Instrumentul de optimizare a conversiilor este o funcţie AdWords gratuită, care gestionează costurile campaniilor dvs. pe baza obiectivelor cost-pe-achiziţie.
Indiferent dacă obiectivul dvs. este ca vizitatorii să completeze un formular, să creeze un cont sau să cumpere un produs, dvs. doriţi ca utilizatorii care fac clic pe anunţul AdWords să finalizeze o anumită acţiune pe site. Ceea ce este şi mai important este faptul că această acţiune trebuie să aibă loc la un cost-pe-conversie care să fie profitabil pentru afacerea dvs. Instrumentul de optimizare a conversiilor vă poate ajuta să vă asiguraţi că un număr mai mare dintre vizitatorii dvs. se transformă în clienţi la un cost care se află sub nivelul maxim pe care l-aţi setat.

În această postare vom trece în revistă câteva dintre metodele prin care puteţi gestiona sumele licitate cu scopul de a găsi soluţia cea mai profitabilă pentru afacerea dvs., utilizând Instrumentul de optimizare a conversiilor.

În medie, agenţii de publicitate care utilizează Instrumentul de optimizare a conversiilor obţin o creştere cu 21% a numărului conversiilor, în timp ce suma CPA a acestora se reduce cu 14%*. Cu toate acestea, pentru a obţine cele mai bune rezultate pentru afacerea dvs., va trebui să setaţi cu atenţie suma CPA (cost-pe-achiziţie) maximă, eventual încercând diferite sume CPA înainte de a decide care este valoarea ce funcţionează cel mai bine pentru dvs.

*Această analiză compară performanţa campaniilor care utilizează Instrumentul de optimizare a conversiilor cu performanţa unui set de campanii ţinute sub control şi prezintă impactul mediu al Instrumentului de optimizare a conversiilor. Impactul real pe care îl are acest instrument va fi diferit de la o campanie la alta.

Cum mă pot decide asupra unei sume CPA maxime?
Pentru ca afacerea dvs. să fie profitabilă, veţi avea la dispoziţie o sumă maximă pe care o veţi putea cheltui pentru fiecare vânzare sau client potenţial înainte ca valoarea unei conversii reuşite să fie depăşită de costurile publicitare. Acesta este pragul dvs. de rentabilitate.

Calculaţi cât de mult puteţi (sau cât de mult doriţi) să cheltuiţi pentru a vă asigura că beneficiaţi de conversii, obţinând în acelaşi timp profit. Imediat ce aţi ajuns la o concluzie, puteţi seta o sumă licitată cost-pe-achiziţie (CPA) maximă, iar Instrumentul de optimizare a conversiilor va gestiona sumele dvs. CPC pentru a obţine rezultate maxime. Nu există o regulă sigură care să funcţioneze la setarea sumelor CPA; dvs. cunoaşteţi cel mai bine propria afacere.

Cum pot maximiza numărul de conversii şi rentabilitatea investiţiei?
Setarea unei sume CPA maxime este asemănătoare cu setarea unei sume CPC maxime, în sensul că aţi putea restricţiona traficul pe care îl primiţi pentru o anumită campanie, în cazul în care setaţi suma CPA la un nivel prea redus. În cazul în care constataţi că obţineţi mai puţine conversii decât aţi dori, încercaţi să măriţi suma CPA maximă în mod gradat, cu sume mici. Permiteţi Instrumentului de optimizare a conversiilor să funcţioneze câteva zile la un nivel al sumei CPA pe care doriţi să îl încercaţi şi monitorizaţi rezultatele pentru a vedea câte conversii obţineţi pentru acest cost şi cât profit realizaţi la acest nou nivel.

Reţineţi că este posibil ca cel mai mic nivel pentru costul pe achiziţie să nu genereze întotdeauna profituri maxime pentru afacerea dvs. Încercaţi să vă puneţi următoarea întrebare: în cazul în care obţin mai multe conversii la un preţ pe conversie mai ridicat, profiturile suplimentare totale depăşesc costurile suplimentare?

