Cele mai importante două obiective ale programului AdWords sunt să le oferim utilizatorilor anunțuri mai relevante și mai utile și să le simplificăm și eficientizăm agenților de publicitate sarcina de a gestiona campaniile. De aceea, ne-a făcut plăcere să anunțăm, în februarie, lansarea campaniilor optimizate. Cu ajutorul campaniilor optimizate, este mai simplu să ajungeți la utilizatori în momentele importante, prin anunțuri mai relevante pentru intenția și contextul acestora.

Am scris multe articole despre campaniile optimizate în ultimele patru luni.  Pe lângă articolele din Centrul de ajutor și site-ul dedicat, puteți consulta o mulțime de practici optime, de povești ale clienților, de înregistrări ale cursurilor web și de detalii referitoare la funcțiile noi accesând eticheta „campanii optimizate” de pe acest blog.  

De când am lansat campaniile optimizate, agenții de publicitate au actualizat peste 6 milioane de campanii originale, adică aproximativ 75% dintre campaniile AdWords. Începând de azi, sistemul AdWords va începe să actualizeze automat toate campaniile rămase, aducând toți utilizatorii pe noua platformă AdWords. Ca și în alte cazuri de lansări de produse, trecerea la campaniile optimizate se va face treptat, pe parcursul mai mulor săptămâni. 

Rezultatele obținute cu ajutorul campaniilor optimizate

Mulți agenți de publicitate care au trecut la campanii optimizate și le-au îmbunătățit au înregistrat deja rezultate pozitive și au economisit timp. Iată câteva exemple recente:
  • Pizza Hut a declarat că rentabilitatea investiției pe dispozitive mobile a crescut cu 20% de la trecerea la campanii optimizate. De asemenea, compania a constatat că valoarea CTR de pe dispozitivele mobile a crescut cu peste 60%, iar costul pe comandă de pe telefoanele smartphone a scăzut cu 17%;
  • Autobytel, un site pentru cumpărătorii de mașini, a sporit numărul de conversii cu 10% la aceeași sumă CPA după ce a trecut la campanii optimizate și le-a îmbunătățit. În prezent, gestionează cu 30% mai puține campanii, iar echipa de marketing dispune de mai mult timp pentru a se axa pe optimizarea experienței utilizatorilor. „Obținem conversiile potrivite la prețul potrivit, iar eforturile de marketing se axează mai mult pe experiența utilizatorilor decât pe gestionarea contului”, a declarat Billy Ferriolo, vicepreședintele departamentului Atragere de clienți și dezvoltare de produse. (descărcați fișierul .pdf);
     
  • Miller's Bakery, o afacere de familie în curs de dezvoltare din New Jersey, a generat mai multe comenzi de prăjituri cu ajutorul unor funcții precum ajustările sumelor licitate în funcție de locație și de dispozitive mobile, sitelikurile actualizate și extensiile de apel actualizate. După actualizare, numărul vizitelor în brutărie a crescut cu 10 - 20%, profitul de la orele de vârf s-a dublat, iar numărul clicurilor web din orașele din apropiere a crescut cu 20 - 35%. „Clienții noștri interacționează cu afacerea utilizând mai multe tipuri de ecrane”, a declarat Dwight Miller, proprietarul. „Dacă nu făceam publicitate atât pe computere desktop, cât și pe dispozitive mobile, am fi pierdut multe puncte de contact cu clienții.” (descărcați fișierul .pdf)

Sfaturi pentru succes după actualizare

Toate campaniile AdWords se bucură de o configurare eficientă și de optimizare regulată. Ca atare, indiferent dacă ați actualizat pe cont propriu campania sau dacă acest lucru a fost automat, vă recomandăm să examinați și să optimizați toate campaniile optimizate recent actualizate. Iată câteva sfaturi (detaliile sunt disponibile în acest articol din Centrul de ajutor):
  1. Examinați ajustările sumelor licitate pentru dispozitive mobile. În cazul celor mai multe tipuri de campanii, valoarea standard de la actualizarea automată se bazează pe sumele licitate ale agenților de publicitate similari. Accesați fila „Setări” din campanie și optimizați pentru afacerea proprie.
  2. Identificați duplicarea nedorită a cuvintelor cheie din campaniile care se suprapun. Dacă aveați, în trecut, campanii originale similare pentru fiecare tip de dispozitiv, vă recomandăm să identificați campaniile similare și să eliminați cuvintele cheie duplicat nedorite din campaniile optimizate.
  3. Examinați campaniile din Rețeaua de display. Asigurați-vă că anunțurile grafice ajung la utilizatori pe dispozitivele dorite și că utilizați strategiile de licitare dorite.
  4. Începeți să profitați de puterea funcțiilor din campaniile optimizate. Vă recomandăm să încercați sitelinkurile actualizate și extensiile de apel actualizate pentru a începe. Apoi puteți optimiza mai mult rezultatele prin crearea unoranunțuri preferate pentru dispozitive mobile și prin setarea de ajustări ale sumelor licitate pentru locație și perioada de timp. 
Puteți accesa site-ul dedicat campaniilor optimizate pentru a consulta și alte povești de succes și practici optime, inclusiv un ghid referitor la modul de licitare ca un profesionist cu ajutorul campaniilor optimizate. Vă rugăm să ne contactați dacă aveți întrebări sau dacă aveți nevoie de ajutor.

 

Mergem împreună spre viitor

Consumatorii vor avea acces, în continuare, la mai multe ecrane și vor putea trece de la unul la altul pe măsură ce fac cumpărături, se joacă și comunică. Campaniile optimizate reprezintă un pas important prin care îi putem ajuta pe agenții de publicitate să creeze legături cu consumatorii într-un mod mai simplu și mai inteligent, în această lume cu o varietate de dispozitive. Am fost inspirați de agenții de publicitate și de partenerii din întreaga lume care profită deja de această oportunitate. Vă mulțumim că sunteți alături de noi în această călătorie spre viitor.

Articol publicat de Sridhar Ramaswamy, vicepreședintele departamentului Anunțuri și comerț