Când mi-am început cariera la Google, acum 13 ani, eram inginer tehnic în departamentul pentru anunțuri și cream produse pornind de la ideea că un anunț online este eficient numai dacă duce la un clic și la o achiziție. Această idee, care părea simplă în acel moment, a revoluționat modul în care mărcile interacționează cu clienții. 

În prezent, domeniul nostru se adaptează la o altă revoluție, declanșată de micul dispozitiv pe care îl purtăm cu noi pretutindeni, telefonul. Pe tot parcursul zilei, atunci când dorim să ajungem undeva, să vedem sau să cumpărăm ceva, fie că este vorba despre identificarea celei mai bune oferte hoteliere sau cumpărarea mașinii perfecte, apelăm la dispozitivul mobil pentru ajutor. Găsim informațiile dorite pe Google, pe YouTube, pe Google Maps și în Google Play de miliarde de ori pe zi. În dimineața aceasta, la conferința digitală dmexco, care a avut loc în Köln, Germania, am anunțat două inovații publicitare care vă vor ajuta să fiți prezenți în momentele oportune, oferindu-le clienților potriviți ceea ce doresc, atunci când doresc. 

Nu vă opriți la instalare și identificați cei mai valoroși clienți 

Aplicațiile sunt prezente pe toate dispozitivele mobile și reprezintă un punct de contact tot mai important pentru consumatori. Până în prezent, AdWords a generat peste 3 miliarde de descărcări de aplicații pentru dezvoltatori și agenții de publicitate.1 Eu discut cu mulți dintre aceștia, din întreaga lume, pentru a afla care sunt modurile creative prin care se adresează clienților. Este cel mai frumos aspect al profesiei mele. Una dintre informațiile pe care le aud în mod constant este că utilizatorii care interacționează cu aplicațiile sunt cei mai importanți pentru companie. Scopul nu se limitează la generarea de instalări, ci se extinde la înregistrarea unor acțiuni valoroase în aplicații, fie că este vorba despre atingerea unui anumit nivel într-un joc sau despre efectuarea unei achiziții. Ne-am propus să depășim această provocare. 

În dimineața aceasta, la dmexco, am anunțat următoarea generație de campanii universale pentru aplicații, disponibile la nivel global, pentru toți agenții de publicitate. Campaniile universale pentru aplicații vă pot ajuta acum să identificați clienții cei mai importanți pentru dvs., în Căutarea Google, în Google Play, pe YouTube și pe milioanele de site-uri și aplicații din Rețeaua de display Google, bazându-se pe obiectivele comerciale pe care le-ați definit. 

trivago, o aplicație populară de căutare de hoteluri, a fost una dintre primele companii care au testat noua versiune a campaniilor universale pentru aplicații. Obiectivul mărcii este să-i ajute pe călători să identifice camera de hotel perfectă, știind că utilizatorii care ating o ofertă pentru a o consulta au șanse mai mari să treacă la pasul următor, adică să facă o rezervare. 


Exemplu de cale parcursă de utilizatori de la instalare la consultarea unei oferte pentru o cameră de hotel 

La fel ca trivago, puteți alege activitatea în aplicație pentru care doriți să faceți optimizări, fie că este vorba despre consultarea unei oferte sau atingerea nivelului al zecelea dintr-un joc. În plus, puteți să colaborați cu parteneri terță parte de cuantificare sau să folosiți soluțiile Google de cuantificare a aplicațiilor, cum ar fi Firebase Analytics, pentru a măsura activitățile respective. După ce definiți activitățile în aplicație în AdWords, alegeți soluția de analiză și setați costul pe instalare, Google își va pune în funcțiune algoritmul de învățare programată. Campaniile universale pentru aplicații evaluează numeroase semnale în timp real pentru a vă rafina în mod continuu anunțurile, astfel încât să vă adresați celor mai valoroși utilizatori, la prețul potrivit, pe cele mai extinse proprietăți Google. Pe măsură ce utilizatorii încep să interacționeze cu anunțurile, aflăm de unde provin cei mai valoroși dintre aceștia. De exemplu, putem afla că utilizatorii care consultă cele mai multe oferte la hoteluri sunt cei care urmăresc vloguri de călătorie pe YouTube. Ca atare, vom afișa mai multe dintre anunțurile dvs. pe aceste tipuri de canale YouTube. 

