Posibilitatea de a apela o companie este adesea esențială pentru clienții potențiali care doresc să efectueze o achiziție. De fapt, 61% dintre persoanele care caută de pe dispozitive mobile au declarat că este extrem de important să poată apela o companie în etapa de achiziție din cadrul procesului de cumpărare.1 Este esențial să cuantificați apelurile telefonice respective către compania dvs., pentru a înțelege valoarea completă a anunțurilor Google afișate în Rețeaua de căutare și pentru a lua decizii informate cu privire la atragerea de noi clienți. 

Astăzi, ne face plăcere să anunțăm lansarea numerelor de telefon de redirecționare Google în România. 

Libris Romania Screenshot.png

Un buton „Apelați” într-un anunț afișat în Rețeaua de căutare pe un dispozitiv mobil

Vă prezentăm numerele de telefon de redirecționare Google

Numerele de telefon de redirecționare Google constituie un pas important către cuantificarea apelurilor telefonice primite prin intermediul anunțurilor Google afișate în Rețeaua de căutare. Atunci când folosiți numere de telefon de redirecționare Google împreună cu extensiile de apel și campaniile cu numere de telefon, vom asocia în mod dinamic anunțului dvs. un număr de telefon unic. Când un client apelează numărul respectiv, AdWords va redirecționa apelul către numărul de telefon al companiei dvs., oferindu-vă informații utile despre prefixul apelantului, durata apelului și dacă apelul a fost preluat sau nu.

Multe persoane care caută companii locale preferă să apeleze un număr de telefon cu un prefix ușor de recunoscut. De aceea, numerele de telefon de redirecționare Google vor fi reprezentate de un număr de telefon de redirecționare Google local, atunci când este disponibil. De exemplu, dacă o companie are sediul în București, anunțurile sale sunt eligibile să folosească prefixul „31” în numărul de telefon de redirecționare Google.

Companii românești precum Romstal și Libris folosesc deja numere de telefon de redirecționare Google pentru a afla mai multe informații despre apelurile primite și pentru a îmbunătăți performanța campaniilor:

„Romstal este un business în care de multe ori consumatorii se informează online și achiziționează offline, conform unui research intern. De aceea este esențial pentru noi să putem urmări întregul spectru de efecte, atât online cât și offline, ale activităților noastre. Apelurile telefonice sunt una din principalele surse de cumpărături offline, iar numerele de telefon de redirecționare de la Google ne permit acum să măsurăm reala performanță a extensiilor de apel. Acum putem să ne dăm seama mai ușor care sunt cele mai performante campanii și care cuvinte cheie ne aduc cele mai multe apeluri sau cumpărături în magazinele offline.”
-          Cristian Ignat, Head of Pay Per Click Marketing, 2Parale


„Afișarea numerelor de telefon în anunțurile noastre din rețeaua de căutare Google a fost întotdeauna o sursă importantă de creștere a vânzărilor pentru Libris.ro, dar nu le puteam măsura impactul exact asupra performanței. Primim un număr mare de apeluri de la clienți care doresc mai multe detalii despre o carte nouă foarte populară, sau care doresc să pre-comande cărți încă nelansate, așa că este important să știm care din aceste apeluri din rețeaua Google contribuie la numărul nostru total de comenzi prin telefon. 
  
Folosind numerele de telefon cu redirecționare de la Google, ne putem îmbunătăți raportarea despre click-urile care au generat apeluri pe mobil, cât și despre apelurile fomate manual de pe un computer sau o tabletă. Astăzi putem măsura eficiența anunțurilor noastre cu apelare telefonică dintr-o nouă perspectivă. Știm în ce moment al zilei vin aceste apeluri, precum și durata lor, și putem optimiza pentru intervalul când primim cele mai multe apeluri de calitate care ne aduc costuri pe conversie mici din campaniile din rețeaua de căutare.”
-         Elena Dobre, Online Marketing Strategist, Zarbi.ro

Clicuri care generează apeluri de pe site

Cu toate că extensiile de apel și anunțurile cu număr de telefon sunt foarte eficiente, mulți clienți vă apelează compania și după ce dau clic pe un anunț Google și află mai multe despre produsele și serviciile oferite pe site. Conversiile prin apeluri de pe site reprezintă un instrument puternic ce inserează în mod dinamic un număr de telefon de redirecționare Google pe site, pentru a identifica și cuantifica apelurile efectuate după un clic pe un anunț Google. Atunci când un utilizator dă clic pe numărul de telefon de pe site-ul dvs. sau îl apelează direct de pe telefon, îi puteți atribui apelul și valoarea apelului acelui cuvânt cheie și anunț care l-au atras pe client.Maximizați valoarea apelurilor

Pe lângă contorizarea conversiilor prin apeluri, numerele de telefon de redirecționare Google vă permit și să atribuiți o valoare a conversiilor. De exemplu, o companie poate atribui o valoare a venitului acelor apeluri cu o durată de peste 5 minute. Prin cuantificarea acestor apeluri, puteți optimiza automat sumele licitate ale cuvintelor cheie, în așa fel încât să înregistrați apeluri mai valoroase folosind rentabilitatea vizată a cheltuielilor publicitare (ROAS). Această strategie de licitare flexibilă ține cont de semnale precum dispozitivul, locația și ora, pentru a ajusta sumele licitate în chiar în timpul fiecărei licitații în parte,  în așa fel încât să maximizeze valoarea conversiilor prin apeluri și să îndeplinească obiectivele comerciale.

Aflați mai multe

Odată cu lansarea numerelor de telefon de redirecționare Google, puteți să generați rapoarte pe baza valorilor și conversiilor venite prin apeluri, să le cuantificați și să optimizați sumele licitate în așa fel încât să înregistrați apeluri telefonice mai valoroase. Puteți afla mai multe despre fiecare dintre aceste produse din Centrul de ajutor AdWords și puteți consulta cele mai bune practici pentru maximizarea performanței prin apeluri.

Articol publicat de Amit Agarwal, manager de produs, AdWords

1Think with Google, The Role of Click to Call in the Path to Purchase (Rolul opțiunii „clic pentru apelare” în calea spre achiziție), septembrie 2013 

*În unele cazuri, este posibil să nu fie disponibil un număr de telefon de redirecționare Google local. Când se întâmplă acest lucru, anunțul afișează un număr de telefon de redirecționare Google fără taxă.