Primim în mod constant solicitări din partea unor clienţi care se întreabă de ce nu îşi pot vedea anunţurile. Ei nu cunosc paşii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a afla de ce nu îşi pot vedea anunţurile şi cum anume pot remedia această problemă. Această serie de postări de blog vă va ajuta să identificaţi problema cu care vă confruntaţi şi să aflaţi cum puteţi relua difuzarea anunţului dvs.

În prima postare, vom explica cum puteţi să verificaţi dacă anunţul dvs. apare, cum stabiliţi de ce anunţul dvs. nu apare şi în ce fel direcţionarea anunţului poate influenţa posibilitatea de a vă vedea sau nu anunţul.

În următoarele două postări vom explica cum anume pot influenţa apariţia anunţului dvs. Scorul de calitate al cuvintelor cheie, pe de o parte şi bugetul, pe de alta.

În cazul în care nu vă puteţi vedea anunţul, ar trebui să parcurgeţi următorii paşi pentru identificarea problemei. În acest fel, veţi economisi un volum considerabil de timp şi de efort. Imaginaţi-vă că sunteţi un doctor şi că încercaţi să stabiliţi un diagnostic!

1. Utilizaţi Instrumentul de examinare a anunţurilor pentru a vedea dacă anunţul dvs. apare!

Acesta este un instrument esenţial, care vă va permite să aflaţi dacă anunţul dvs. apare online şi dacă aduce rezultate. Căutând anunţul cu ajutorul Instrumentului de examinare (previzualizare) a anunţurilor, îl puteţi vedea aşa cum ar apărea acesta în pagina cu rezultatele căutării, fără să acumulaţi afişări suplimentare.

Aţi putea descoperi că, de fapt, anunţul dvs. este afişat. Foarte mulţi agenţi de publicitate nu realizează faptul că, dacă efectuează căutări frecvente utilizând unul dintre cuvintele lor cheie, sistemul reţine acest lucru; dat fiind că respectivii agenţi de publicitate nu fac clic pe anunţ, sistemul va afişa anunţul mai puţin frecvent sau pe o poziţie mai joasă, deoarece anunţul nu va fi considerat relevant pentru acea interogare de căutare.

2. Utilizaţi Instrumentul de diagnosticare a anunţurilor pentru a afla de ce nu apare anunţul dvs.!

Dacă anunţul dvs. nu apare în rezultatele căutării din Instrumentul de examinare a anunţurilor, înseamnă că, într-adevăr, acesta nu apare nici în pagina cu rezultatele căutării Google. Următorul pas este să stabiliţi motivul pentru care anunţul dvs. nu apare. Puteţi face acest lucru utilizând Instrumentul de diagnosticare a anunţurilor.

Instrumentul de diagnosticare a anunţurilor vă poate spune, de exemplu, că anunţul dvs. nu se difuzează deoarece nu a fost încă examinat sau pentru că a fost respins ori din cauză că Scorul dvs. de calitate este prea mic sau pentru că există o problemă legată de buget sau de efectuarea unei plăţi. Acest instrument vă oferă, de asemenea, recomandări referitoare la ceea ce puteţi face pentru ca anunţul dvs. să fie difuzat din nou.

3. Verificaţi setările de direcţionare regională!

Este posibil ca zona către care este direcţionat anunţul dvs. să nu corespundă cu zona (de exemplu, oraşul, provincia sau regiunea) la care adresa dvs. IP este conectată. În acest caz, nu veţi putea vedea anunţul atunci când îl căutaţi.

De exemplu, Dan vinde maşini în Bucureşti, România şi îşi direcţionează anunţul către Milano, Italia. Cu toate acestea, deoarece adresa sa IP nu este aceeaşi cu adresa IP conectată la regiunea Milano, anunţul său nu va apărea atunci când îl caută. Reţineţi însă că Dan ar putea să îşi vadă anunţul dacă ar adăuga termenul „Bucureşti” la interogarea de căutare. Sfat: pentru mai multe informaţii despre adresa IP, contactaţi furnizorul acesteia.

4. Verificaţi setările dvs. de limbă pentru căutarea Google!

Un alt motiv pentru care este posibil să nu vedeţi anunţul este faptul că acesta vizează o limbă care este diferită de cea pe care aţi selectat-o ca limbă preferată în setările de limbă pentru căutarea Google.

De exemplu, Andrei are anunţuri în limba română şi engleză , dar a selectat limba engleză ca setare pentru limba preferată în browser. Având setată limba engleză ca limbă preferată, el nu va putea să vadă anunţurile în limba română; pentru a-şi vedea anunţul, Dan trebuie să îşi modifice setările de limbă la limba română.
Urmăriţi postarea noastră viitoare referitoare la motivele pentru care anunţul dvs. nu apare, în care vom discuta despre Scorul de calitate al cuvintelor cheie.