În articolul de azi vă vom oferi sfaturi cu privire la utilizarea ajustărilor sumelor licitate în funcție de perioada de timp.  Acesta este cel de-al patrulea articol din seria celor mai bune practici pentru licitare. În articolele anterioare, am discutat despre strategii de optimizare pentru setarea ajustărilor sumelor licitate în funcție de locație și a ajustărilor sumelor licitate pentru dispozitive mobile, precum și despre stabilirea priorităților.

În această lume permanent conectată, utilizatorii folosesc mai multe dispozitive pe parcursul zilei pentru a căuta destinații de călătorie, lucruri pe care să le cumpere sau moduri de a se distra. Adesea, utilizatorii folosesc rezultatele căutării în moduri diferite, în funcție de momentul în care efectuează căutări. De exemplu, dacă un utilizator caută „vacanțe Hawaii” în timpul zilei de lucru, este posibil să efectueze cercetări pentru o viitoare călătorie.  Când se întoarce acasă și efectuează aceeași căutare seara, este posibil să aibă deja toate informațiile de care are nevoie pentru a rezerva biletele de avion și cazarea la hotel.

Datorită acestei conectări permanente, specialiștii în marketingul prin intermediul motoarelor de căutare pot primi trafic web de pe întregul glob, 24 de ore din 24. Cele mai multe companii pot identifica, în continuare, zilele și orele de vârf la care înregistrează o rentabilitate mai bună a investiției și costuri mai reduse.  În alte momente, este posibil ca activitatea clienților să fie redusă, iar unele companii pot dori să genereze vizite suplimentare chiar dacă plătesc un cost puțin mai ridicat. 

Dacă afacerea dvs. înregistrează cicluri regulate de comportament al clienților și de performanță AdWords pe parcursul săptămânii, atunci utilizarea funcției de ajustare a sumelor licitate în funcție de perioada de timp din campaniile optimizate AdWords poate fi utilă pentru dvs.  Această funcție vă poate ajuta să vă îmbunătățiți rezultatele, permițându-vă să sporiți sau să reduceți sumele licitate în funcție de zi sau de oră.

Noțiuni introductive despre ajustările sumelor licitate în funcție de perioada de timp
Înainte de a efectua ajustări, este important să alegeți nivelul potrivit de detaliere pentru analiză.  De exemplu, veți ajusta sumele licitate în funcție de zi, în funcție de intervale de opt ore sau în funcție de oră?  Cu toate că este posibil să fiți tentat să alegeți varianta de detaliere în funcție de oră, este important să vă asigurați că aveți suficiente date pentru a lua decizii pentru fiecare perioadă de timp.  Regula generală este să aveți câte 1.000 de clicuri și 30 de conversii pentru fiecare perioadă de timp pe care doriți să o optimizați.

Calcularea ajustărilor sumelor licitate în funcție de perioada de timp
După ce decideți că afacerea dvs. va fi avantajată de utilizarea ajustărilor sumelor licitate în funcție de perioada de timp, comparați performanța anunțurilor din diferite perioade cu obiectivul general privind performanța.  În acest fel, veți putea stabili ușor ajustarea sumelor licitate potrivită pentru fiecare perioadă de timp. 

Dacă setați un obiectiv utilizând un cost pe acțiune vizat, ajustarea sumelor licitate poate fi calculată astfel:

ajustarea sumelor licitate în funcție de perioada de timp = 100%* ((obiectivul campaniei ÷ performanța reală) - 1)

De exemplu, să presupunem că sunteți comerciant online și înregistrați mai mult trafic și performanțe mai bune în zilele lucrătoare, nu în weekend. Doriți să vizați un cost pe achiziție total de 90 RON, dar înregistrați un cost pe achiziție de 75 RON în zilele lucrătoare și de 120 RON în weekend.  Pentru a vă realiza obiectivul privind performanța și pentru a maximiza eficiența, puteți seta o ajustare a sumelor licitate în funcție de perioada de timp.  Nu trebuie decât să ajustați sumele licitate pentru zilele lucrătoare cu +20% și cu -25% pentru weekend.  În acest fel, veți putea efectua optimizări în vederea obiectivului licitând mai agresiv în zilele lucrătoare, când conversiile sunt mai profitabile, și mai puțin agresiv în weekend, când performanța este scăzută.

Testați și învățați
Verificarea constantă este un element cheie al procesului de optimizare. Pentru a vă asigura că sunteți optimizat în permanență, verificați regulat performanța fiecărei ajustări în funcție de perioada de timp, în subfila Timp din setările campaniei. Creșteți ajustarea sumelor licitate acolo unde performanța depășește obiectivul stabilit și reduceți ajustarea sumelor licitate acolo unde performanța se situează sub obiectivul stabilit. Acest lucru vă va permite să optimizați sumele licitate și să le ajustați în funcție de comportamentul schimbător al clienților.

Sfaturi
Este recomandat să profitați de această ocazie și pentru a studia datele interne cu scopul de a înțelege când înregistrați cele mai mult activități în ceea ce privește ratele de conversie, dimensiunea comenzilor și volumul total.  Dacă aveți un magazin fizic sau un centru de apeluri, vă recomandăm să vă bazați pe programul de funcționare al acestora la setarea ajustării sumelor licitate în funcție de perioada de timp.  Studierea volumului de activități din perioadele de funcționare vă poate indica momentele potrivite pentru creșterea sau reducerea sumelor licitate.  De exemplu, dacă centrul de apeluri este închis noaptea, vă recomandăm să reduceți sumele licitate în această perioadă pentru a nu trimite clienții la linii neacceptate.  După același model, dacă aveți un magazin fizic și observați o reducere a volumului de trafic la anumite ore, este recomandat să sporiți sumele licitate pentru perioadele respective și să difuzați anunțuri cu oferte promoționale pentru a atrage mai multe persoane către afacere.

Mementouri
Ajustările sumelor licitate în funcție de perioada de timp reprezintă un element cheie al campaniilor optimizate.  Pentru a utiliza ajustările sumelor licitate în funcție de perioada de tip pe lângă ajustările sumelor licitate în funcție de locație și de dispozitivul mobil, va trebui să actualizați campaniile.  Din data de 22 iulie 2013, vom începe să transformăm automat toate campaniile în campanii optimizate. 

Spre sfârșitul acestei săptămâni, vom discuta în detaliu despre modurile în care puteți utiliza instrumente precum strategiile de licitare flexibilă pentru a automatiza setările sumelor licitate pe baza unor obiective comerciale precise, cum ar fi costul pe achiziție.

Articol publicat de Ting Zhang, departamentul de soluții globale de căutare