Campaniile universale pentru aplicații au reușit să identifice pentru trivago utilizatorii cu cele mai multe șanse de a da clic pe ofertele la hoteluri care apar în aplicație, pentru a rezerva o cameră. Ca atare, marca de turism a atras clienți cu 20% mai valoroși pentru companie, atât în Android, cât și în iOS. 

Modul în care Google vă poate ajuta să vă dezvoltați afacerea cu aplicații s-a schimbat semnificativ. Vă ascultăm și nu ne mai axăm doar pe instalare. Obiectivul campaniilor universale pentru aplicații este să atragă implicarea utilizatorilor și să ofere valoare pentru aplicațiile create cu atât de mult efort. 

Transformați evaluarea în acțiune cu ajutorul formatului TrueView pentru acțiune 

Revoluția mobilă nu a schimbat doar modul în care căutăm aplicații și interacționăm cu acestea, ci și modul în care interacționăm cu aproape fiecare tip media. Acest lucru este evident în modul în care utilizatorii urmăresc videoclipuri. Este demonstrat zilnic pe YouTube. 

Într-un studiu recent, 47% dintre adulții din S.U.A. cu vârsta între 18 și 54 de ani au declarat că YouTube îi ajută cel puțin o dată pe lună atunci când iau decizia de a cumpăra ceva. Ca atare, aproximativ 70 de milioane de utilizatori apelează lunar la YouTube când au nevoie de ajutor în legătură cu o achiziție.2 Aceste momente încărcate de intenție reprezintă oportunități prin care mărcile să interacționeze cu consumatorii în momentele relevante. Prin urmare, am acceptat provocarea de a simplifica modul în care consumatorii trec de la evaluare la achiziție. 

Pe parcursul ultimilor câțiva ani, formatul TrueView a evoluat și a schimbat modul în care videoclipurile le oferă valoare specialiștilor în marketing axați pe performanță. TrueView pentru promovarea aplicațiilor și TrueView pentru cumpărături le oferă mărcilor o cale incredibil de simplă de a genera descărcări și achiziții direct de pe YouTube. Dar cum rămâne cu mărcile care se axează pe alte tipuri de conversii, cum ar fi solicitarea unei oferte de preț, rezervarea unei camere de hotel, înscrierea pentru un buletin informativ sau programarea unui test de conducere a unei mașini? 

Îmi face plăcere să prezint TrueView pentru acțiune, un nou format care îi încurajează pe utilizatori să efectueze orice acțiune online importantă pentru compania dvs. 


TrueView pentru acțiune - exemplu 

Cu ajutorul formatului TrueView pentru acțiune, anunțurile video devin mai interactive, afișând un îndemn personalizat în timpul videoclipului și după acesta. Acest îndemn poate fi adaptat la obiectivul propriu, cum ar fi „Obțineți o ofertă de preț”, „Rezervați acum” sau „Înscrieți-vă”. Întrucât acesta este un element ușor de adăugat la videoclip, puteți să vă sporiți performanța, pe lângă toate avantajele oferite de afișarea videoclipului pentru un public implicat. Mărcile cele mai avantajate sunt cele care oferă produse sau servicii cu grad ridicat de evaluare, cum ar fi cele din domeniul financiar, auto sau turistic. TrueView pentru acțiune vă poate ajuta să îi determinați pe clienți să facă o achiziție încurajând acțiuni precum programarea unei întâlniri sau solicitarea mai multor informații. Ne face plăcere să le oferim acest format spre testare agenților de publicitate, pentru tot restul anului. 

Întrucât consumatorii își petrec viețile într-o lume axată pe mediul mobil, este tot mai important ca mărcile să ofere experiențe mobile transformaționale. Știm că acest lucru nu este întotdeauna ușor și vă stăm la dispoziție pentru ajutor. Experiențele pe care mulți dintre dvs. le-au oferit clienților ne-au inspirat profund și cred că dmexco este un simbol al pasiunii comune și al spiritului inovator care ne ajută să creăm legături între mărci și consumatori. Îmi va face plăcere să vă întâlnesc în continuare și să vă însoțesc în această călătorie uimitoare. 

Articol publicat de Sridhar Ramaswamy, vicepreședintele departamentului pentru anunțuri și comerț Google 

1 Date interne Google, cumulate la nivel global
2 Google/Ipsos Connect, sondaj YouTube privind persoanele care vizionează conținut din domeniul sportului, S.U.A., martie 2016 (1.500 de persoane, cu vârsta între 18 și 54 de ani)