Consumatorii au așteptări mai ridicate ca oricând, deoarece se pot folosi de cel mai apropiat dispozitiv pentru a acționa imediat în direcția dorită; ei vor ca totul să meargă bine și să fie disponibil imediat. Pentru a ajunge la consumatori în momentele în care au intenții clare de a cumpăra, a căuta sau a face ceva, specialiștii în marketing apelează din ce în ce mai mult la publicitatea programatică. Aceasta folosește date și tehnologii pentru a se adresa persoanei potrivite în momentul potrivit. Rețeaua de display Google (GDN) pune această tehnologie complexă la dispoziția tuturor agenților de publicitate, astfel încât să fiți prezent în momentele cele mai importante pentru marca dvs.

Vă vom prezenta astăzi câteva instrumente care îmbunătățesc și mai mult avantajele pe care Rețeaua de display Google le oferă agenților de publicitate.

Transparență sporită: luați măsuri cu ajutorul statisticilor AdWords privind publicul

Atunci când îi înțelegeți bine pe clienți, adică le cunoașteți vârsta, locația și interesele, puteți lua decizii mai informate cu privire la programele de marketing. Statisticile AdWords privind publicul le oferă agenților de publicitate informații cumulate despre persoanele din listele de remarketing, inclusiv date demografice, interese, locații și informații despre utilizarea dispozitivelor.* Întrucât aceste rapoarte sunt disponibile chiar în programul AdWords, puteți să luați rapid și simplu măsuri pe baza statisticilor respective. De exemplu, dacă majoritatea persoanelor care au efectuat conversii pe site-ul dvs. sunt pasionate de jazz, puteți adăuga acest segment de public cu interese similare la campanie. Sau, dacă mulți dintre clienții dvs. sunt femei cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, puteți să vă personalizați reclamele în așa fel încât să atragă acest grup demografic. Aflați mai multe


Exemplu: statisticile AdWords privind publicul arată că 30% dintre clienții din această listă de remarketing 
au vârsta între 25 și 34 de ani, în comparație cu media de 19,9% din S.U.A.


BASE, o companie belgiană de telecomunicații, a folosit statisticile AdWords privind publicul și a constatat că, în comparație cu un client obișnuit, pasionații de ciclism aveau o probabilitate de două ori mai mare de a încheia un abonament de telefonie mobilă. Ghidându-se după aceste statistici, BASE a interacționat cu pasionații de ciclism în Rețeaua de display Google și și-a dublat numărul de conversii. BASE folosește acum statisticile AdWords privind publicul pentru a-și susține toate campaniile, online și offline.

Sony PlayStation a descoperit că în cazul pasionaților de muzică clasică există o probabilitate mare să interacționeze cu această marcă prin folosirea statisticilor AdWords privind publicul. Astfel, Sony s-a conectat cu acest segment de public în Rețeaua de display Google și a determinat o rată a conversiilor indirecte cu 31% mai mare decât prin intermediul segmentelor medii de public cu interese similare. Acest lucru a permis ca Sony să capteze mai multe vizualizări pentru bugetul său. Sony folosește acum statisticile AdWords privind publicul pentru a descoperi cele mai bune segmente de public pentru noile sale campanii.

Mai multă capacitate de măsurare: Rețeaua de display Google oferă vizibilitate 100%

Majoritatea anunțurilor grafice, mai precis 56% dintre acestea, nu au avut niciodată ocazia de a fi văzute, deoarece s-au afișat în partea inferioară a paginii, au dispărut ca urmare a derulării ori s-au afișat într-o filă de fundal. În curând, Rețeaua de display Google va deveni poate singura platformă media în care agenții de publicitate nu vor fi nevoiți să plătească pentru o afișare a anunțului dacă acesta nu a fost vizibil. Ca atare, banii investiți în publicitate vor fi cheltuiți numai atunci când pot avea un impact. Pe parcursul următoarelor câteva luni, toate campaniile care folosesc suma CPM vor fi trecute la suma CPM a anunțurilor care se pot consulta (vCPM).

Impact mai mare: o nouă abordare a anunțurilor de remarketing dinamic

Utilizatorii folosesc dispozitive de diverse dimensiuni și forme, interacționând cu conținut care poate fi în format orizontal ori vertical și care poate fi atins, glisat sau ciupit. Aceasta înseamnă că anunțurile trebuie să fie flexibile pentru a se putea afișa în diverse destinații de plasare. Astăzi am adus câteva îmbunătățiri remarketingului dinamic, pentru ca anunțurilor să li se schimbe automat forma și dimensiunea, în așa fel încât să se potrivească pe toate tipurile de dispozitive. De asemenea, anunțurile sunt ajustate pentru a arăta bine în orice aplicație și orice site mobil sau pentru desktop. De exemplu, dacă în sigla dvs. predomină culorile albastru și galben, AdWords le poate folosi pentru chenarul și fundalul anunțului. În plus, vom încerca diverse combinații de culori și le vom folosi pe cele care aduc cele mai bune performanțe. Ca întotdeauna, puteți modifica aceste opțiuni în funcție de stilul și preferințele personale.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor, este necesară o tehnologie care să le ofere informațiile dorite în momentul în care au nevoie de ele, indiferent de locul în care se află și de dispozitivul sau ecranul folosit. Prin publicitatea programatică, ne putem asigura că mărcile sunt prezente în acele momente importante în care se iau decizii și se stabilesc preferințe. Sperăm ca Rețeaua de display Google să pună această tehnologie la nivel de întreprindere la dispoziția tuturor agenților de publicitate, astfel încât să fiți accesibil în situațiile cele mai relevante pentru marca dvs.

Articol publicat de Brad Bender, vicepreședintele departamentului de management de produs pentru Rețeaua de display Google

*Toate informațiile se bazează pe date cumulate, anonime