De ce Extensia de locație?

Extensia de locație permite adăugarea în mod dinamic, împreună cu anunțul dvs (atunci când acesta este afișat în primele 3 poziții) a unei hărți care conține numele afacerii dvs. și adresa acesteia.

Dacă aveți o afacere care oferă produse sau servicii de la o locație fizică fixă (de exemplu un restaurant) este ideal să permiteți clienților dvs. să vă găsească cu ușurință. Poate un potențial client se află în vecinătate, sau poate dorește să viziteze într-un viitor apropiat zona în care se află locația dvs. Folosind o extensie de locație puteți să ieșiți din anonimatul străzilor și să atrageți un client care intenționează să facă o achiziție

Un număr tot mai mare de persoane care nu își fac cumpărăturile în mediul virtual fac cercetările premergătoare unei achiziții folosind internetul. Având o extensie de locație puteți atrage acest client în magazinul dvs.

Extensia de locație este extrem de utilă clienților care oferă produse sau servicii prin intermediul unui magazin, dar și agenților publicitari care doresc să ofere mai multă transparență și deci să insufle încredere potențialilor clienți.

Pentru a adăuga o extensie de locație urmați acești pași:

 • Conectați-vă la contul dvs. Google AdWords
 • Navigați la meniul Campanii
 • Selectați campania dorită (clic pe numele campaniei)
 • Navigați la fereastra Extensii de anunțuri
 • Selectați Extensii de locație


Aveți două modalități de introducere a datelor:

1. Locații introduse manual

Selectați adresele introduse manual

Faceți clic pe butonul Extensie nouăIntroduceți datele dvs.
Aveți și opțiunea de a adăuga o imagine (de ex. logo-ul dvs., sau o poză cu locația) - maximum 125px x 125px în format .gif, .png sau .jpg


Salvați modificările

2. A doua variantă de introducere a datelor pentru extensia de locație este să conectați contul dvs. Google AdWords la un cont Google Places.
Faceți clic pe butonul Extensie nouă din secțiunea adrese din Google Locații.


Introduceți datele de conectare ale contului dvs.


Salvați modificările

Dacă nu aveți un cont Google Places puteți să creați gratuit unul la adresa places.google.com

Dacă este prima dată când folosiți Google Places, inițial vi se va cere să selectați țara și să introduceți un număr de telefon.După ce introduceți locația dvs. în harta din partea dreaptă puteți fie să confirmați poziționarea marcatorului, fie să mutați marcatorul de locație și să marcați foarte exact locația pe care doriți să o promovați.


Puteți să extindeți listarea dvs. cu multiple informații printre care:
 • Programul de lucru
 • Opțiuni de plată
 • Fotografii (până la 10)
 • Videoclipuri YouTube

Consultaţi regulamentul nostru privind calitatea Google Places şi politica de conţinut a înregistrărilor locale înainte de a vă crea înregistrarea unică;

Citiți aici detalii adiționale despre extensiile de locație.

De ce să îmi creez un cont Google Places?

Un număr tot mai mare de persoane recurg la căutările online pentru a găsi informații relevante despre magazinele/ afacerile cu care vor să lucreze, motiv pentru care este ideal să permiteți acestor potențiali clienți/ parteneri să vă găsească cu ușurință pe Google sau pe Google Maps. Este foarte ușor să creați un cont Google Places, iar acest lucru este gratuit.

Cu ajutorul unei listări Google Places puteți menține cu ușurință o prezență online chiar dacă nu aveți un site. Aveți la dispoziție multiple mijloace prin care să vă faceți listarea de Google Places să iasă în evidență. Printre acestea se numără: posibilitatea de a adăuga imagini și clipuri (YouTube), posibilitatea de a afișa un program de funcționare, categoriile de servicii și/ sau produse pe care le oferiți, mărcile pe care le vindeți etc.

Cu cât oferiți mai multe informații privind afacerea dvs. cu atât este mai probabil ca potențialii clienți să dea clic pe listarea dvs. De asemenea includerea de informații adiționale ne permite să vă afișăm listarea împreună cu mai mulți termeni de căutare, crescând astfel numărul de afișări al listării dvs.

După ce introduceți o listare pe Google Places aceasta este verificată fie telefonic, fie prin trimiterea unei scrisori la adresa introdusă. Această verificare este realizată cu scopul de a ne asigura că doar persoanele avizate pot crea sau modifica listările de pe Google Places.

Sfaturi pentru optimizarea listării dvs.:

 • Oferiți informații complete, corecte și actuale;

 • Introduceți corect numele firmei, adresa, numărul de telefon și site-ul;
 • Asigurați-vă că poziționarea pe hartă este corectă. Puteți modifica manual poziția marcatorului de locație;
 • Adăugați site-ul dvs web. Google folosește informațiile de pe site pentru a îmbunătății rezultatele căutărilor și experiența oferită utilizatorilor;
 • Asigurați-vă că site-ul dvs. poate să fie indexat de Google (folosiți Ghidul SEO);
 • Includeți imagini și videoclipuri pentru a ajuta listarea să iasă în evidență;
 • Adăugați informații adiționale precum metode de plată, mărci comercializate, orar de funcționare pentru a ajuta potențialii clienți să facă o decizie;
 • Respectați regulamentul nostru privind calitatea Google Places şi politica de conţinut a înregistrărilor locale
 • Alegeți categorile potrivite pentru afacerea dvs.


Articol postat de Mihai Alexandru, Echipa Google AdWords România