Suntem încântaţi să constatăm că dispozitivele de tip tabletă au fost utilizate tot mai frecvent de-a lungul anului precedent, astfel că îmbunătăţim în continuare experienţa utilizatorilor şi a agenţilor de publicitate în ceea ce priveşte dispozitivele de tip tabletă cu browsere de internet complete.


Astăzi am anunţat lansarea unui serviciu Căutare Google actualizat pentru utilizatorii de dispozitive de tip tabletă. Acum, utilizatorii de dispozitive de tip tabletă se pot bucura de o versiune îmbunătăţită a serviciului Căutare Google, creată să maximizeze spaţiul de pe ecranul unui dispozitiv de tip tabletă şi să poată fi utilizată uşor prin atingere.

De asemenea, am actualizat aspectul anunţurilor afişate în reţeaua de căutare pe dispozitive de tip tabletă pentru a personaliza experienţa utilizatorilor acestor dispozitive. Pe lângă modificările de ordin vizual, numărul de anunţuri afişate în Căutarea Google va depinde acum de orientarea unui dispozitiv de tip tabletă:

● dacă introduceţi o interogare de căutare atunci când dispozitivul se află în poziţie orizontală, vor apărea maximum două anunţuri deasupra rezultatelor căutării;
● dacă introduceţi interogarea de căutare atunci când dispozitivul se află în poziţie verticală, vor apărea maximum trei anunţuri deasupra rezultatelor căutării;
● ca şi în cazul dispozitivelor mobile de ultimă generaţie, vor apărea maximum trei anunţuri în partea de jos a rezultatelor căutării, indiferent de orientarea dispozitivului de tip tabletă.


Toate campaniile care vizează dispozitive de tip tabletă vor fi afişate pe baza acestei noi experienţe de căutare optimizate pentru dispozitivele de tip tabletă. Cu toate acestea, iată câteva modalităţi prin care puteţi utiliza funcţiile contului AdWords pentru a examina şi a gestiona performanţa anunţurilor afişate pe dispozitive de tip tabletă:
● la începutul acestei săptămâni, am prezentat opţiunea de a viza dispozitivele de tip tabletă, disponibilă în Setările campaniei; aceasta oferă un grad mai mare de control asupra anumitor tipuri de dispozitive de tip tabletă şi posibilitatea de a viza anumite tipuri de utilizatori ai acestor dispozitive.
● aşa cum puteţi segmenta în funcţie de traficul din Reţeaua de căutare şi din Reţeaua de display, acum puteţi segmenta în funcţie de tipul de dispozitiv în rapoartele privind campaniile pentru a consulta traficul şi conversiile de pe „Dispozitivele de tip tabletă cu browsere complete”.


Sperăm că această experienţă actualizată de căutare pentru dispozitivele de tip tabletă îi va ajuta pe utilizatori să găsească în continuare cele mai relevante informaţii şi pe agenţii de publicitate să se bucure de performanţe îmbunătăţite în ceea ce priveşte campaniile pentru dispozitive de tip tabletă. Suntem încântaţi de modurile în care dispozitivele de tip tabletă vor ajuta întreprinzătorii să creeze legături cu consumatorii. Aflaţi mai multe despre vizarea dispozitivelor de tip tabletă aici.


Postat de Cătălina Simion, Echipa Google AdWords România