În partea a şaptea a seriei dedicate începătorilor sau agenţilor de publicitate care doresc să-şi reamintească elementele de bază ale programului AdWords, vom discuta despre avantajele Instrumentului de examinare a anunţurilor şi despre modul în care îl puteţi utiliza.

Instrumentul de examinare a anunţurilor vă oferă posibilitatea să vedeţi anunţurile aşa cum ar apărea acestea într-o pagină obişnuită cu rezultatele căutării Google, fără a acumula afişări suplimentare pentru anunţurile dvs. Dacă aţi căuta anunţurile direct în reţeaua de căutare, fără a face clic pe acestea, numărul de afişări va creşte, iar numărul de clicuri va rămâne neschimbat, putând duce la scăderea Scorului de calitate.

Atunci când utilizaţi Instrumentul de examinare a anunţurilor, este important să vă asiguraţi că setările acestuia sunt în concordanţă cu setările campaniei.

Este posibil ca anunţul să nu fie afişat dacă:
  • Suma CPC sau Scorul de calitate este prea redus;
  • Bugetul zilnic este epuizat;
  • Utilizatorul nu se află în zona vizată;
  • Poziţia anunţului se află în a doua pagină cu rezultate ale căutării;
  • Limba vizată este diferită de cea din setările interfeţei de utilizare Google a utilizatorilor;
  • Anunţul este în curs de examinare sau respins.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi utile atunci când faceţi publicitate cu AdWords. 

Nu uitaţi să accesaţi Ghidul pentru începători AdWords din Centrul de ajutor AdWords pentru informaţii şi indicaţii suplimentare. De asemenea, puteţi accesa Universitatea Online AdWords şi puteţi viziona acest program de instruire gratuit pentru a afla motivele pentru care nu apar anunţurile dvs. 

În sfârşit, nu pierdeţi următorul articol de blog din această serie dedicată începătorilor.

Articol publicat de Adriana Sătmărean, echipa Google AdWords România