Un element cheie pentru succes este monitorizarea atentă a performanţelor contului. Centrul de rapoarte AdWords vă permite să creaţi cu uşurinţă rapoarte de performanţă personalizate pentru a vă ajuta să urmăriţi şi să gestionaţi campaniile dvs. AdWords. Cu ajutorul opţiunilor convenabile pentru programare şi trimitere prin e-mail, acesta este foarte uşor de utilizat.

Rapoartele ce conţin o prezentare generală a performanţelor
Funcţionează campaniile dvs. AdWords aşa cum aţi dori? Rapoartele din primul grup despre care dorim să discutăm au ca scop să vă ofere o prezentare extinsă a performanţelor contului AdWords. În ceea ce priveşte detaliile, puteţi alege între trei niveluri: nivelul contului, al campaniei şi al grupului de anunţuri. Pe lângă centrul de rapoarte, puteţi vedea acest tip de date în fila „Campanii”, selectând nivelul şi campaniile dorite. Puteţi utiliza rapoartele de performanţă în diverse scopuri:

Pentru a urmări performanţele contului şi a monitoriza valori cheie, cum ar fi ratele de clic (valorile CTR), valorile cost-pe-clic sau poziţiile. Dacă observaţi discrepanţe, puteţi investiga în profunzime pentru a înţelege cauza şi pentru a lua măsurile necesare. Sfat: noua interfaţă AdWords beneficiază de o opţiune pentru alerte, care vă permite să setaţi alerte personalizate pentru orice valoare cheie. Astfel, puteţi obţine o notificare prin e-mail în momentul în care o valoare depăşeşte valoarea stabilită sau scade sub aceasta. Puteţi găsi această funcţie pentru alerte în „Mai multe opţiuni” din filele „Campanii” şi „Grupuri de anunţuri”.

Raportul de performanţă a contului şi raportul de performanţă a campaniei oferă valori suplimentare. Procentajul de afişări vă prezintă procentajul de interogări de căutare relevante pentru care au apărut, de fapt, anunţurile dvs. Datele privind clicurile nevalide vă arată câte clicuri au fost identificate de sistemul nostru ca fiind nevalide şi, prin urmare, nu au fost luate în calcul pentru costurile AdWords.

Rapoartele ce conţin informaţii despre utilizatori
Utilizatorii pe care îi vizaţi cu ajutorul eforturilor de marketing sunt cei care devin clienţii dvs.? De unde provin aceştia? Ştiaţi că AdWords vă poate oferi mai multe detalii despre segmentul de vârstă şi despre sexul utilizatorilor care fac clic pe anunţurile dvs.? Dacă ştiţi mai multe despre clienţii potenţiali, veţi putea nu numai să optimizaţi campania AdWords, dar şi să furnizaţi date care vă vor ajuta să luaţi decizii cu privire la strategia generală de marketing şi de vânzări.

- Raportul de „Performanţă geografică” vă arată unde se află utilizatorii care caută cuvintele dvs. cheie şi care fac clic pe anunţurile dvs., chiar până la nivelul zonelor metropolitane şi al oraşelor, dacă selectaţi această opţiune (din 3. Setări avansate > Adăugaţi sau eliminaţi coloane). Acest raport poate fi util pentru a optimiza anunţurile şi pentru a vă concentra asupra zonelor în care anunţurile dvs. sunt populare sau pentru a exclude zonele care se dovedesc a fi mai puţin relevante. De asemenea, este posibil să constataţi că există un grad semnificativ de interes pentru produsele şi serviciile dvs. în afara regiunii vizate în momentul actual şi să doriţi să vă extindeţi afacerea în zona respectivă. Sfat: ca şi în cazul tuturor valorilor AdWords, informaţiile privind performanţa geografică devin chiar mai valoroase atunci când sunt combinate cu datele de urmărire a conversiilor.

- Raportul de „Performanţă demografică” indică relaţiile dintre categoriile de utilizatori şi reacţia acestora în ceea ce priveşte anunţurile dvs. Reţineţi că datele demografice privind vârsta şi sexul sunt disponibile numai pentru afişările şi clicurile de pe site-uri de reţele sociale care fac parte din reţeaua Google, cum ar fi MySpace.com şi Friendster.com. Prin urmare, acest raport este disponibil numai dacă difuzaţi anunţuri pe acest tip de site-uri din Reţeaua de conţinut. Cu toate acestea, poate oferi o perspectivă valoroasă asupra grupurilor demografice din care fac parte clienţii dvs. Sfat: utilizaţi aceste rapoarte împreună cu funcţia noastră de licitare demografică pentru a creşte sumele licitate pentru segmentele demografice cu valoare ridicată sau pentru a exclude grupurile demografice cu trafic considerabil şi valoare scăzută.