Membrii echipelor de asistenţă AdWords se confruntă adesea cu afirmaţii ciudate despre AdWords pe care clienţii noştri le-au preluat de pe internet sau pe care le-au aflat din auzite. Am realizat de curând o „colecţie” de astfel de concepţii greşite despre AdWords care ne-au fost supuse atenţiei. În această serie de articole pe blog vom încerca să demolăm aceste mituri AdWords şi să vă prezentăm adevărata faţă a lucrurilor. Să începem chiar acum cu primul dintre miturile AdWords!

Mitul nr. 1: Cheltuielile publicitare Google AdWords influenţează clasarea site-ului meu web în rezultatele căutării gratuite Google.

Realitatea: Serviciul Google AdWords este independent de rezultatele căutării gratuite furnizate de Google şi invers. Prin urmare, majorarea sau reducerea cheltuielilor publicitare nu are un impact (pozitiv sau negativ) asupra clasării site-ului dvs. în rezultatele căutării gratuite Google. De asemenea, nu este adevărat că anularea contului dvs. AdWords atrage după sine excluderea site-ului dvs. web din rezultatele căutării gratuite Google. Pentru informaţii suplimentare despre clasarea site-ului dvs. în rezultatele căutării Google, consultaţi Centrul pentru webmasteri Google .


Mitul nr. 2: Google AdWords a refuzat cartea mea de credit.

Realitatea: În general Google nu refuză nicio carte de credit. Refuzul cărţii de credit se face de fapt de către banca dvs., prin emitentul cărţii de credit sau prin partenerul de procesare a plăţilor al acestuia.

În cazul în care cartea dvs. de credit a fost respinsă, este necesar mai întâi să verificaţi datele de mai jos. Este posibil ca unele dintre acestea să nu fi fost introduse corect în pagina Preferinţe de facturare:

* Numărul sau codul de securitate al cărţii de credit
* Data expirării
* Adresa de facturare şi/sau numărul de telefon

Mai mult, una dintre următoarele valori poate fi prea redusă. Luaţi legătura cu instituţia emitentă a cărţii de credit sau cu banca pentru a rezolva probleme cum ar fi:

* Limita de credit
* Suma maximă care poate fi debitată
* Numărul de debitări posibile într-o anumită perioadă

De asemenea, refuzul cărţii de credit se poate datora faptului că aceasta nu permite una dintre următoarele tranzacţii:

* Debitări online
* Debitări automate

Luaţi legătura cu serviciul pentru clienţi AdWords numai după ce aţi examinat şi eliminat toate aceste cauze. Vă mulţumim pentru înţelegere.


Mitul nr. 3: Competitorii mei fac clic pe anunţurile mele, iar Google nu ia niciun fel de măsuri de combatere al acestui fenomen.

Realitatea: Siguranţa agenţilor de publicitate AdWords este prioritatea numărul unu pentru Google. Clicurile efectuate pe anunţurile Google AdWords sunt analizate cu atenţie de un sistem alcătuit din trei etape, cu scopul de a împiedica apariţia unui abuz. În fiecare etapă a procesului de filtrare sunt aplicate în combinaţie diverse metode , maximizându-se astfel detectarea în mod anticipativ a activităţii nevalide. De asemenea, inginerii noştri îmbunătăţesc permanent tehnologia de monitorizare, optimizând filtrele şi examinând tot mai multe semnale.

Filtrele în timp real: sistemele noastre de filtrare în timp real elimină activitatea care corespunde unui profil sau unui comportament nevalid (cum ar fi clicurile repetate în exces). Acestea înlătură, de asemenea, clicurile sau afişările de la surse cunoscute pentru activitate nevalidă.

Analiza offline: echipa noastră de investigare utilizează algoritmi, instrumente şi tehnici specializate pentru a examina într-un mod anticipativ apariţiile clicurilor nevalide.

Investigaţii reactive: de toate întrebările unui agent de publicitate se ocupă un membru al Echipei noastre de asigurare a calităţii clicurilor, care examinează traficul spre contul acestuia.

Acest sistem din trei etape destinat detectării clicurilor nevalide a fost examinat de către experţi independenţi , (de ex. dr. Alexander Tuzhilin - profesor de Sisteme de informaţii la Universitatea din New York) ajungându-le la concluzia că sistemul este adecvat şi a evidenţiat înalta calitate a acestuia, precum şi îmbunătăţirile permanente care i se aduc. Puteţi consulta aici un raport complet (pp. 25-26, 47). Articolul de blog corespunzător este disponibil pe Blogul oficial Google .

Pentru informaţii suplimentare privind clicurile nevalide, accesaţi Centrul nostru de resurse pentru calitatea traficului publicitar.


Mitul nr. 4: Diferenţierea dintre majuscule şi minuscule în cuvintele cheie AdWords are importanţă

Realitatea: Sistemul AdWords nu face distincţia dintre majuscule şi minuscule. Ar putea să vă surprindă să aflaţi că experţii noştri în strategia conturilor utilizează de fapt numai minuscule la configurarea listelor de cuvinte cheie.
UMTS = umts
Telefon Android = telefon android

Încheiem aici primul articol despre cele mai frecvente concepţii greşite despre AdWords. În cea de-a doua parte, vă vom prezenta alte cinci mituri AdWords, precum şi adevărul care se află în spatele acestora. Urmăriţi-ne în continuare!

Postat de Echipa Google AdWords România