Aveți în vedere următorul aspect: 6 din 10 utilizatori de internet din S.U.A. încep cumpărăturile pe un dispozitiv, dar le continuă sau le finalizează pe alt dispozitiv.1 Pentru a-i ajuta pe agenții de publicitate să măsoare aceste căi adoptate de clienții care încep tranzacțiile pe un dispozitiv, dar le finalizează pe altul, am implementat conversiile pe mai multe dispozitive cu peste trei ani în urmă. Pe baza aceleiași tehnologii, vă prezentăm trei rapoarte noi din secțiunea Atribuire din AdWords, care vă oferă informații mai detaliate despre folosirea dispozitivului, alături de calea completă spre conversiile din Rețeaua de căutare.

● Dispozitive – vedeți volumul activităților desfășurate în contul dvs. AdWords, pe mai multe dispozitive

● Dispozitive de asistare – efectuați ajustări mai bine informate ale sumelor licitate în funcție de dispozitive aflând cât de des au asistat diversele dispozitive conversiile pe alte dispozitive

● Căile dispozitivelor – examinați principalele căi spre conversie adoptate de clienții care folosesc două sau mai multe dispozitive


Agenții de publicitate din numeroase domenii de activitate din întreaga lume au observat deja impactul activității pe mai multe dispozitive asupra conversiilor ultimului clic. Există două modalități principale prin care puteți să luați măsuri pe baza acestor noi informații legate de activitățile pe mai multe dispozitive:

● Selectați un model de atribuire diferit de cel bazat pe ultimul clic. Puteți să selectați unul din cele șase modele de atribuire pentru fiecare dintre tipurile dvs. de conversie: ultimul clic, primul clic, liniar, trecerea timpului, pe bază de poziție sau pe bază de date. Aceste modele de atribuire sunt valabile pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare și iau în calcul comportamentul pe mai multe dispozitive. Când alegeți un model nou, creditul va fi reatribuit în întreaga cale spre conversie, iar statisticile dvs. de conversie se vor modifica pe măsură ce avansați. Consultați versiunea recentă a ghidului celor mai bune practici pentru informații suplimentare. 

● Actualizați-vă ajustările sumelor licitate în funcție de dispozitive. Noul raport „Dispozitive de asistare” vă poate arăta câte conversii au fost asistate de clicuri sau de afișări pe dispozitive diferite. Raportul de asistare pe dispozitive mobile vă arată câte conversii au fost asistate de dispozitivele mobile, în comparație cu numărul de conversii finale pe dispozitivele respective. De exemplu, dacă Raportul de asistare pe dispozitive mobile corespunzător unei campanii este 3,72, aceasta înseamnă că, pentru fiecare conversie efectuată pe un dispozitiv mobil, 3,72 dintre conversiile efectuate pe alte dispozitive au fost asistate de dispozitivele mobile. Cu ajutorul acestor informații, puteți să vă actualizați ajustările sumelor licitate pentru dispozitive mobile.

În săptămânile următoare, veți găsi noile rapoarte în secțiunea Atribuire din fila Instrumente. Sperăm că aceste rapoarte și analize comparative noi vă vor ajuta să măsurați momentele importante pe orice dispozitiv.

Articol publicat de Joan Arensman, Manager de produs

1 Google/Ipsos Connect, martie 2016, GPS Omnibus, n=2.013 de respondenți online din S.U.A., cu vârsta peste 18 ani