Urmărirea conversiilor a fost lansată în AdWords în 2001 pentru a cuantifica acțiunile ulterioare unui clic pe anunț. Capacitatea de a ști dacă utilizatorii au efectuat sau nu acțiunea dorită pe site a adus cu sine posibilitatea de a afla care erau cele mai eficiente cuvinte cheie, anunțuri și campanii. Valoarea inițială de cuantificare a conversiilor era foarte simplă, indicând doar dacă un clic pe anunț a generat o acțiune de orice tip pe site. Această valoare învechită se numește „Clicuri care au dus la conversie” în programul AdWords. 

În cei 15 ani de la lansarea urmăririi conversiilor, am adus o mulțime de îmbunătățiri proceselor de cuantificare și atribuire. Una dintre acestea este că familia de coloane „Conversii” oferă acum o perspectivă completă asupra numărului de conversii generate de AdWords pentru companie. Pentru mai multă simplitate, valoarea „Clicuri care au dus la conversie” va fi retrasă în curând, iar „Conversii” va deveni modalitatea standard de cuantificare a acțiunilor valoroase pentru companie. 

„Conversii” reprezintă modalitatea ideală de a cuantifica aceste acțiuni valoroase, fiind deja folosită de mulți agenți de publicitate ca valoare principală de raportare și licitare. Valoarea „Conversii” poate cuantifica un comportament care cuprinde mai multe evenimente de conversie sau mai multe clicuri. De exemplu, poate profita de modelele de atribuire diferite de ultimul clic și de diverse opțiuni de contorizare. În plus, aceasta poate cuantifica acțiuni importante care implică dispozitivele mobile, cum ar fi conversiile pe mai multe dispozitive și vizitele în magazin. Aceste lucruri nu sunt posibile cu ajutorul valorii „Clicuri care au dus la conversie”. Din aceste motive și din multe altele, valoarea „Clicuri care au dus la conversie” nu va mai fi acceptată ulterior lunii septembrie 2016. 

Dacă folosiți deja „Conversii” pentru raportare și licitare, nu este necesară nicio măsură din partea dvs. Cu toate acestea, dacă folosiți suma CPA vizată sau suma CPC optimizată și dacă valoarea principală a sumelor licitate este setată la „Clicuri care au dus la conversie”, trebuie să treceți la „Conversii” înainte de 21 septembrie. Am creat un instrument simplu de migrare, pe care îl vom trimite prin e-mail conturilor afectate și care va fi util dacă automatizați licitarea pe baza valorii „Clicuri care au dus la conversie”. Puteți, de asemenea, să actualizați manual setările. 
Setarea valorii sumelor licitate pentru conversii în AdWords 

Dacă vă bazați pe coloana de raportare „Clicuri care au dus la conversie” pentru a lua decizii privind licitarea și bugetele, este recomandat să treceți la „Conversii”. Această coloană poate fi configurată în așa fel încât să raporteze valori similare cu cele din coloana „Clicuri care au dus la conversie”, însă este recomandat să examinați configurația pentru a vă asigura că sunt contorizate acțiunile cele mai importante pentru companie. Valoarea „Conversii” vă poate oferi toate informațiile pe care vi le oferă „Clicuri care au dus la conversie”, dar și multe altele. 

Dacă trebuie să faceți o actualizare, țineți cont de aceste aspecte: 

● alegeți acțiunile de conversie cuantificate pe care doriți să le includeți în coloana „Conversii”. Celelalte acțiuni vor fi incluse în „Toate conversiile”. 
● stabiliți dacă, după un clic, trebuie să contorizați una sau mai multe apariții ale unei conversii; 
● personalizați ferestrele și valorile conversiilor (dacă este necesar); 
● examinați numărul conversiilor pe mai multe dispozitive, care vor fi incluse în coloana „Conversii” începând din septembrie
● descărcați acele statistici de raportare din trecut asociate valorii „Clicuri care au dus la conversie” pe care doriți să le păstrați. 
Puteți ajusta setările pentru fiecare acțiune de conversie în AdWords 

Contorizarea corectă a conversiilor este esențială, iar importanța acesteia crește odată cu evoluția comportamentului online. Accesați Centrul de ajutor pentru informații suplimentare despre această modificare. 

Articol publicat de Tal Akabas și Frederik Kemner, manageri de produs, departamentul de conversii AdWords