În partea a treia a seriei dedicate începătorilor sau agenţilor de publicitate care doresc să-şi reamintească elementele de bază ale programului AdWords, vom discuta despre aspectele importante de care trebuie să ţineţi cont în ceea ce priveşte direcţionarea anunţului.

Utilizând opţiunile potrivite pentru direcţionarea în funcţie de limbă şi de criterii geografice, puteţi direcţiona anunţurile la nivelul campaniei pentru a vă asigura că veţi ajunge la clienţii relevanţi pentru firma dvs. 

Ca atare, am creat câteva reguli esenţiale pe care le puteţi urma.
  • Vă recomandăm să vă axaţi pe o singură limbă diferită de limba engleză în fiecare campanie, dar şi pe limba engleză. De aceea, vă recomandăm să vizaţi limba în care este scris anunţul şi care este vorbită în ţara vizată şi limba engleză, datorită setărilor standard ale browserelor şi faptului că utilizatorii au tendinţa de a efectua căutări pe google.com în loc de browserul ţării lor.
  • Ţineţi în permanenţă evidenţa direcţionării în funcţie de criterii geografice. Acest aspect este foarte important dacă aveţi o companie care caută clienţi locali într-o anumită zonă.
Avantajele de care veţi beneficia dacă urmaţi sfaturile de mai sus sunt următoarele:
  • puteţi viza numai zonele relevante unde doriţi să fie vizibile anunţurile dvs.;
  • puteţi direcţiona anunţurile la nivel global, dar şi la nivel local;
  • puteţi viza vorbitorii de limba engleză din Spania, de exemplu;
  • puteţi alege să vizaţi propria zonă (firmă locală).

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi utile atunci când veţi face publicitate cu AdWords. Nu uitaţi să accesaţi Ghidul pentru începători AdWords din Centrul de ajutor AdWords pentru informaţii şi indicaţii suplimentare. 

 Nu pierdeţi următorul articol de blog din această serie dedicată începătorilor!

Articol publicat de Adriana Sătmărean, echipa Google AdWords România