Unul dintre obiectivele noastre este să oferim instrumente care să vă dea o perspectivă mai bună asupra modului în care utilizatorii care efectuează căutări pe Google intră în legătură cu afacerea dvs. De aceea, furnizăm rapoarte precum Prezentarea generală a căutării din Google Analytics, Interogări de căutare din Instrumente Google pentru webmasteri, raportul privind termenii de căutare și rapoartele privind procentajul de afișări din AdWords.
 
Astăzi, anunțăm adăugarea în programul AdWords a raportului privind traficul plătit și organic, un nou raport care vă va ajuta să analizați și să optimizați amprenta pe care o lăsați în căutarea Google. În trecut, majoritatea rapoartelor arătau separat performanța traficului plătit și a celui organic, fără informații despre comportamentul utilizatorilor în condițiile în care cele două tipuri se suprapun. Noul raport privind traficul plătit și organic este primul care vă permite să vedeți și să comparați performanța unei interogări atunci când în pagina cu rezultate ale căutării apare un anunț, un rezultat organic sau ambele. 


Exemplu de raport privind traficul plătit și organicIată câteva modalități prin care puteți utiliza raportul privind traficul plătit și organic pentru a măsura și a optimiza performanța în Rețeaua de căutare:
      descoperiți cuvinte cheie suplimentare. Utilizați raportul pentru a descoperi cuvinte cheie potențiale pe care să le adăugați în conturile AdWords, căutând interogările în cazul cărora apăreți numai în căutarea organică, fără anunțuri asociate;
      optimizați prezența pentru interogările cu valoare ridicată. Utilizați raportul pentru a vă îmbunătăți prezența în rezultatele plătite și pentru a monitoriza interogările cu valoare ridicată pentru rezultate organice; 
      cuantificați modificările într-un mod complet. Pe măsură ce testați îmbunătățirile aduse site-ului sau modificările aduse în programul AdWords sumelor licitate, bugetelor sau cuvintelor cheie, puteți afla mai ușor impactul asupra traficului plătit, organic și combinat.
 
IMPAQT, o agenție de marketing prin canale digitale specializată în asistența pentru marketing în rezultatele căutării plătite și organice, ne-a oferit observațiile sale după ce a testat versiunea beta a raportului.
 
Raportul privind traficul plătit și organic a fost extrem de util în a ne ajuta să înțelegem interacțiunea dintre căutarea plătită și cea organică, precum și dinamica generală a celor două în combinație. Pentru una dintre cele mai importante interogări privind marca, am înregistrat o creștere de 18% a valorii CTR atunci când traficul plătit și cel organic au apărut în combinație, spre deosebire de situația în care am fi avut numai un rezultat organic.
 

Începeți să utilizați acest raport

Pentru a începe, va trebui să conectați contul AdWords la un cont Instrumente Google pentru webmasteri. Pentru a le conecta, trebuie să fiți un proprietar confirmat al site-ului dvs. în Instrumente Google pentru webmasteri sau să fi primit acces de la un proprietar confirmat (solicitarea se face ușor din programul AdWords). Chiar dacă nu cumpărați anunțuri, puteți profita, totuși, de funcțiile de raportare organice la nivel de interogare disponibile în acest raport. Puteți găsi instrucțiuni detaliate despre modul de creare a asocierii și de accesare a raportului în Centrul de ajutor.
 
Sperăm că noul raport privind traficul plătit și organic vă va ajuta să economisiți timp și să vă îmbunătățiți performanța atunci când gestionați ambele tipuri de trafic pentru afacerea dvs.
 
Articol publicat de Dan Friedman, manager de produs, AdWords