Ce este Rețeaua de display Google?

- Un grup de peste un milion de site-uri, videoclipuri şi aplicaţii în cadrul cărora pot apărea anunţurile dvs. Site-urile din această reţea au încheiat parteneriate cu Google pentru a afişa anunţuri AdWords relevante.
- Folosind Rețeaua de display, în afară de anunţurile text, puteţi crea anunţuri video, mobile şi multe altele.
- Vaste opțiuni de vizare eficientă a audienței

De ce să folosiți Rețeaua de display?

1. Vă faceți afacera mai cunoscută, deci creșteți vânzările
  • Afișați-vă reclama în special în atenția clienților care nu cunosc produsul. Dezvaluiți-le detalii despre afacerea dumneavoastră pentru a-i încuraja să cumpere.
  • Rețeaua de display este formată în proporție de 83% din utilizatori unici de Internet din jurul lumii. Este vorba de oameni din peste 100 de țări care vorbesc peste 30 de limbi.

2. Atrageți loialitatea clienților

  • Afișați reclama persoanelor care au vizitat deja site-ul dvs., chiar dacă aceștia nu au cumpărat încă nimic. Amintindu-le despre magazinul dvs. aceștia se vor reîntoarce pe site pentru a cumpăra.

Ghid introductiv pentru Rețeaua de display

•Începeți să creați o campanie
Dacă aveți deja o campanie care este eligibilă să se afișeze atât în Rețeaua de căutare cât și în Rețeaua de display, vă sugerăm să împărțiți campania în două campanii diferite.
•Selectați tipul de campanie dorit
•Creați diferite anunțuri grafice
•Alegeți setările de direcționarePentru a accesa toate funcţiile Reţelei de display şi pentru a gestiona un buget pentru publicitatea grafică, vă recomandăm să creaţi o campanie „Numai Reţeaua de display - Toate funcţiile”. În acest fel, veţi limita expunerea campaniei exclusiv la persoanele care navighează pe site-uri din Reţeaua de display. De asemenea, puteţi accesa toate funcţiile Reţelei de display când creaţi o campanie „Reţeaua de căutare şi Reţeaua de display - Toate funcţiile”. Însă, majoritatea recomandărilor din acest ghid sunt valabile pentru campaniile „Numai Reţeaua de display - Toate funcţiile”.Puteţi alege o singură metodă de direcţionare (de exemplu, în funcţie de cuvinte cheie) sau mai multe (de exemplu, în funcţie de cuvinte cheie şi destinaţii de plasare) pentru grupul dvs. de anunţuri. Dacă adăugaţi mai multe metode de direcţionare, restrângeţi publicul ţintă.


Mai multe detalii despre cum să creați o campanie eficientă în Rețeaua de display în Centrul de Ajutor AdWords: Ghid introductiv pentru Rețeaua de display

Tipuri de anunțuri în Rețeaua de display

Anunțuri text
- Identice cu anunțurile text din Rețeaua de căutare
- Anunțul include un titlu, două linii de text (35 de caractere fiecare) și un URL de destinație
- Creați mai multe anunțuri text pentru a testa performanțele
Anunțuri imagine
- Puteți folosi imagini statice, dinamice sau în format Flash
- Puteți alege dintr-o varietate de dimensiuni
- Puteți folosi Generatorul de Anunțuri graficeAnunțuri de tip Rich Media
Anunțuri grafice care conțin elemente interactive, animații sau alte aspecte care se pot modifica în funcție de cine privește reclama sau cum interacționează cu aceasta.Anunțuri video
Afișați-vă anunțurile video pe YouTube sau pe Rețeaua de display. Puteți crea o campanie video direct din contul AdWords.Metode de direcționare în Rețeaua de display

  • direcţionare în funcţie de context: acest tip de direcţionare este utilizat pentru a efectua o corespondenţă între anunţurile ce includ cuvinte cheie sau subiecte particulare şi site-urile web din Reţeaua de display. Sistemul AdWords analizează conţinutul şi tema fiecărui site web, luând în considerare factori precum textul, limba, structura linkurilor şi structura paginii. Utilizând aceşti factori, Google determină temele centrale ale fiecărei pagini web şi afişează anunţurile AdWords în pagină în funcţie de cuvintele cheie sau subiectele alese de agentul de publicitate.


  • direcţionare în funcţie de cuvinte cheie: alegeţi cuvinte sau expresii referitoare la produsul sau serviciul dvs., astfel încât Google să poată afişa în mod automat anunţurile dvs. pe site-urile relevante din Reţeaua de display Google pe care le accesează clienţii dvs. (acestea sunt cunoscute drept destinaţii de plasare automate).

  • direcţionare în funcţie de subiecte: afişaţi anunţul dvs. simultan în mai multe pagini dedicate unor subiecte particulare. Direcţionarea în funcţie de subiecte vă permite să acoperiţi o mare varietate de pagini din Reţeaua de display Google.
  • direcţionare către destinaţii de plasare: alegeţi site-urile web din Reţeaua de display accesate de clienţii dvs. pe care aţi dori să afişaţi anunţurile dvs. Dacă selectaţi acest tip de direcţionare, vom lua în considerare site-urile alese (destinaţiile de plasare gestionate) atunci când căutăm locuri relevante în care să afişăm anunţurile. Spre deosebire de direcţionarea în funcţie de context (destinaţiile de plasare automate), pentru direcţionarea către destinaţii de plasare nu sunt necesare cuvinte cheie. O destinaţie de plasare poate fi un întreg site web sau un subset de pagini ale unui site.

  • direcţionare către un anumit public: afişaţi anunţurile dvs. unor grupuri specifice de persoane când acestea accesează site-urile din Reţeaua de display. Puteţi ajunge la utilizatorii care au accesat site-ul dvs. în trecut prin crearea unei campanii de remarketing sau prin vizarea clienţilor interesaţi de categorii particulare, prin adăugarea în campanie a categoriilor de interese.

  • direcţionare în funcţie de dispozitiv: alegeţi să afişaţi anunţurile pentru clienţii dvs. atunci când aceştia accesează site-urile din Reţeaua de display numai de pe computere desktop sau laptop sau numai de pe dispozitive iPhone şi Android sau de pe oricare dintre acestea.

Mai multe detalii despre setările de direcționare pot fi găsite în Centrul de Ajutor AdWords: Despre setările de direcționare din Rețeaua de display Google


Articol postat de Raisa Zarvă, Echipa Google AdWords România