O bună organizare a contului vă ajută să efectuaţi rapid modificări, să direcţionaţi anunţurile în mod eficient şi, în cele din urmă, să atingeţi mai multe dintre obiectivele dvs. publicitare. Prin crearea unor campanii bine structurate în funcţie de temă sau de produs, veţi avea nu numai un cont care se gestionează uşor şi se păstrează organizat, ci şi seturi de anunţuri şi cuvinte cheie strâns legate unele de celelalte, fapt care ajută la îmbunătăţirea Scorului de calitate. Dacă aveţi un Scor de calitate mai ridicat, puteţi să obţineţi rezultate mai bune pentru investiţia efectuată.

Cu un cont bine structurat puteți economisi atât bani, cât și timp.

 1. Economisiți bani deoarece veți putea să:
  • Determinați ce anunțuri aduc cele mai multe conversii (vânzări sau clienți potențiali)
  • Dețineți un control mai bun asupra bugetelor și costurilor
 2. Economisiți timp deoarece veți putea să:
  • Vă gestionați campaniile foarte ușor
Un cont bine structurat este constituit din campanii separate pentru fiecare grup de produse, teme generale sau diferite tipuri de servicii oferite. Fiecare dintre aceste campanii vor fi formate din grupuri de anunțuri concentrare în jurul unei teme. Fiecare grup de anunțuri trebuie să conțină liste de cuvinte cheie specifice, care să fie în strânsă legătură cu textul anunțului.

Cum să creați o campanie?
Este necesar să creați cel puțin o campanie inainte să puteți construi anunțuri in cont.  Pentru a crea o primă campanie:
       Accesați-vă contul AdWords
      Dacă aceasta e prima dvs. campanie da-ti clic pe "Creați prima dvs. campanie." Dacă deja ați creat o campanie in trecut identificați butonul + Campanie nouă, sub fila Campanii.
      Veți fi direcționat la pagina "Selectați setările campaniei".
      Mai intâi denumiți-vă campania. Apoi selectați setările campaniei dvs. in secțiunile:  "Locații si limbi," "Rețele si dispozitive," "Licitare si buget," "Extensii de anunțuri," and "Setări avansate." După ce ați introdus toate setările apăsați Salvați modificările.

Mai multe detalii în Centrul de Ajutor AdWords: Creați o campanie

Adaugați direcționare în funcție de zonele geografice și limbă
Utilizați „Locații si limbi" pentru a selecta zona geografică pe care doriți să o vizați si limba sau limbile dorite. Anunțurile campaniei vor apărea celor localizați in zonele alese de dvs. si care au introdus limbile vizate de dvs. ca preferință.

Vizarea in funcție de zona geografică va permite anunțurilor dvs. să apară in zonele geografice specificate de dvs. precum si in alte zone adiționale sugerate de AdWords. Vizarea in funcție de locație vă ajută să focalizați apariția reclamelor dvs. in zonele in care se află clienți ce ar putea fi interesați de produsele sau serviciile dvs. si sperăm să vă ajute să vă cresteți rentabilitatea investiției prin a fi foarte relevanți.

Puteți selecta si ajusta setările campaniei dvs. in funcție de locație in orice moment si puteți folosi următoarele opțiuni:
·      Vizați toată țara
·      Vizați teritorii dintr-o țară
·      Vizați o rază in jurul unei locații

Opțiunea in bloc: Dacă doriți să vizați mai multe locații in bloc AdWords vă permite să adăugați o listă de până la 1000 de locații in acelasi timp, fără să fie nevoie să le adăugați una câte una.

Excluderea de locații vă permite să preveniți afisarea anunțului dvs. in anumite părți ale locațiilor pe care le vizați, cum ar fi o regiune sau un anumit oras dintr-o țară. Această setare vă ajută să vă maximizați utilizarea bugetului prin faptul că previne afisarea anunțurilor dvs. unor utilizatori care foarte probabil nu ar avea acces la produsele sau serviciile dvs.


Vizarea in funcție de limbă: Vizați-vă clienții in funcție de preferințele de limbă ale acestora. De exemplu, doar acei clienți care si-au setat interfața Google in română vor vedea anunțurile dvs. dintr-o campanie cu vizare pe limba română.

