Telefoanele mobile le oferă consumatorilor mijloace noi prin care să interacționeze cu mărcile, estompând adesea limita dintre lumea fizică și cea digitală. Utilizatorii caută informații despre produse online, după care le cumpără din magazin. Văd o marcă la televizor și caută detalii despre aceasta online. Sau, în drumul spre lucru, urmăresc videoclipuri mobile care le vor servi drept inspirație pentru a rezerva o călătorie când se întorc acasă, în fața laptopului.


Oricare ar fi modul în care publicul dvs. interacționează cu mărcile, numai Google are acoperirea și instrumentele necesare pentru a vă ajuta să vă adresați acestuia în momentele cu adevărat importante și să cuantificați impactul pe toate dispozitivele și canalele.

Aștept cu nerăbdare să vă prezint câteva inovații luni dimineață, la evenimentul Times Center Stage din cadrul Advertising Week. Toate acestea au rolul de a vă ajuta să închideți bucla dintre televiziune și mediul digital, online și offline, dispozitive mobile și computere.

Închiderea buclei dintre televiziune și mediul digital cu ajutorul sondajelor Brand Lift


De-a lungul ultimilor câțiva ani, am investit în produsul Brand Lift pentru a le arăta specialiștilor în marketing ce impact au campaniile YouTube asupra valorilor privind mărcile, cum ar fi cunoașterea și intenția de cumpărare, pe parcursul întregii căi spre achiziție.


Acum extindem funcțiile Brand Lift către campaniile TV, pentru a le arăta specialiștilor în marketing cum contribuie anunțurile TV la creșterea numărului de căutări ale mărcilor pe Google și pe YouTube, în comparație cu campaniile YouTube. În urma primelor teste, am constatat că YouTube generează un număr aproape dublu de căutări pe afișare față de campaniile TV.Brand Lift pentru televiziune se activează foarte ușor, nefiind necesar să specificați programul dvs. media. Dacă folosiți Brand Lift atât pentru o campanie TV, cât și pentru o campanie YouTube, vom putea raporta numărul suplimentar de căutări ale mărcii dvs.

„Suntem nerăbdători să vedem eforturile companiei Google spre o mai bună înțelegere a impactului videoclipurilor. Noi, cei de la Volkswagen, vrem să cuantificăm platformele TV și digitale (precum YouTube) pe un teren uniform și ne dorim ca Brand Lift să ne ofere un mijloc prin care să comparăm într-un mod precis, credibil și științific eficiența campaniilor pe diverse platforme media.” - Vinay Shahani, vicepreședintele departamentului de marketing, Volkswagen America

Închiderea buclei dintre anunțurile online și vânzările offline

Pe lângă interacțiunea dintre TV, YouTube și căutarea online, acum există o legătură reală între anunțurile online și vizitele offline în magazine: 30% dintre utilizatorii de smartphone-uri care accesează un site sau o aplicație de pe telefon cumpără ceva dintr-un magazin în următoarele 24 de ore.1 

Ca atare, vom lansa opțiunea de cuantificare a extensiilor de locație și a vizitelor în magazin pentru Rețeaua de display Google, astfel încât să îi ajutăm pe specialiștii în marketing să închidă bucla dintre anunțurile online și vânzările offline. Atunci când consumatorii navighează pe site-urile preferate sau interacționează cu aplicațiile favorite, le puteți afișa anunțuri care includ adresa companiei, indicații de orientare de pe Google Maps și fotografii. Este o modalitate imediată și cu impact ridicat de a crește volumul de trafic fizic din magazin. 


Home Depot a folosit extensii de locație pentru anunțurile grafice, care au fost văzute de consumatorii ce navigau în mod activ pe telefoane în apropierea celor mai populare magazine ale mărcii; în consecință, rentabilitatea investiției în magazin a crescut de 8 ori. „Extensiile de locație pentru dispozitive mobile din Rețeaua de display și-au dovedit valoarea foarte repede”, a declarat Umut Dincer, directorul departamentului de marketing online la Home Depot. „Ne putem adresa pasionaților de bricolaj din apropierea magazinelor noastre, oferindu-le informațiile dorite exact în momentul în care vor să cumpere ceva.” [Povestea completă]

Cum cuantifică specialiștii în marketing impactul acestor anunțuri online? Vizitele în magazin pentru Rețeaua de display cuantifică impactul anunțurilor din Rețeaua de display asupra vizitelor din magazin, la hotel, la reprezentanța auto sau la restaurant. Puterea tehnologiei Google Maps ne oferă acces la parametrii exacți pentru mai mult de 200 de milioane de magazine din întreaga lume, oferind o precizie de 99% la vizitele raportate.2 Numai Google poate oferi acest nivel de precizie și extindere. [Aflați mai multe]

Închiderea buclei dintre dispozitive

Ultima buclă care trebuie închisă este cea dintre toate dispozitivele folosite de utilizatori: telefoane, tablete, laptopuri și toate celelalte. Astăzi lansăm remarketingul pe mai multe dispozitive pentru Rețeaua de display Google și Managerul de sume licitate DoubleClick, care vă vor ajuta să vă adresați aceluiași utilizator prin intermediul mai multor dispozitive, aplicații și site-uri. Acum puteți să creați un singur mesaj pentru public și să alegeți frecvența cu care membrii acestuia vor vedea anunțul dvs. pe mai multe dispozitive.


Să presupunem că sunteți comerciant și că doriți să creați o campanie personalizată pentru sărbători. Remarketingul pe mai multe dispozitive vă ajută să vă adresați clienților printr-un anunț cu mesajul „Se apropie sărbătorile”, care le va apărea pe telefon dimineața, în drum spre lucru. Apoi, când sunt acasă și navighează pe internet de pe tabletă, le puteți afișa o ofertă cu durată limitată la decorațiuni și rețete. 

Toate aceste inovații vor fi lansate pe parcursul următoarelor câteva luni.
Este un adevărat privilegiu să creăm produse prin care mărcile să poată închide bucla de cuantificare, acoperire și interacțiune. Suntem nerăbdători să vă oferim mai multe detalii despre acestea pe parcursul evenimentului Advertising Week, iar feedbackul dvs. ne va fi de mare ajutor pe toată durata colaborării. 

Participați la conversație folosind #GoogleAW2016.

Articol publicat de Brad Bender, vicepreședintele departamentului de publicitate video și în Rețeaua de display

1 Google / Ipsos Connect, Cum fac dispozitivele legătura dintre consumatori și magazine, martie 2016, 2.013 respondenți online din S.U.A. cu vârsta peste 18 ani. 567 de respondenți online din S.U.A. cu vârsta între 18 și 34 de ani (generația Y)

2 Vizitele în magazin sunt calculate pe baza unor praguri de date conservatoare, cu o siguranță de 99% că numărul de vizite raportate este mai mic decât sau egal cu numărul de vizite reale.