Google Analytics vă ajută să aflaţi cum ajung utilizatorii la site-ul dvs. şi cum navighează aceştia pe site. Informaţiile sunt valoroase dacă doriţi să profitaţi la maximum de baza de utilizatori pe care i-aţi atras pe site prin intermediul programului AdWords.

Google Analytics este un produs Google gratuit care furnizează rapoarte detaliate cu privire la modul în care utilizatorii folosesc site-ul dvs. Utilizaţi aceste informaţii pentru a îmbunătăţi experienţa de care se bucură clienţii pe site. Aceasta, la rândul său, poate spori numărul de conversii (cum ar fi vânzări sau înscrieri) şi poate îmbunătăţi rentabilitatea investiţiei.

Folosind Google Analytics puteți:
•concepe strategii de optimizare a site-ului
•crește numărul de conversii
•măsura performanțele cuvintelor cheie și a anunțurilor
•urmăriți o varietate de rapoarte


Analytics oferă răspunsuri la întrebări dificile

Să presupunem că totul merge bine, creaţi anunţuri excelente, setaţi sumele licitate potrivite şi atrageţi clienţi prin intermediul direcţionării în funcţie de locaţie sau al altor tehnici avansate. Dar, cu toate că rata de clic (CTR) este foarte bună, nu înregistraţi toate achiziţiile pe care le-aţi dori. Ştiţi că utilizatorii accesează site-ul prin intermediul anunţului, dar nu ştiţi ce acţiuni efectuează după ce ajung pe site. Aici intervine Google Analytics!
Google Analytics este un produs Google autonom care furnizează date despre vizitatori: câţi vizitatori accesează site-ul, de unde provin, ce pagini consultă, cât timp petrec pe site şi unde se duc după ce îl părăsesc. Cu ajutorul funcţiilor avansate, puteţi chiar să aflaţi ce căi parcurg utilizatorii pentru a ajunge din anumite pagini la alte pagini.
Toate aceste informaţii vă ajută să aflaţi din ce cauză pierdeţi clienţi şi ce acţiuni efectuate de dvs. sunt potrivite pentru a-i încuraja pe aceştia să efectueze conversii. Şi, cel mai important, puteţi conecta conturile Google Analytics şi AdWords pentru a afla ce activităţi efectuează clienţii între clic şi conversie.

Confidențialitatea datelor

 • Google Analytics nu colectează și nici nu raportează informații personale

 • Google nu face publice datele Analytics unei terțe părți
 • Angajații Google vă pot accesa datele doar cu permisiunea dvs.

 • Puteți selecta permiterea accesului la date: “Numai cu alte produse Google”, “În mod anonim pentru Google şi pentru alţii”, “Nu partajați”

Crearea unui cont Analytics

Pentru a crea un cont Analytics aveți două posibilități:

 • fie să accesați google.com/analitycs
 • fie prin intermediul contului AdWords, sub fila Instrumente și Analiză

După introducerea informațiilor de contact veți obține un cod de urmărire pe care trebuie să îl adăugați în site-ul dvs. Mai multe detalii despre crearea unui cont Analytics și despre configurarea proprietăților contului în Centrul de Ajutor Analytics: Începeți să utilizați Google Analytics

Sunt necesare până la 24 de ore pentru ca toate datele să apară în contul dvs. Google Analytics după ce ați instalat codul de urmărire.


Conectați AdWords și Analytics

Conectarea AdWords și Analytics este necesară pentru o raportare avansată, însă este necesar să folosiți aceeași adresă de e-mail pentru ambele conturi, dar și să aveți acces administrativ pentru ambele conturi.

Asigurați-vă că:

 • Etichetarea automată este activată
  • Google Analytics şi programele similare pot utiliza informaţiile din adresele URL etichetate automat pentru vă indica ce cuvinte cheie AdWords au adus un vizitator pe site, din ce campanie provenea acel cuvânt cheie şi cât a costat clicul respectiv.


 • Datele despre costuri sunt disponibile pentru toate profilurile
  • Analytics va importa numărul de clicuri și cheltuielile din campaniile AdWords pentru a calcula Rentabilitatea Investiției.


Mai multe detalii despre conectarea conturilor AdWords și Analytics în Centrul de Ajutor AdWords: Conectați conturile Google Analytics și AdWords


Articol postat de Raisa Zarvă, Echipa Google AdWords România