În articolele trecute, am discutat despre elementele de bază ale utilizării cuvintelor cheie, ale redactării de texte publicitare şi ale utilizării funcţiei de direcţionare în funcţie de limbă şi de criterii geografice . În partea a patra a seriei de articole de blog dedicate începătorilor sau agenţilor de publicitate care doresc să-şi reamintească elementele de bază ale programului AdWords, ne vom axa pe utilizarea licitării şi a bugetului potrivite.


Cost-pe-clic (CPC) este preţul pe care îl veţi plăti atunci când un client face clic pe anunţul dvs. Bugetul zilnic este bugetul pe care sunteţi dispus să îl cheltuiţi în fiecare zi (pentru fiecare campanie). Regulile esenţiale de mai jos vă vor ajuta să calculaţi mai uşor bugetele zilnice:


  • Consultaţi bugetul pentru marketing pe o perioadă de o lună, apoi împărţiţi-l la 30 de zile; de exemplu, 300 GBP/30 de zile =10 GBP/zi. Aceasta este o modalitate simplă de a afla bugetul zilnic, ce are o valoare de 10 GBP/zi în acest exemplu.
  • Utilizaţi fila Oportunităţi pentru a analiza ideile de buget sau de sume licitate, de exemplu, modul cum puteţi echilibra costurile şi traficul.

Printre avantajele de care vă puteţi bucura cu ajutorul acestor sugestii se numără faptul că acum veţi avea control deplin asupra costurilor, întrucât nu veţi plăti niciodată o valoare mai mare decât cea a bugetului. Întrucât când alegeţi licitarea CPC plătiţi numai atunci când un utilizator face clic pe anunţurile dvs., veţi cheltui numai pentru clienţii care dau cu adevărat dovadă de interes faţă de produsul/serviciul dvs. Mai mult, veţi putea decide ce sumă doriţi să cheltuiţi pentru fiecare clic şi, în acelaşi timp, vom reduce suma CPC reală pentru ca dvs. să plătiţi cel mai mic preţ posibil pentru poziţia anunţului în pagină. Puteţi chiar să indicaţi valori ale sumelor licitate CPC pentru cuvinte cheie individuale.


Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi utile atunci când faceţi publicitate cu AdWords. Nu uitaţi să accesaţi Ghidul pentru începători AdWords din Centrul de ajutor AdWords pentru informaţii şi indicaţii suplimentare. În sfârşit, nu pierdeţi următorul articol de blog din această serie dedicată începătorilor.



Postat de Cătălina Simion, Echipa Google AdWords România