Cei mai mulţi dintre agenţii de publicitate încep prin a utiliza AdWords şi anunţul text, formatul de anunţuri cu cea mai ridicată eficienţă din acest program. Cu toate acestea, în afară de anunţurile text, în AdWords există multe alte tipuri de anunţuri pe care le puteţi utiliza în funcţie de obiectivul dvs. publicitar. În articolul de astăzi vom discuta puţin despre câteva dintre acestea.


Anunţurile imagine

Anunţurile imagine vă permit să difuzaţi mesajul dvs. publicitar într-un mod plin de culoare. Aceste anunţuri pot fi statice sau animate şi reprezintă o modalitate eficientă de a atrage atenţia clienţilor în Reţeaua de conţinut Google . De asemenea, nu trebuie să vă faceţi griji cu privire la expunerea excesivă anunţului dvs., deoarece aveţi la dispoziţie funcţia limitei de frecvenţă .


În cazul în care credeţi că nu aveţi talent pentru crearea unor anunţuri imagine, consultaţi ghidul nostru de optimizare a anunţurilor grafice, plin de sfaturi utile sau încercaţi Generatorul de anunţuri grafice AdWords. Acest instrument intuitiv vă permite ca, în numai câteva minute, să puteţi difuza un anunţ imagine animat personalizat. Dacă doriţi, puteţi chiar să adăugaţi în anunţ emblema dvs. Aveţi la dispoziţie peste 150 de şabloane din care puteţi alege. Aici puteţi găsi toate răspunsurile referitoare la anunţurile imagine, inclusiv cerinţele privind dimensiunile şi formatul acestora.

Anunţurile video

Anunţurile video reprezintă o modalitate excelentă de a transmite un mesaj semnificativ şi de a atrage clienţii potenţiali. Pentru acestea, aveţi la dispoziţie următoarele tipuri de formate:

- Anunţurile video clic-pentru-redare pot dura de la câteva secunde la maximum 2 minute. Dacă nu ştiţi cum ar trebui să arate un anunţ video, consultaţi ghidul pentru anunţurile video clic-pentru-redare în care veţi găsi sfaturi utile şi exemple. Dacă doriţi, în schimb, să încărcaţi anunţul video imediat, alegeţi categoria „video” din Generatorul de anunţuri grafice şi personalizaţi şablonul dvs. preferat.

- Anunţurile video in-stream vă permit să plasaţi un videoclip cu o durată de 15 sau 30 de secunde în materialele editorilor video din Statele Unite ale Americii. Prin urmare, dacă vindeţi produse sau servicii în S.U.A., puteţi profita de acest nou format de anunţuri.Există mai multe formate de anunţuri pe care le puteţi utiliza pentru publicitatea prin AdWords cum ar fi anunţurile pentru promovarea pe YouTube sau anunţurile mobile. Din păcate acestea nu sunt deocamdată disponibile pentru clienţii din România. Puteţi afla mai multe despre acestea accesând Centrul nostru de ajutor AdWords.


Postat de Mădălina Ana, Echipa Google AdWords România