Puteți înțelege cu ușurință performanța strategiilor de licitare automatizată dacă știți unde să vă uitați. Am lansat trei noi funcții de raportare cu ajutorul cărora puteți să beneficiați de transparență asupra licitării și să economisiți timpul necesar pentru remedierea erorilor care ar putea afecta performanța.

Aflați ce se întâmplă în culisele licitării

Cu ajutorul licitării automatizate, agenții de publicitate pot economisi câteva ore săptămânal și pot optimiza sumele licitate în mod adaptat pentru fiecare licitație. Cu toate acestea, este important să monitorizați strategiile de licitare și să știți când necesită modificări. Noile
adnotări de stare adaugă informații suplimentare la stările strategiilor de licitare, ajutându-vă să decideți dacă și cum să luați măsuri.

De exemplu, dacă o strategie are în continuare starea „Învățare” deoarece ați creat-o de curând sau s-a schimbat structura campaniilor acesteia, vom afișa „timpul estimat rămas pentru învățare”. Aceasta indică faptul că algoritmii de licitare sunt în curs de calibrare și arată cât timp va trebui să așteptați înainte de a efectua alte modificări sau de a evalua performanța de bază.

 
Dacă o strategie de licitare are starea „Limitată (limitele sumei licitate)” din cauza constrângerilor privitoare la suma licitată minimă sau maximă, este posibil să indicăm procentajul afișărilor sau cheltuielilor limitate, pentru a vă ajuta să înțelegeți care este impactul asupra performanței.

  


Creați cu ușurință o concordanță între modificările performanței și actualizările stării sau ale elementelor vizate

Rapoartele privind starea de-a lungul timpului afișează stările strategiilor de licitare în partea de jos a graficului de performanță. În acest fel, veți afla ce elemente pot influența performanța strategiei dvs. de licitare în intervalul de date ales. De exemplu, dacă observați o sporire a cheltuielilor în perioada în care o strategie de licitare avea starea „Limitată (date insuficiente)”, motivul poate fi că ați crescut bugetele campaniei pentru a înregistra un volum mai ridicat de conversii, dându-le algoritmilor mai multe date pe baza cărora să optimizeze sumele licitate.

Rapoartele privind elementele vizate de-a lungul timpului asociază elementele vizate în trecut cu datele de performanță, pentru a oferi un context mai bun. De exemplu, o linie de tendință care indică o scădere a numărului de conversii poate, inițial, să dea semnale de alarmă. Cu toate acestea, dacă observați că, în aceeași perioadă, ați redus suma CPA vizată, se poate explica scăderea performanței.

Ambele opțiuni de raportare menționate mai sus sunt disponibile acum în Arhiva comună, atunci când dați clic pentru a accesa o strategie de licitare.

 
Sperăm că aceste îmbunătățiri ale rapoartelor privind licitarea automatizată vor elimina presupunerile atunci când vă evaluați performanța. Pentru a afla mai multe despre licitarea automatizată AdWords, accesați Centrul de ajutor și consultați cele mai bune practici pentru licitare.