Utilizatorii descoperă aplicații noi în diverse moduri: prin căutări online, prin recomandări atunci când vizionează videoclipurile preferate și prin sugestii în aplicațiile de jocuri pentru mobil. În calitate de dezvoltator de aplicații, aveți nevoie de o modalitate adaptabilă de a ajunge, pe diverse canale, la clienții cu cea mai mare probabilitate de a instala aplicația dvs.

Începând de azi, campaniile universale pentru aplicații vor fi disponibile pentru toți dezvoltatorii și agenții de publicitate ca tip nou de campanie AdWords. Acestea vă ajută să ajungeți la utilizatorii de aplicații în Căutarea Google, în Google Play, pe YouTube și în Rețeaua de display Google. În doar 3 pași simpli, veți avea acces la o acoperire de neegalat, care vă va ajuta să vă promovați aplicațiile pe cele mai extinse platforme și în cea mai amplă rețea din lume. Puteți să creați campanii universale pentru aplicații prin intermediul Consolei pentru dezvoltatori Google Play sau al programului AdWords. Aflați mai multe.

Campaniile universale pentru aplicații vă promovează aplicația pe YouTube, astfel încât să puteți să vă dezvoltați marca și să stimulați instalările pe această platformă cu peste un miliard de utilizatori care urmăresc zilnic videoclipuri ce însumează sute de milioane de ore. Anunțurile dvs. pot, de asemenea, să ajungă la segmente de public din cele 650.000 de aplicații care folosesc platforma AdMob și de pe mai mult de 2 milioane de site-uri din Rețeaua de display Google. Mai mult, campaniile universale pentru aplicații profită de căutările cu intenții evidente, cum ar fi „monitorizare fitness” și „sfaturi pentru productivitate” (efectuate pe parcursul zilei în Căutarea Google) sau „jocuri de aventură” și „jocuri puzzle” (din Google Play), pentru ca aplicația dvs. să poată fi văzută atunci când un utilizator caută, cel mai probabil, o nouă aplicație de descărcat. 

Campaniile universale pentru aplicații adaptează acoperirea și maximizează numărul de instalări ale aplicației Android pe toate platformele de aplicații oferite de Google. De asemenea, economisiți timp valoros, deoarece am automatizat procesele de creare și optimizare a campaniilor, precum și de gestionare continuă a contului, pentru a vă ajuta să vă îndepliniți obiectivele de instalare a aplicațiilor, cum ar fi cele legate de volum și de costul pe instalare (CPI). 

3 elemente simple pentru a începe activitatea
Vă puteți începe activitatea în AdWords sau în Consola pentru dezvoltatori Google Play cu ajutorul a 3 elemente simple:
1. câteva rânduri de text publicitar, care să descrie aplicația, și o adresă URL YouTube (dacă aveți un videoclip);
2. locațiile și limba pe care doriți să le acoperiți;
3. bugetul zilnic și costul pe instalare vizat (CPI).

Vom prelua imagini, videoclipuri și descrieri ale aplicației din înregistrarea dvs. din magazinul Google Play și vom genera formate de anunțuri care arată grozav indiferent unde ar fi plasate. Apoi, sistemele noastre vor optimiza automat campaniile și vor folosi învățarea dinamică pentru a maximiza volumul de instalări ale aplicației la costul-pe-instalare vizat. Cum funcționează sistemul nostru de învățare dinamică? Testăm diferite variante ale textului publicitar și ale imaginilor aplicației pe fiecare dintre proprietățile și rețelele Google eligibile, pentru a afla care sunt cele mai eficiente. De asemenea, ajustăm în mod activ sumele licitate pe parcursul zilei, pentru a crește numărul de instalări și a vă optimiza direcționarea spre segmentele de public potrivite. Întrucât sistemele noastre actualizează și caută metodic noi segmente de direcționare, crearea unei campanii universale pentru aplicații constituie o modalitate ușor de folosit și automatizată de a atrage în mod continuu utilizatori noi.
Videoclip introductiv privind campaniile universale pentru aplicații

Dezvoltatorii profită deja de simplitatea și volumul de instalări pe care le puteți genera cu ajutorul campaniilor 
universale pentru aplicații. 

José Maria Pertusa, director de marketing la Linio, a declarat următoarele: „Campaniile universale pentru aplicații reprezintă o modalitate simplă de a ne promova aplicația în Căutarea Google, în Google Play, în Rețeaua de display Google și pe YouTube. Căutam o modalitate de a profita de acoperirea și extinderea rețelelor Google și de a pătrunde pe piețe noi fără a fi necesar să gestionăm mai multe campanii. Cu ajutorul campaniilor universale pentru aplicații, a fost nevoie să creăm o singură campanie care a generat peste 10.000 de instalări noi într-o lună, iar volumul instalărilor crește în continuare. De asemenea, am înregistrat o sumă CPI cu 20% mai mică față de celelalte canale.”

„Am dorit să ne extindem mai rapid pe piețe noi, iar campaniile universale pentru aplicații ne-au ajutat să ne îndeplinim obiectivul respectiv într-un mod simplu și adaptabil. Cu ajutorul unei singure campanii, am reușit să ne adresăm atleților în Căutarea Google, în Google Play, în Rețeaua de display Google, pe YouTube și în AdMob. Procesul de activare a fost rapid și simplu, iar în prima lună am dublat volumul de instalări plătite în țările esențiale, păstrându-ne obiectivele privind suma CPI vizată. Campaniile universale pentru aplicații vor fi în continuare un element esențial al strategiei noastre de atragere a utilizatorilor la nivel global.”
- Andrew Touchstone, director de marketing la Strava

Trecem printr-o perioadă avantajoasă pentru dezvoltatori, întrucât aplicațiile îi ajută în mod continuu pe utilizatori să găsească informații și să efectueze sarcini zilnice. Noi, cei de la Google, suntem mai hotărâți ca niciodată să colaborăm cu dezvoltatorii de aplicații și să le oferim toate instrumentele și cele mai bune practici de promovare a aplicațiilor necesare pentru a-și dezvolta afacerile.

Articol publicat de Surojit Chatterjee, directorul departamentului de management de produs, Anunțuri afișate în Rețeaua de căutare mobilă