De ce nu-mi pot vedea anunţul? Verificaţi Scorul dvs. de calitate!

AdWords utilizează un Scor de calitate al cuvintelor cheie pentru a se asigura că numai cele mai relevante anunţuri apar pentru utilizatori pe Google şi în Reţeaua Google. În această postare, vă vom explica modul în care Scorul de calitate al cuvintelor dvs. cheie influenţează apariţia anunţului şi vă vom oferi câteva sfaturi referitoare la modalităţile de îmbunătăţire a Scorului de calitate şi, prin aceasta, a poziţiei anunţului dvs.

Ce este, mai exact, Scorul de calitate?
Scorul de calitate este o variabilă dinamică, ce este calculată pentru fiecare dintre cuvintele dvs. cheie. El combină mai mulţi factori şi măsoară relevanţa cuvântului dvs. cheie pentru textul publicitar şi pentru interogarea de căutare a unui utilizator. De asemenea, Scorul de calitate ţine seama de calitatea paginii dvs. de destinaţie.

Se calculează un Scor de calitate de fiecare dată când cuvântul dvs. cheie corespunde unei interogări de căutare. De asemenea, Scorul de calitate stabileşte în mod parţial dacă un cuvânt cheie este eligibil să intre în licitaţia publicitară atunci când un utilizator introduce o interogare de căutare şi, în cazul în care intră, cât de sus va fi clasat anunţul. În general, cu cât Scorul de calitate este mai mare, cu atât costurile dvs. vor fi mai reduse, iar poziţia anunţului dvs. va fi mai bună.

Cum pot verifica Scorul meu de calitate?
Pentru a vă asigura că anunţurile şi cuvintele dvs. cheie funcţionează bine, vă recomandăm să verificaţi periodic Scorurile de calitate ale acestora. Este important să înlăturaţi cuvintele cheie cu costuri mari, dar slab performante, astfel încât să cheltuiţi bugetul publicitar în cel mai eficient mod. Pentru a verifica Scorul de calitate al fiecăruia dintre cuvintele cheie din cont, parcurgeţi următorii paşi:

Conectaţi-vă la contul AdWords la adresa https://adwords.google.ro.
Faceţi clic pe fila „Campanie”.
Faceţi clic pe un grup de anunţuri.
Selectaţi „Cuvinte cheie”.
În coloana „Stare”, puteţi faceţi clic pe pictograma aflată lângă oricare dintre cuvintele cheie.

Cum funcţionează Scorul de calitate?
Adesea, agenţii de publicitate cred că anunţul lor nu apare deoarece nu îl văd apărând în prima pagină. Reţineţi că, în cazul în care sistemul a clasat Scorul dvs. de calitate ca fiind relativ scăzut, anunţul dvs. ar putea apărea totuşi, dar în pagina 2, 3 etc.
De exemplu, ocupaţia lui Piet este cultivarea lalelelor, în oraşul Lemmer. Piet vinde exclusiv buchete de lalele şi bulbi de lalele. Dacă Piet ar adăuga termenul „floare” printre cuvintele sale cheie, Scorul de calitate al cuvântului său cheie ar fi unul scăzut. O lalea este, desigur, o floare, dar acest cuvânt cheie nu are o legătură suficient de precisă cu produsele pe care Piet le vinde. Pe de altă parte, cuvinte cheie cum ar fi „lalele de vânzare”, „bulbi de lalele”, „buchete de lalele” şi „lalele roz” sunt foarte relevante pentru afacerea lui Piet, iar Scorurile de calitate ale acestora ar fi foarte ridicate. Aceasta înseamnă că anunţul ar avea o bună şansă de a apărea în prima pagină, ceea ce ar avea ca rezultat faptul că Piet ar vinde mai multe buchete şi bulbi de lalele.

Iată câteva sfaturi care să vă ajute pe parcurs!
Dacă anunţul dvs. nu apare sau dacă poziţia acestuia nu este suficient de ridicată din cauza unui Scor de calitate redus, încercaţi să urmaţi aceşti paşi pentru a-l îmbunătăţi:

1. Utilizaţi cuvinte cheie precise, alcătuite din mai mulţi termeni, în locul unor cuvinte cheie alcătuite dintr-un singur termen şi/sau generale. De exemplu, nu utilizaţi „cazare şi mic dejun” (foarte general), ci „pensiune Poiana Braşov cu mic dejun inclus” (mai precis).

2. Creaţi noi grupuri de anunţuri care să conţină în textul publicitar cuvintele dvs. cheie direcţionate. Când anunţul conţine termeni utilizaţi în căutarea utilizatorului, aceştia vor apărea cu caractere aldine în anunţul dvs. Aici sunt incluse titlul, corpul sau adresa URL afişată a anunţului dvs. Este mult mai probabil ca utilizatorii să facă clic pe astfel de anunţuri atunci când interogarea de căutare utilizată de aceştia este evidenţiată.

3. Utilizaţi un text publicitar descriptiv şi precis pentru a spori relevanţa anunţului dvs. De asemenea, o bună idee este să utilizaţi un îndemn care să îl incite pe utilizator să treacă la acţiune, cum ar fi „Sunaţi acum!”, „Contactaţi-ne” etc.

Urmăriţi postarea noastră viitoare referitoare la motivele pentru care anunţul dvs. nu apare, în care vom discuta despre problemele legate de buget.