Licitarea automatizată din AdWords este un instrument foarte valoros, care îi ajută pe specialiștii în marketing să economisească timp și să își optimizeze performanța. Această strategie, bazată pe tehnologia Google de învățare programată, optimizează sumele licitate pentru fiecare licitație în parte, ținând cont de o gamă largă de factori pentru a adapta sumele licitate la contextul utilizatorului. În 2015, am anunțat lansarea unor funcții noi de raportare în Arhiva comună, pentru mai multă transparență asupra performanței licitării automatizate. Acum, cu ajutorul a trei noi funcții, afișăm informații despre licitare în mod vizibil, în locurile din AdWords unde petreceți cel mai mult timp.
  • Alerte noi care semnalează imediat problemele de licitare
  • Stări ale strategiei de licitare care apar direct în coloanele cu stările campaniilor și ale grupurilor de anunțuri 
  • Rapoarte de performanță complexe pentru strategiile de licitare standard stabilite la nivelul campaniei 
Noile alerte privind licitarea vă ajută să remediați problemele

Sunt disponibile noi alerte tipice licitării automatizate, care vă ajută să identificați și să remediați problemele cât mai repede. Am început cu alerte care semnalează situațiile în care setările pentru urmărirea conversiilor nu sunt configurate corect, urmând să implementăm și alte tipuri de alerte în viitor. De exemplu, este posibil să apară o alertă de configurare greșită dacă folosiți o strategie de licitare precum suma CPA vizată, care se optimizează pentru conversii, dar ați dezactivat urmărirea conversiilor sau nu ați adăugat o acțiune de conversie în coloana „Conversii” principală.


Stările licitării sunt integrate cu stările campaniilor și ale grupurilor de anunțuri

Pe parcursul săptămânilor viitoare, vom lansa stările strategiilor de licitare în coloanele principale cu stările campaniilor și ale grupurilor de anunțuri, astfel încât să le creștem vizibilitatea în fluxurile de lucru zilnice. De exemplu, dacă aveți limite care împiedică optimizarea completă a sumelor licitate, în coloanele principale de stare va apărea „Eligibilă (limitată)”.

Acestea vor fi tipurile de stări actualizate pe care le puteți aplica regulilor automatizate și filtrelor și rapoartelor salvate:

Stare Ce se schimbă
Eligibilă Fără modificări
Eligibilă (limitată de buget) Starea „Limitată de buget” actuală a fost redenumită, pentru mai multă consecvență cu alte tipuri de stări
Eligibilă (învață) Tip nou de stare pentru licitarea automatizată
Eligibilă (limitată) Tip nou de stare pentru licitarea automatizată
Eligibilă (configurată greșit) Tip nou de stare pentru licitarea automatizată

Vom lansa și pentru strategiile de licitare standard stabilite la nivelul campaniei acele funcții de raportare disponibile pentru strategiile de licitare de portofoliu. Aceste rapoarte vor fi implementate pe parcursul următoarelor câteva săptămâni și vor fi accesibile din meniul drop-down „Strategie de licitare” din fila „Campanii”. Astfel, veți putea urmări ce impact are modificarea stării și a obiectivelor de licitare asupra performanței de-a lungul timpului.Accesați Centrul de ajutor și consultați cele mai bune practici pentru a afla mai multe despre licitarea automatizată. Pentru detalii suplimentare despre funcționarea tehnologiei de licitare în timpul licitației în strategiile de licitare bazate pe conversii, consultați acest ghid complet.


Jonathan Wang, Product Manager, AdWords Bidding