe laptop detalii despre următoarea vacanță la mare. Acest lucru reprezintă o provocare pentru specialiștii în marketing: cum poți găsi persoana potrivită la momentul potrivit? Soluțiile companiei Google pentru segmente de public îi ajută pe specialiștii în marketing să ajungă la anumiți utilizatori în funcție de lucrurile care sunt importante pentru aceștia folosind informații de la milioane de site-uri și aplicații din Rețeaua de display Google și miliarde de vizionări zilnice ale videoclipurilor de pe YouTube. Fie că vreți să vă consolidați marca, fie că vreți să creșteți vânzările companiei, noi vă putem ajuta să difuzați publicului mesaje relevante în fiecare etapă până în momentul cumpărării. Iată cum pot companiile să găsească segmentele de public potrivite cu ajutorul anunțurilor grafice și video Google:
  • date demografice - atrageți clienții din grupurile demografice pe care le alegeți — inclusiv în funcție de vârstă, sex și statut parental. De exemplu, mărcile care au o ofertă la ghiozdane pentru începutul anului școlar se pot adresa mamelor cu vârsta între 25 și 34 de ani.
  • segmente de public cu interese similare - creșteți gradul de cunoaștere a mărcii și gradul de implicare față de aceasta adresându-vă persoanelor care au interese relevante pentru marca dvs. De exemplu, o marcă de îmbrăcăminte sport se poate adresa persoanelor pasionate de excursii în natură atunci când anunță lansarea noii sale colecții de haine pentru drumeții.
  • segmente de public personalizate cu interese similare - încurajați includerea mărcii dvs. între opțiunile clienților folosind un segment de public personalizat în detaliu pentru compania dvs. De exemplu, o companie care produce un joc video de fotbal se poate adresa suporterilor unor anumite cluburi de fotbal.
  • segmente de public din cadrul pieței - creșteți traficul relevant adresându-vă clienților care caută în mod activ informații cu intenția de a face o achiziție. De exemplu, un producător de aparatură electronică de consum se poate adresa clienților care caută în mod activ să cumpere o cameră foto.

În fiecare lună, agenții de publicitate AdWords din întreaga lume difuzează sute de mii de campanii folosind aceste soluții pentru segmente de public. Unul dintre acești agenți de publicitate este compania Ford Noua Zeelandă, care a folosit segmentele de public Google pentru a atrage mai mulți cumpărători de mașini pe site-ul său. Ford a vrut să ajungă la pasionații de automobile și să crească gradul de cunoaștere a mărcii pentru mașinile sale, așa că a folosit segmente de public cu interese similare. Producătorul de automobile a vrut să se adreseze și celor care căutau în mod activ informații și se gândeau să-și cumpere o mașină nouă, așa că a folosit segmente de public din cadrul pieței. Cu ajutorul acestor soluții și al unui remarketing dinamic, Ford a generat o creștere cu 60% a numărului de vizitatori pe site și a triplat durata petrecută de aceștia pe site.


„Soluțiile Google pentru segmente de public ne-au permis să ajungem la clienți în fiecare etapă a procesului de cumpărare, ceea ce ne-a ajutat să creștem numărul de clienți relevanți pe site-ul nostru și numărul de clienți potențiali”, a declarat directorul general de marketing Ford Noua Zeelandă, Cameron Thomas. Aflați mai multe aici.

Specialiștii în marketing pot avea astfel de rezultate datorită celor trei elemente specifice companiei Google:

1. Informații detaliate despre consumatori, bazate pe multe puncte de contact

Segmentele de public Google sunt alcătuite folosind date de la milioane de site-uri și aplicații —inclusiv proprietăți precum YouTube, care ajung la peste un miliard de utilizatori. Acest lucru ne oferă o gamă largă de contexte — citirea unor recenzii pentru hoteluri, căutarea de case și apartamente într-o aplicație de tranzacții imobiliare, vizionarea unor videoclipuri despre mașini ș.a.m.d. — pentru a înțelege ce este important pentru utilizatori. Aceștia pot deține controlul asupra experienței lor; așadar, este probabil că ei văd anunțuri utile și relevante.

2. Abilitatea de a face distincția între pasiunile utilizatorilor și intenția lor de cumpărare

Clasificăm milioanele de site-uri și aplicații din GDN folosind învățarea automată, separându-le pe cele care indică „pasiune” de cele care indică „intenție”. Astfel, aveți posibilitatea de a interacționa cu clienții la momentul potrivit din procesul de cumpărare, în funcție de tipurile de site-uri și aplicații pe care le accesează aceștia. De exemplu, dacă aveți o marcă de produse electronice și vreți să creșteți gradul de cunoaștere a acesteia, ați putea să vă adresați persoanelor care accesează bloguri și videoclipuri despre produse electronice pentru a-și satisface pasiunea pentru gadgeturi. Dar dacă scopul dvs. este să creșteți vânzările, v-ați putea adresa persoanelor care caută televizoare de înaltă definiție pe site-uri de comparare a prețurilor.

3. Date în timp real, mereu actuale

AdWords actualizează segmentele de public în timp real și adaugă noi informații de fiecare dată când este afișat un anunț, înlăturând informațiile care nu mai reflectă interesele actuale ale utilizatorilor. Acest lucru este important pentru performanța anunțurilor dvs., pentru că o persoană care cumpără astăzi un bilet de avion s-ar putea să nu mai aibă nevoie și mâine de altul. Sau o persoană care iarna aceasta își dorește să devină bucătar ar putea să aibă o nouă și intensă pasiune pentru excursii în natură când vine primăvara.

Pentru a ajuta cât mai mulți specialiști în marketing să ajungă la segmentele de public dorite, am pus la dispoziție aceste soluții și la nivel global pe YouTube și DoubleClick. Fie că scopul dvs. este să vă consolidați marca, fie că doriți să creșteți vânzările, segmentele de public Google vă ajută să vă adresați persoanelor potrivite la momentul potrivit prin milioane de site-uri și aplicații.

Postat de Jon Krafcik și Max Maxwell, Manageri de produs, AdWords