Azi am lansat o nouă funcţie în cadrul serviciului Google Căutare de parteneri, care permite agenţilor de publicitate ce caută asistenţă privind gestionarea contului să iniţieze direct contactul cu partenerii certificaţi, completând un formular de client potenţial. Această funcţie permite, de asemenea, partenerilor certificaţi să examineze şi să răspundă cu uşurinţă la întrebările primite. Am adus această modificare ca urmare a feedbackului primit atât de la agenţii de publicitate, cât şi de la partenerii certificaţi, conform căruia aceştia doresc să obţină îmbunătăţiri ale procesului de gestionare a clienţilor potenţiali, precum şi ale procesului de solicitare pentru clienţii doritori.

În momentul lansării serviciului Google Căutare de parteneri, în aprilie 2009, dacă identificaţi un partener certificat şi doreaţi să contactaţi compania, trebuia să accesaţi direct site-ul acesteia pentru a găsi informaţiile de contact.
Acum, pentru ca procesul de gestionare a clienţilor potenţiali să devină mai eficient, am adăugat un buton „Contactaţi-ne” în pagina de profil a companiei, fapt ce vă permite să examinaţi şi să contactaţi partenerii certificaţi direct prin intermediul serviciului Google Căutare de parteneri:Vi se va trimite automat un e-mail de confirmare prin care veţi fi informat că a fost trimis formularul, iar partenerul potenţial va primi o alertă prin e-mail conform căreia un nou client potenţial este disponibil pentru examinare. Acesta poate examina clienţii potenţiali cu ajutorul noii funcţii de gestionare a clienţilor potenţiali din pagina sa din cadrul Programului de certificare Google AdWords, de unde poate alege şi dacă să ia sau nu legătura cu un client potenţial.

Dacă un client va alege să nu colaboreze cu compania dvs., veţi primi un e-mail de notificare. În această situaţie, vă recomandăm să luaţi legătura cu alţi parteneri. Pentru a vă spori şansele de a găsi un partener potrivit pentru afacerea dvs., vă recomandăm să includeţi bugetul aproximativ.
Dacă sunteţi partener certificat şi doriţi să aflaţi mai multe despre avantajele acestor funcţii, cum ar fi cele mai bune practici pentru gestionarea profilului, accesaţi blogul Agency Ad Solutions (blogul cu soluţii publicitare pentru agenţii) .

Pentru mai multe informaţii despre cele de mai sus, precum şi despre alte funcţii ale Programului de certificare Google şi ale Motorului de căutare partener, accesaţi Centrul de ajutor al programului.

Postat de: Mădălina Ana, Echipa Google AdWords România