Suntem entuziasmați de rezultatele obținute de agenții de publicitate cu ajutorul inovațiilor din AdWords de-a lungul anului 2013. Aș dori să recapitulez doar câteva dintre îmbunătățirile semnificative care au ajutat agenții de publicitate să creeze relații mai eficiente cu clienții și să își dezvolte afacerea. De asemenea, aș dori să împărtășesc cu voi câteva dintre îmbunătățirile planificate pentru AdWords în 2014 și să vă solicit sugestii și feedback.
Succesul într-o lume permanent conectată
Oamenii sunt în permanență conectați și se mută de la un dispozitiv la altul în timp ce comunică, fac cumpărături și se distrează. De aceea, în februarie anul trecut, am lansat campaniile optimizate pentru AdWords. Prin campaniile optimizate, a devenit mult mai simplă gestionarea campaniilor pe mai multe dispozitive și, totodată, acestea au fost optimizate pentru intențiile și contextul clienților. Între timp, am distribuit numeroase practici utile și studii de caz, prezentând modalități de îmbunătățire a site-ului și de dezvoltare a afacerii prin interacțiunea cu clienții pe ecrane de toate dimensiunile.
Pe lângă noua arhitectură a campaniilor optimizate, de-a lungul anului, am adăugat instrumente puternice de licitare, un nou parametru privind publicul pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare și un nou parametru avansat de conversie.

 Economisiți timp și sporiți performanțele cu noile instrumente puternice de licitare

Configurarea licitațiilor pentru obținerea celor mai bune rezultate este importantă, dar poate fi și dificilă și poate necesita mult timp. De aceea, mulți agenți de publicitate utilizează instrumente automate pentru a economisi timp și pentru a-și atinge într-un mod mai consecvent obiectivele de performanță. Deci în afară de modificările manuale aduse licitațiilor în cadrul campaniilor optimizate, am lansat strategii de licitare noi, automate și mai flexibile. Strategiile de licitare flexibile vă permit să aplicați selectiv strategii cum ar fi Costul pe acțiune vizat sau Poziția vizată din partea de sus a paginii în cadrul campaniilor, deci puteți selecta cele mai potrivite strategii de licitare manuale sau automate pentru cuvintele cheie și grupurile de anunțuri. Multe dintre strategiile noastre automate, printre care și noua strategie reprezentată de rentabilitatea vizată a cheltuielilor publicitare, utilizează sisteme de estimare în timp real unice, care ajustează automat suma licitată pentru fiecare licitație pe baza valorii preconizate a unui clic potențial. Mulți agenți și agenții de publicitate le-au testat și au obținut rezultate puternice.

 Descoperiți un nou potențial cu ajutorul parametrului privind publicul pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare

Agenții de publicitate ne-au solicitat în mod insistent să le oferim posibilitatea de a adapta anunțurile afișate în Rețeaua de căutare la necesitățile celor mai buni clienți. De aceea, în iunie, am atașat anunțurilor afișate în Rețeaua de căutare o capacitate nouă, prețioasă, pe bază de public: capacitatea de a adapta sumele licitate, anunțurile și chiar și cuvintele cheie, pe baza vizitelor anterioare ale unui client pe site. Mii de agenți de publicitate au profitat de atunci de un proces optimizat de licitație pentru vizitatorii anteriori ai site-ului, pentru a-și crește vizibilitatea, pentru a înregistra tot mai multe vânzări și pentru a îmbunătăți rentabilitatea investiției cu ajutorul listelor de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare.   

Rapoarte avansate privind conversiile și perspective mai cuprinzătoare

Multe companii se bazează pe AdWords pentru a genera apeluri telefonice, vizite în magazin și comenzi plasate cu ajutorul unui reprezentant de vânzări. Anul acesta, am depus eforturi semnificativi pentru a putea măsura aceste obiective de conversie în AdWords, astfel încât să puteți optimiza și aloca mai bine bugetul. Am adăugat capacitatea de a măsura conversiile între mai multe conturi, de a importa conversiile în AdWords dintr-un sistem CRM și de a contoriza apelurile telefonice drept conversii AdWords.
De asemenea, am introdus o nouă valoare -- conversii estimate pe dispozitive încrucișate -- pentru a vă ajuta să măsurați mai bine conversiile ce încep cu un clic pe un anunț de pe un dispozitiv și se termină cu o conversie online pe un alt dispozitiv.

 Creșteți productivitatea și dezvoltați afacerea în 2014

Privind în perspectivă în anul 2014, ne gândim intens la modalități de a vă spori productivitatea în programul AdWords. Ne dorim să păstrați puterea, dar să eficientizați lucrul. Deci vă puteți aștepta la îmbunătățiri semnificative aduse eficienței fluxului de lucru, planificării campaniilor, rapoartelor și analizelor, identificării oportunităților și modului de testare.
 De asemenea, dezvoltăm modalități de a simplifica difuzarea campaniilor AdWords ca o extensie directă a companiei dvs. Astfel, vă putem oferi modalități de a include mai ușor datele despre compania și site-ul dvs. direct în programul AdWords și putem permite ca elementele din campanie să lucreze într-un mod mai unitar, dinamic și optimizat, ca o adevărată extensie a companiei dvs.
Vom continua să creăm noi modalități de a măsura performanța activităților de marketing într-o lume conectată permanent.

  Care sunt dorințele dvs. pentru anul 2014?

O mulțime de idei extraordinare provin din sugestiile și feedbackul dvs., deci vă încurajăm să le trimiteți. Spuneți-ne ce vă doriți pentru 2014 la adresa http://g.co/awfeedback. De asemenea, puteți fi mereu la curent cu cele mai noi actualizări aduse programului AdWords pe pagina noastră Google+.
Suntem încrezători că, în 2014, vă vom oferi un program AdWords chiar mai bun. Vă mulțumim din nou că ne sunteți partener!
- Jerry Dischler, vicepreședintele departamentului de gestionare a produselor, Anunțuri afișate în Rețeaua de căutare