Articolul de azi, referitor la ajustările sumelor licitate pentru dispozitivele mobile, este al treilea dintr-o serie de articole despre cele mai bune practici pentru licitare. În articolul anterior, am discutat despre îmbunătățirea rezultatelor cu ajutorul ajustărilor sumelor licitate pentru locații.


În prezent, lumea este conectată permanent și trece cu ușurință de la un dispozitiv la altul. De fapt, peste 38% dintre interacțiunile media zilnice au loc pe dispozitive mobile[1]. În acest fel, agenții de publicitate beneficiază de noi oportunități prin care să ajungă la clienți oricând, oriunde, pe orice dispozitiv. Noi, cei de la Google, dorim să vă ajutăm să profitați de aceste oportunități și să dezvoltați noi strategii pentru ca afacerea dvs. să se bucure de succes în mediul mobil.
Ajustările sumelor licitate pentru dispozitive mobile din campaniile optimizate AdWords le oferă agenților de publicitate șansa de a optimiza sumele licitate pentru fiecare dispozitiv, totul dintr-o singură campanie. În articolul de azi, vă vom ajuta să înțelegeți cum să calculați o ajustare a sumelor licitate pentru dispozitivele mobile care să corespundă valorii totale a conversiilor generate de anunțurile mobile pentru afacerea dvs.

Examinați performanța actuală de pe computerele desktop și de pe dispozitivele mobile

Înainte de a calcula ajustarea sumelor licitate pentru dispozitive mobile, puteți executa un raport AdWords pentru a examina performanța actuală de pe computerele desktop și de pe dispozitivele mobile. Deși conversiile online, descărcările de aplicații și apelurile sunt ușor de urmărit în programul AdWords, alte conversii, precum vizitele în magazin, pot fi mai greu de atribuit în mod direct anunțurilor dvs. În cazul conversiilor respective, poate fi necesar să le estimați valoarea. Cu cât mai precisă este estimarea acestor valori, cu atât mai optimizată va fi suma licitată pe dispozitive mobile.

Calculați ajustarea sumelor licitate pentru dispozitive mobile


Elementul cheie pentru optimizarea ajustării sumelor licitate pentru dispozitive mobile este să identificați raportul dintre valoarea conversiilor pe dispozitive mobile vs. computere desktop (și tablete). Acesta se calculează prin împărțirea valorii pe clic de pe dispozitivele mobile la valoarea pe clic pe de computerele desktop.

Vom ilustra acest calcul prin tabelul de mai jos. Să presupunem că aceste date îi aparțin unui comerciant național care are atât site-uri mobile și de desktop, cât și magazine fizice. Luna trecută, acest comerciant a înregistrat 10.000 de clicuri cu ajutorul anunțurilor mobile și 10.000 de clicuri cu ajutorul anunțurilor pentru desktop și tablete.  Anunțurile sale mobile au generat un venit de 2.700 RON din apelurile telefonice de la magazinele sale, 15.000 RON din vânzările online și 15.000 RON din vizitele în magazin, însumând un total de 32.700 RON. Pe parcursul aceleiași luni, anunțurile sale pentru computere desktop și tablete au generat un venit de 300 RON din apeluri, 30.000 RON din vânzările online și 6.000 RON din vizitele în magazin, ducând la un total de 36.300 RON.
Cu ajutorul acestor informații, comerciantul calculează valoarea pe clic (pentru dispozitivele mobile și computerele desktop) împărțind valoarea totală (adică venitul total din toate tipurile de conversii) la numărul total de clicuri, respectiv. În acest caz, valoarea pe clic pe dispozitivele mobile este de 3,27 RON, iar valoarea pe clic pe computerele desktop este de 3,63 RON.

Ajustarea sumelor licitate pentru dispozitivele mobile setată de comerciant reprezintă raportul dintre aceste două valori: el împarte valoarea pe clic de pe dispozitivele mobile la valoarea pe clic de pe computerele desktop, apoi scade 1. În acest caz, vom avea (3,27/363) - 1, adică o ajustare a sumelor licitate pentru dispozitive mobile de -10%, care poate fi introdusă în programul AdWords.

Verificați și testați

La fel ca în cazul tuturor tehnicilor de marketing online, ajustările sumelor licitate pentru dispozitive mobile nu pot fi setate și, apoi, ignorate. Verificarea și testarea frecventă vă vor ajuta să explicați modificările în ceea ce privește caracterul sezonier sau operațiunile comerciale.  Datorită faptului că dimensiunile ecranelor dispozitivelor mobile variază, vă recomandăm, de asemenea, să monitorizați îndeaproape procentajul de afișări mobile, astfel încât anunțurile să apară în pozițiile din partea de sus.

Aflați mai multe

Pentru a afla mai multe despre ajustările sumelor licitate pentru dispozitive mobile, accesați Centrulde ajutor AdWords sau urmăriți această înregistrare a hangoutului live numit „Enhanced Campaigns: Optimizing Mobile Strategy” („Campaniile optimizate: optimizarea strategiei pentru dispozitive mobile”).

Pentru a utiliza ajustările sumelor licitate pentru dispozitive mobile, va trebui să transformați campaniile în campanii optimizate. Din data de 22 iulie 2013, vom începe să actualizăm automat toate campaniile.
Săptămâna viitoare, vom discuta în detaliu despre modalitățile în care puteți utiliza instrumente precum Instrumentul de optimizare a conversiilor și Suma CPC optimizată pentru a automatiza setările pentru sumele licitate pe baza unor obiective comerciale precise, precum rentabilitatea investiției.

Articol publicat de Andy Miller, directorul departamentului de soluții pentru căutarea mobilă

[1] http://www.google.com/think/research-studies/the-new-multi-screen-world-study.html