Important: Adăugați limba engleză ca limbă prestabilită deoarece sunt mulți utilizatori care au limba engleză aleasă ca limbă preferată.

Cum vă alegeți preferințele de limbă:

      Pentru a edita limba dorită, dati clic pe Editare, in secțiunea "Limbi".
      Bifați patratul asociat limbii dorite.
      După ce selectați toate setările campaniei, apasați Salvați si Continuați.
Mai multe detalii în Centrul de Ajutor AdWords: Alegeți setările privind locația și limba

Controlați campaniile

Fila Campanii vă permite  să verificați sau să modificați cu usurință starea campaniei dvs.Puteți folosi meniul Modifică stare pentru a activa, pune pe pauză sau sterge mai multe campanii in acelasi timp

Mai multe detalii în Centrul de Ajutor AdWords: Întrerupeți sau reluați campaniile

Sfaturi pentru structurarea la nivelul Grupului de Anunțuri

Creați grupuri de anunțuri în funcție de temă

Fiecare grup de anunțuri ar trebui să aibă:

 • Un set de 2-3 anunțuri
 • 5-10 cuvinte cheie strâns legate de tema grupului
 • Aceeași pagină de destinație

Nu repetați cuvinte cheie în grupuri de anunțuri diferite

Mai multe detalii în Centrul de Ajutor AdWords: Organizarea contului pentru a atinge succesul

Sfaturi pentru crearea anunțurilor text

 • Subliniați elementele care vă fac oferta unică
 • Includeți prețuri, promoții și exclusivități
 • Folosiți fraze care să îndemne la acțiune
 • Includeți cuvinte cheie în anunțul text
 • Asigurați-vă că anunțul text reflectă pagina de destinație
Mai multe detalii în Centrul de Ajutor AdWords: Sfaturi pentru crearea unor anunțuri performante

Crearea celei mai bune liste de cuvinte cheie

Selectarea unei liste de cuvinte cheie potrivite pentru campania dvs. vă poate ajuta să afişaţi anunţurile dvs. clienţilor vizaţi când caută anumiţi termeni sau accesează anumite site-uri. Cuvintele cheie pe care le alegeţi trebuie să se potrivească cu termenii pe care clienţii potenţiali i-ar utiliza pentru a găsi produsele sau serviciile dvs.

Mai multe detalii în Centrul de Ajutor AdWords: Crearea celei mai bune liste de cuvinte cheie

Puteți utiliza tipurile de potrivire împreună cu cuvintele cheie pentru a deține controlul asupra căutărilor care pot declanşa afişarea anunțului dvs. Începând cu potrivirea amplă şi terminând cu potrivirea cea mai restrânsă, există patru opțiuni disponibile: potrivirea amplă (şi un modificator al potrivirii ample), potrivirea expresiei, potrivirea exactă şi potrivirea negativă.

Mai multe detalii în Centrul de Ajutor AdWords: Utilizarea opțiunilor de potrivire a cuvintelor cheie

Sfaturi pentru construirea listei de cuvinte cheie:

 • Asigurați-vă că ați acoperit toate produsele
 • Adăugați forme greșite, sinonime, serii de produse
 • Utilizați forme de singular și plural
 • Utilizați diferite tipuri de potrivire pentru un trafic relevant
 • Adăugați cuvinte cheie negative pentru a evita traficul nerelevant
Rafinați lista Cuvintelor Cheie folosind raportul „Termenii de căutare”

Vedeţi care a fost performanţa anunţurilor dvs. când au fost afişate ca urmare a căutărilor în Reţeaua de căutare. Identificaţi termenii de căutare noi cu potenţial ridicat, pe care doriţi să-i adăugaţi ca şi cuvinte cheie, şi eliminaţi termenii care nu sunt relevanţi pentru afacerea dvs., fapt care v-ar putea de asemenea ajuta să nu mai plătiţi pentru clicuri pe anunţul dvs. care probabil nu vor genera conversii.

Mai multe detalii în Centrul de Ajutor AdWords: Raportul privind termenii de căutare

Prin structurarea corectă a contului AdWords:

 • Vă asigurați că sunteți relevant
 • Măriți ROI
 • Ajungeți la utilizatori de calitate
 • Economisiți timp

Articol postat de Raisa Zarvă, Echipa Google AdWords România