În articolul de azi din seria Abordarea noii interfeţe, voi evidenţia câteva dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim.

Cum pot şterge cuvintele cheie?

Pentru a şterge un cuvânt cheie, bifaţi caseta de selectare de lângă acesta, apoi faceţi clic pe meniul "Modificaţi starea" din partea de sus a tabelului. Aici veţi găsi opţiunea de ştergere.

Anunţul meu se află în aşteptarea examinării. Ce înseamnă acest lucru?
Un anunţ care se află în aşteptarea examinării poate fi difuzat în paginile de căutare Google, dar va fi difuzat pe site-urile partenerilor de căutare sau în destinaţiile de plasare din reţeaua de conţinut numai după ce îl examinăm şi îl aprobăm. De fiecare dată când trimiteţi noi anunţuri sau aduceţi modificări anunţurilor existente, acestea sunt trimise automat spre examinare. (Examinăm anunţurile în ordinea în care sunt trimise).

În interfaţa anterioară, anunţurile erau examinate şi aprobate în acelaşi mod, însă aceste informaţii nu erau vizibile. Am decis ca în noua interfaţă să afişăm informaţii mai detaliate privind starea de aprobare pentru ca dvs. să vă puteţi face o idee mai bună în ceea ce priveşte locaţiile în care sunt eligibile să apară anunţurile.

De unde pot accesa funcţia de modificare a tabelelor?
Funcţia de modificare a tabelelor este disponibilă numai la nivelul grupului de anunţuri. Pentru a accesa modul tabel, navigaţi la tab-ul "Cuvinte cheie" din orice grup de anunţuri, apoi selectaţi "Modificaţi tabelul" din meniul "Mai multe acţiuni".

Care este diferenţa dintre conversiile 1-pe-clic şi conversiile mai-multe-pe-clic?
Valoarea numită „conversii” în interfaţa AdWords anterioară se numeşte „conversii 1-pe-clic” în noua interfaţă. Această valoare măsoară numărul de clicuri unice efectuate pe anunţurile dvs., care duc la evenimente de conversie. De exemplu, dacă măsuraţi vânzările, iar un clic pe un anunţ duce la trei tranzacţii diferite, se va contoriza o singură conversie 1-pe-clic.

În schimb, conversiile mai-multe-pe-clic contorizează fiecare conversie ce rezultă în urma unui clic pe anunţul dvs. Prin urmare, în exemplul de mai sus, întrucât ca urmare a clicului iniţial pe anunţ au avut loc trei tranzacţii diferite, se vor contoriza trei conversii mai-multe-pe-clic.

Puteţi afla mai multe despre diferenţa dintre conversiile 1-pe-clic şi mai-multe-pe-clic aici.

Cum pot vedea adresele URL de destinaţie ale cuvintelor cheie?
Puteţi vedea cu uşurinţă adresele URL de destinaţie ale cuvintelor cheie prin personalizarea coloanelor. Din tab-ul "Cuvinte cheie" , faceţi clic pe "Filtre şi afişări", apoi selectaţi "Alegeţi coloanele". De aici, puteţi activa afişarea coloanei pentru adresa URL de destinaţie, precum şi pentru alte valori privind cuvintele cheie.
Dacă doriţi să alfaţi mai multe despre personalizarea coloanelor, puteţi găsi mai multe informaţii aici (în limba engleză).

Unde se află setările pentru programarea anunţurilor, limita de frecvenţă, rotaţia anunţurilor etc.?
În tab-ul "Setările campaniei", există câteva secţiuni numite "Avansat". De exemplu, sub tipul de sumă licitată şi bugetul selectate de dvs., veţi găsi o secţiune cu setări avansate pentru preferinţa de poziţionare şi metoda de difuzare. În partea de jos a paginii, veţi găsi setări avansate suplimentare, cum ar fi programarea anunţurilor, setările privind rotaţia anunţurilor şi limita de frecvenţă. Am organizat în acest fel pagina de setări pentru a ne asigura că vă va fi uşor să consultaţi elementele esenţiale ale campaniei, beneficiind, în acelaşi timp, de opţiunea de a explora mai multe configuraţii avansate.