Spre începutul acestui an, am lansat anunțurile text extinse, prin intermediul cărora agenții de publicitate pot oferi mai multe informații despre companie în Rețeaua de căutare. Cu toate că mulți dintre aceștia au înregistrat rezultate excelente cu ajutorul formatului de anunț nou, mai lung, unii agenți de publicitate încă învață cum să îl folosească în mod eficient. 

Pentru a ne asigura că agenții de publicitate au timp suficient să testeze în mod repetat anunțurile text extinse pentru perioada sărbătorilor, le vom acorda mai mult timp să actualizeze materialele publicitare.

Termenul limită pentru trecerea la anunțuri text extinse este acum 31 ianuarie 2017 (anterior, era 26 octombrie 2016). Aceasta înseamnă că, începând din 31 ianuarie 2017, nu vor mai putea fi create sau modificate anunțuri text în format standard, ci numai în format de anunțuri text extinse. Anunțurile text standard existente vor continua să se difuzeze împreună cu anunțurile text extinse.

Anunțurile text extinse pot aduce rezultate excelente, îndeosebi pentru persoanele care au investit în crearea și testarea unor noi materiale publicitare. Profitați de acest timp suplimentar pentru a testa propriile anunțuri text extinse.

Axați-vă pe calitate prin testare

Pe parcursul ultimelor câteva luni, am examinat o mulțime de date privind anunțurile text. Acestea ne-au confirmat ceva ce știam deja: calitatea anunțurilor este importantă. Caracterele suplimentare nu sunt suficiente pentru a remedia eventualele probleme de performanță. Este foarte important să alegeți un titlu și caractere suplimentare relevante și convingătoare. 

Ca atare, vă recomandăm ca, atunci când optimizați anunțurile text extinse, să aplicați cele mai bune practici prezentate în continuare.

● Testați mai multe versiuni ale anunțurilor text extinse. Încercați diferite abordări pentru noul spațiu de care beneficiază acum anunțurile. Încercați să includeți 3 - 5 anunțuri noi în fiecare grup de anunțuri. Agenții de publicitate care testează mai multe materiale publicitare înregistrează performanțe mai bune.

● Testați cu precădere titlurile. Acestea sunt cele mai importante elemente din anunț, iar acum aveți la dispoziție încă un rând pe care să îl încercați.

● Identificați elementele eficiente din anunțurile text standard și transpuneți-le în cele extinse. De exemplu, dacă menționați prețuri sau dacă folosiți inserarea cuvântului cheie într-un anunț text standard eficient, aplicați-le și în anunțurile text extinse.

● Afișați titluri scurte, axate pe termenii reprezentați de mărci. Uneori, „Numele companiei - site-ul oficial” este suficient. Nu este obligatoriu să folosiți toate caracterele pe care le aveți la dispoziție. Testați scripturi de reclamă mai scurte, îndeosebi în cazul termenilor pentru care nu sunt necesare multe informații suplimentare.

● Continuați să difuzați anunțurile text standard până când noile versiuni vă aduc în mod constant rezultate mai bune. Un anunț text extins nu va fi neapărat eficient doar pentru că aveți la dispoziție mai multe caractere. Difuzați în continuare anunțurile cele mai performante, oricare ar fi lungimea acestora.

● Examinați anunțurile existente din punctul de vedere al rezultatelor anterioare dobândite cu ajutorul titlurilor mai lungi. Vă recomandăm să afișați primul rând descriptiv dintr-un anunț text standard pe rândul dedicat celui de-al doilea titlu, mai ales dacă anunțul respectiv v-a adus rezultate bune în trecut.

Trecerea lină la anunțurile text standard

Pe lângă aceste sfaturi, vă prezentăm și câteva lucruri de evitat.

● Nu implementați același anunț text extins în mai multe grupuri de anunțuri diferite. Anunțurile trebuie să fie adaptate la căutările utilizatorilor.

● Nu inserați un al doilea titlu fără a modifica și restul anunțului. Adăugați conținut relevant pentru interogare și potrivit pentru restul materialului publicitar.

● Nu creați anunțuri text extinse care își pierd relevanța pentru interogarea unui utilizator. Țineți cont de aceasta când compuneți textul.

Exemplu de interogare: articole despre creditele pentru studii universitare

Anunțul nu corespunde interogării utilizatorului (chiar dacă este bine scris) 

Anunțul se axează pe interogarea utilizatorului 

● Nu omiteți avantajele sau atributele produselor care s-au dovedit atrăgătoare în trecut. Testați toate avantajele pentru a le identifica pe cele eficiente în noul format.

Resurse suplimentare

Dacă sunteți încă în etapa de familiarizare cu anunțurile text extinse, consultați cele mai bune practici pentru crearea unor anunțuri eficiente.

Sperăm ca perioada sărbătorilor să vă aducă numai succes, prin intermediul unor anunțuri text deosebite, potrivite pentru utilizatori, fie ele standard sau extinse.

Articol publicat de Senthil Hariramasamy, manager principal de produs, departamentul de formate de anunțuri