În partea a şasea a seriei dedicate începătorilor sau agenţilor de publicitate care au nevoie să-şi reamintească elementele de bază ale programului AdWords, vom discuta despre importanţa unei structuri eficiente a contului.

După cum probabil ştiţi, contul AdWords este structurat pe trei niveluri: cont, campanie şi grup de anunţuri. Mai jos puteţi consulta regulile esenţiale pe care le puteţi lua în calcul atunci când structuraţi contul.

  • Structuraţi contul AdWords în funcţie de site-ul dvs. web şi de produsele/serviciile oferite.
  • Denumiţi campaniile şi grupurile de anunţuri în concordanţă cu informaţiile prezentate mai sus.
  • Fiecare grup de anunţuri trebuie să conţină 10 - 20 de cuvinte cheie pozitive şi 5 - 10 cuvinte cheie negative.

De exemplu, în cazul în care comercializaţi maşini uzate şi doriţi să faceţi publicitate în Suedia şi în Danemarca. Începeţi prin a crea o campanie care vizează vorbitorii de limbă suedeză din Suedia şi o campanie separată, care vizează vorbitorii de limbă daneză din Danemarca. Mai mult, dacă vindeţi două tipuri de maşini, în acest caz, Volvo şi Saab, veţi crea câte un grup de anunţuri pentru fiecare, în fiecare campanie.

Campania A: Maşini uzate - Suedia
 - Grupul de anunţuri A.1: Volvo
 - Grupul de anunţuri A.2: Saab

Campania B: Maşini uzate - Danemarca
 - Grupul de anunţuri B.1: Volvo
 - Grupul de anunţuri B.2: Saab

În cazul grupului de anunţuri A.1 (maşini Volvo uzate din Suedia), trebuie să redactaţi anunţuri în limba suedeză, prezentând maşinile Volvo uzate pe care le vindeţi. Cuvintele cheie trebuie să fie foarte relevante pentru textul publicitar şi pentru pagina de destinaţie şi să se refere la „maşină Volvo uzată”, „cumpăraţi Volvo uzat”, „maşină Volvo ieftină” etc.

Unul dintre avantajele pe care le prezintă o structură bună a contului este acela că vă oferă o prezentare generală a activităţilor de marketing online. De asemenea, aliniind structura la site-urile web şi la produsele/serviciile oferite, este mai simplu să aduceţi modificări şi să optimizaţi contul.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi utile atunci când faceţi publicitate cu AdWords. 

Nu uitaţi să accesaţi Ghidul pentru începători AdWords din Centrul de ajutor AdWords pentru informaţii şi indicaţii suplimentare. 

În sfârşit, nu pierdeţi următorul articol de blog din această serie dedicată începătorilor.

Articol publicat de Adriana Sătmărean, echipa Google AdWords România