Cuvântul rostit reprezintă o modalitate remarcabilă de comunicare. Atunci când sunteţi pus în faţa unei alegeri, este normal să cereţi părerea celor în care aveţi încredere. Cum procedaţi însă atunci când nu sunteţi sigur pe ce anume să faceţi clic? Cum se poate ca obţinerea unei sugestii de la un prieten sau coleg, atunci când ai nevoie de ea, să fie la fel de simplă ca o conversație obişnuită - sau chiar mai simplă?

Noi dorim ca utilizatorii Google să poată primi cu uşurinţă recomandări de la cei în care au încredere, chiar în momentul în care efectuează căutări. Iată de ce am introdus butonul +1. Cu un singur clic, butonul +1 permite utilizatorilor Google conectaţi să recomande prietenilor şi persoanelor lor de contact materialele de pe web pe care la apreciază, exact în momentul în care acest lucru este cel mai util, şi anume chiar în timpul căutării pe Google.


Butonul +1 pune în practică o idee simplă. Să urmărim comportamentul lui Bogdan, pentru a înţelege cum funcţionează acest buton. Când Bogdan se conectează la contul său Google şi vede unul dintre anunţurile dvs. sau unul dintre rezultatele căutării organice de pe Google care trimite la site-ul dvs., el poate apăsa pe butonul +1 corespunzător anunţului sau respectivului rezultat, pentru a-l recomanda prietenilor săi.

Cu proxima ocazie în care Maria, prietena lui Bogdan, se conectează la propriul cont, efectuează o căutare pe Google, iar în rezultate apare pagina dvs. web, ea poate vedea o adnotare personalizată care o anunţă că Bogdan i-a făcut o recomandare utilizând butonul +1. Prin urmare, recomandarea lui Bogdan realizată prin apăsarea butonului +1 îi transmite Mariei că site-ul dvs. este interesant şi o ajută să se decidă să-l acceseze.

Ne aşteptăm ca adnotările personalizate să îi ajute pe utilizatori să îşi dea seama când anunţurile dvs. şi rezultatele căutării organice care trimit la paginile dvs. sunt relevante pentru ei, mărind şansele ca aceştia să ajungă pe site-ul dvs. Nu este necesar să aduceţi ajustări strategiei dvs. publicitare în funcţie de butoanele +1, iar modul în care calculăm Scorul de calitate nu se modifică (deşi utilizarea butoanelor +1 va fi unul dintre numeroasele semnale pe care le utilizăm pentru a calcula clasarea rezultatelor căutării organice). Gândiţi-vă la butoanele +1 ca la o îmbunătăţire care poate ajuta campaniile cu performanţe bune din reţeaua de căutare să funcţioneze chiar şi mai bine.

La început, butonul +1 va apărea numai pentru căutările efectuate în limba engleză pe Google.com, dar în viitor vom adăuga această funcţie pentru tot mai multe limbi. Nu este necesar să aduceţi campaniilor dvs. niciun fel de modificări pentru ca butoanele +1 să funcţioneze pentru dvs., deoarece în săptămânile care urmează vom adăuga butoane +1 tuturor anunţurilor şi rezultatelor căutării de pe Google.com.

Butonul +1 nu este destinat numai paginilor de căutare. În prezent, lucrăm la crearea unui buton +1 pe care să îl puteţi plasa şi în paginile dvs. web, ceea ce va permite utilizatorilor să trimită în Căutare Google recomandări pentru materialele de pe site-ul dvs. fără a fi nevoiţi să îl părăsească. Dacă doriţi să fiţi anunţat când butonul +1 este disponibil pentru site-ul dvs. web, vă puteţi înscrie pentru actualizări prin e-mail pe site-ul nostru pentru webmasteri dedicat butonului + 1.

Butonul +1 reprezintă pasul următor în efortul nostru de a găsi relevanţă în multitudinea relaţiilor existente pe web. Suntem încântaţi că utilizarea butoanelor +1 îi va ajuta pe utilizatori să efectueze căutări şi va îmbunătăţi campaniile dvs. publicitare, făcându-le mai precise, mai relevante şi mai convingătoare. Sperăm ca şi dvs. să fiţi încântaţi de această funcţie!
Pentru a afla mai multe despre butonul +1 şi despre cum poate influenţa acesta anunţurile dvs. afişate în reţeaua de căutare, accesaţi Centrul de ajutor AdWords.

Postat de Mădălina Ana, Echipa Google AdWords România