Iată un exemplu simplu...
Să presupunem că realizaţi 40 RON profit pentru fiecare tricou pe care îl vindeţi înainte de scăderea costurilor AdWords. În cazul în care costul dvs. mediu pe conversie este de 8 RON, iar dvs. obţineţi 100 de conversii săptămânal la acest cost, atunci aţi realiza un profit de 3.200 RON din vânzarea tricourilor, după scăderea costurilor publicitare.

Cu toate acestea, dacă majoraţi suma CPA maximă pentru a obţine un cost-pe-conversie mediu de 12 RON, veţi obţine 200 de conversii săptămânal, întrucât dacă licitaţi o sumă mai ridicată, obţineţi mai multe conversii. În consecinţă, aţi obţine un profit de 5.600 RON după scăderea costurilor publicitare.

Permiteţi Instrumentului de optimizare a conversiilor să funcţioneze câteva zile la fiecare nivel al sumei CPA pe care doriţi să o încercaţi, apoi monitorizaţi rezultatele.

Trebuie să mă concentrez asupra anumitor zone cu probleme?
Întrucât sumele CPA sunt setate la nivelul grupului de anunţuri, modificările aduse sumei CPA maxime vor afecta toate cuvintele cheie aflate în respectivul grup de anunţuri. Dacă observaţi că unele dintre cuvintele cheie funcţionează bine la nivelul sumei CPA actuale, dar doriţi să îmbunătăţiţi performanţa celorlalte, vă recomandăm să împărţiţi respectivul grup de anunţuri în grupuri mai mici.

Lăsaţi cuvintele cheie cu performanţă foarte bună în grupul de anunţuri actual şi plasaţi unele dintre cuvintele cheie cu performanţe mai slabe într-un grup de anunţuri nou, din cadrul aceleiaşi campanii. Acum puteţi ajusta suma CPA pentru cuvintele cheie din grupul iniţial cu scopul de a obţine mai multe conversii, monitorizând şi ajustând cuvintele cheie cu trafic mai redus cu scopul de a vă asigura că acestea sunt profitabile pentru dvs.

Am nevoie de o sumă CPA mai redusă pentru ca afacerea să rămână profitabilă. Ce impact va avea această măsură?
Să presupunem că trebuie să diminuaţi costul pe conversie actual pentru anumite produse, cu scopul de a păstra profitabilitatea afacerii. În acest caz, reduceţi în mod gradual suma CPA maximă a grupului de anunţuri, apoi monitorizaţi rezultatele. Pe măsură ce diminuaţi suma CPA maximă, trebuie să vă aşteptaţi să vedeţi o scădere a traficului, a numărului de clicuri şi de conversii. Cu toate acestea, conversiile ar trebui să scadă până la nivelul costului dorit de dvs. sau sub nivelul acestuia.

Doresc să profit la maximum de pe urma bugetului meu
Dacă nu reuşiţi să cheltuiţi bugetul zilnic al campaniei, dar doriţi să faceţi acest lucru, puteţi încerca să majoraţi suma CPA maximă pentru anumite grupuri de anunţuri. Acest lucru vă va permite să vedeţi care este numărul de conversii suplimentare disponibile la un nivel mai ridicat al sumei CPA.

De asemenea, puteţi să creaţi un nou grup de anunţuri, care să conţină cuvinte cheie noi, pentru campania dvs. Instrumentul de optimizare a conversiilor vă permite să testaţi cuvintele cheie cu potrivire amplă pentru a vedea ce anume caută clienţii dvs. potenţiali, încercând în acelaşi timp să afişeze anunţurile dvs. numai atunci când există probabilitatea unei conversii. Utilizând raportul interogării de căutare, descoperiţi care sunt acele cuvinte cheie care generează conversii şi adăugaţi-le apoi direct în campanie, pentru a obţine rezultate maxime.

Pentru a afla mai multe despre Instrumentul de optimizare a conversiilor, accesaţi acest site web, unde puteţi afla cum să activaţi chiar astăzi Instrumentul de optimizare a conversiilor în contul dvs. AdWords.