În articolele precedente din cadrul acestei serii, v-am oferit câteva sfaturi utile şi câteva practici optime cu privire la optimizarea site-urilor web.

În articolul de astăzi, vom discuta despre instrumentele pe care ar trebui să le utilizaţi pentru a gestiona o campanie online completă.


Examinarea

Examinaţi site-ul cu ajutorul unor instrumente gratuite care vă vor ajuta să identificaţi zonele ce pot fi îmbunătăţite, să diagnosticaţi cauzele pentru care vizitatorii părăsesc site-ul şi să testaţi modificările implementate pentru obţinerea de rezultate.

Google AdWords vă permite să ajungeţi la mai mulţi clienţi potenţiali online. Campania dvs. va funcţiona la capacitate maximă dacă veţi utiliza Instrumentul pentru cuvinte cheie cu scopul de a afla ce termeni de căutare şi texte publicitare dau cele mai bune rezultate în rândul publicului vizat.


După crearea unei campanii AdWords , Urmărirea conversiilor vă va oferi acces la date despre conversii din rapoartele AdWords, astfel că veţi putea lua decizii informate şi, prin urmare, mai inteligente cu privire la publicitate, îndeosebi cu privire la anunţurile şi cuvintele cheie în care să investiţi. Având la dispoziţie date mai bune, puteţi măsura mai bine rentabilitatea generală a investiţiei pentru campaniile dvs. AdWords.


Google Analytics vă va ajuta să înţelegeţi tendinţele site-ului dvs.. Cu ajutorul acestui instrument gratuit, veţi putea urmări modul în care vizitatorii interacţionează cu site-ul dvs. şi veţi afla ce etape din procesul de achiziţie pot fi îmbunătăţite pentru a păstra clienţii.


Ultimul instrument care poate avantaja campaniile dvs. este Google Website Optimizer. Acest instrument vă va ajuta să eliminaţi presupunerile şi să începeţi testele. Cu ajutorul acestui instrument, veţi putea testa şi urmări materialele (imagini, text, aspect general al site-ului etc.) care duc la cele mai multe vânzări şi la cei mai mulţi clienţi potenţiali.


Sperăm că această serie de articole v-a dat de gândit cu privire la utilitatea site-ului şi v-a ajutat să obţineţi o perspectivă mai bună asupra instrumentelor gratuite pe care le aveţi la dispoziţie pentru a transforma vizitatorii site-ului în cumpărători.

Postat de Cătălina Simion, Google AdWords România