Notă editorială: Postul a fost modificat în data de 09/06, cu mențiunile evidențiate în textul postului

În data de 8 iunie, împreună cu alte companii importante din mediul web, precum Facebook și Yahoo!, vom activa IPv6 pe site-urile noastre web principale, timp de 24 de ore. În acest test nu anticipăm niciun impact semnificativ asupra serviciilor noastre pentru agenți de publicitate și editori: AdWords, AdSense și DoubleClick.

Google susține implementarea IPv6 deoarece acest protocol este esențial pentru viitorul Internetului. Internetul începe să resimtă dezavantajele spațiului limitat pentru adrese, iar IPv6 este cea mai bună soluție.

Vestea bună este că majoritatea utilizatorilor de internet nu trebuie să facă nimic special pentru a se pregăti pentru Ziua Mondială IPv6. Conform calculelor noastre actuale, marea majoritate (99,95%) a utilizatorilor nu va fi afectată. Cu toate acestea, în unele cazuri rare, utilizatorii se pot confrunta cu probleme de conectivitate, adesea datorate dispozitivelor de rețea de la domiciliu configurate greșit sau care funcționează neadecvat.

Doriți să verificați dacă aveți o conexiune pregătită pentru IPv6? Accesați site-ul nostru web de testare la adresa: http://ipv6test.google.com/. Acesta va efectua verificarea compatibilității cu IPv6 și va furniza sfaturi de depanare, dacă va fi necesar.

Vă invităm să aflați mai multe despre IPv6 și să consultați detalii despre Ziua Mondială IPv6, accesând pagina: http://worldipv6day.org/.

Articol postat de Adriana Sătmărean, Echipa Google AdWords România