Trecerea la mediul mobil nu mai este un eveniment care se întâmplă acum sau care urmează să se întâmple, ci unul care a avut loc deja. În mai, la Google Performance Summit, am anunțat o platformă publicitară cu totul nouă, creată de la zero, cu scopul de a-i ajuta pe consumatori și pe specialiștii în marketing să se bucure de succes în această lume axată pe mediul mobil: anunțurile text extinse și anunțurile adaptabile dau viață șablonului prin care vă adresați consumatorilor, iar ajustările sumelor licitate în funcție de dispozitive vă oferă un grad mai mare de control și de flexibilitate, astfel încât să faceți optimizări cu precizie sporită.

Începând cu luna aceasta, vom implementa aceste inovații în programul AdWords pentru toți agenții de publicitate din lume.

Noțiuni introductive despre anunțurile text extinse

La începutul acestui an, am eliminat anunțurile care apăreau în partea dreaptă, pentru ca experiența de căutare să fie mai bună și mai consecventă pe toate dispozitivele: mobile, desktopuri și tablete. Aceasta a deschis calea pentru cea mai importantă actualizare a materialelor noastre publicitare de la lansarea programului AdWords, cu peste 15 ani în urmă.

Anunțurile text extinse sunt optimizate pentru dimensiunile ecranelor celor mai populare smartphone-uri și sunt compuse din două titluri de câte 30 de caractere și un rând descriptiv lung, de 80 de caractere. Cu alte cuvinte, aveți la dispoziție un text publicitar cu aproape 50% mai mare pentru a vă evidenția produsele și serviciile.
                   Anunț text standard                                                               Anunț text extins

Studiile noastre au demonstrat că titlurile de anunț mai lungi sunt mai utile pentru utilizatorii de dispozitive mobile, deoarece le oferă informații suplimentare despre companie înainte de a da clic pe anunț. Puteți consulta, în continuare, câteva povești de succes de la agenții de publicitate care au început să folosească anunțuri text extinse.

„Guitar Center a colaborat îndeaproape cu agenția Adlucent și a fost printre primele companii care au adoptat anunțurile text extinse. Datorită spațiului publicitar suplimentar, acum ne putem evidenția promoțiile și sesiunile de reduceri, păstrând mesajul principal al mărcii, așa cum am procedat pentru 4 iulie. Valoarea CTR din campaniile noastre care nu au fost axate pe marcă s-a dublat.” — Robert Spears, directorul departamentului de marketing prin canale digitale la Guitar Center


„Anunțurile text extinse reprezintă o oportunitate extraordinară pentru L'Oréal și pentru agenția iCrossing. Cu ajutorul unui singur anunț, putem să prezentăm întinderea și profunzimea produselor noastre de înfrumusețare, precum și să atragem apreciere față de marcă. Până acum, anunțurile text extinse ne-au ajutat să sporim cu 92% rata de clic pentru una dintre mărcile noastre, în comparație cu vechile anunțuri text.” — Kirsty Woolley, directorul departamentului de achiziții pe canale multiple la L'Oréal Luxe


„Într-un domeniu atât de competitiv cum este cel al telecomunicațiilor, a fost esențial ca EE și agenția MEC să implementeze cât mai repede anunțuri text extinse. Chiar de la început, am folosit textul publicitar suplimentar pentru a transmite un mesaj mai bun despre marcă și pentru a le oferi consumatorilor mai multe informații. Am combinat propunerea de valoare „o rețea cu 50% mai rapidă” cu detalii despre prețurile și pachetele competitive oferite de EE și am reușit să sporim ratele de clic cu până la 79%.” — Sam Richardson, directorul departamentului de platforme media digitale la EE


„Kueski a profitat de ocazia de a folosi anunțuri text extinse și a implementat imediat o strategie în campaniile cele mai eficiente. Am evidențiat viteza serviciului oferit, precum și siguranța și securitatea platformei noastre, reușind astfel să profităm de spațiul publicitar suplimentar și să obținem rezultate extraordinare, inclusiv o creștere de 18% a ratei de conversie pentru campaniile bazate pe cuvinte cheie generale.” — Rodolfo Orozco, directorul departamentului de achiziții ale utilizatorilor la Kueski


Este important ca agenții de publicitate să profite de anunțurile text extinse cât mai repede, cu atât mai mult cu cât perioada sărbătorilor se apropie cu pași repezi. Pentru a vă ajuta să începeți, am publicat un ghid al celor mai bune practici, care vă va prezenta sfaturi de creare și de optimizare a anunțurilor text extinse. De exemplu:
Creați și testați mai multe anunțuri text extinse pentru fiecare grup de anunțuri, astfel încât să aflați care sunt cele mai eficiente pentru dvs
Includeți informații importante despre afacerea dvs. din celelalte anunțuri precum preț sau inserarea cuvântului cheie
Acordați atenție deosebită titlului anunțului deoarece acesta va fi partea principală a anunțului dvs.

Editorul AdWords și API-ul AdWords acceptă, de asemenea, anunțurile text extinse, ceea ce înseamnă că puteți crea și modifica anunțurile în bloc pentru a economisi timp. Dacă folosiți instrumente terță parte pentru a vă gestiona anunțurile, DoubleClick Search, Kenshoo și Marin Software acceptă, la rândul lor, anunțurile text extinse.

Începând din 26 octombrie 2016, nu veți mai putea crea sau modifica anunțuri text standard și veți putea folosi în acest sens numai formatul de anunțuri text extinse. Anunțurile text standard existente vor continua să se difuzeze împreună cu anunțurile text extinse.

Crearea anunțurilor adaptabile pentru Rețeaua de display

Într-o lume axată pe mediul mobil, anunțurile grafice trebuie să se integreze perfect pe site-urile și în aplicațiile accesate de utilizatori, oferind o experiență consecventă pe toate dispozitivele. Am creat anunțuri adaptabile pentru Rețeaua de display astfel încât acestea să se ajusteze în funcție de combinația tot mai diversă de tipuri de conținut și de dimensiuni de ecran. Oferiți-ne titluri de 25 și de 90 de caractere, o descriere de 90 de caractere, o imagine și o adresă URL, iar Google va crea anunțuri care se potrivesc perfect pe cele peste două milioane de aplicații și site-uri din Rețeaua de display Google. Anunțurile adaptabile vă pun la dispoziție un inventar adaptat nou, astfel încât să le afișați consumatorilor anunțuri potrivite pentru aspectul site-ului sau al aplicației folosite.


JustFab.de, comerciant din domeniul modei, dorea să se adreseze mai multor cumpărători atunci când consultau materiale online. JustFab a oferit titluri care prezentau cele mai recente promoții, descrieri care evidențiau produse populare, cum ar fi pantalonii capri și sandalele cu barete, și imagini cu articolele cel mai bine vândute, iar Google a creat anunțuri care se potrivesc oriunde în Rețeaua de display. Ca atare, JustFab a înregistrat o rată de conversie cu 56% mai ridicată și o reducere cu 55% a sumei CPA.


Setarea ajustărilor sumelor licitate în funcție de dispozitive

Pe măsură ce regândim aspectul anunțurilor într-o lume axată pe mediul mobil, este important să vă oferim instrumente mai flexibile, care să vă ajute să optimizați performanța la nivel de dispozitiv. Noile ajustări ale sumelor licitate în funcție de dispozitive vă ajută să mențineți eficiența oferită de gestionarea unei campanii cumulate, care se adresează consumatorilor pe mai multe dispozitive, oferindu-vă, în același timp, mai mult control la setarea ajustărilor sumelor licitate individuale pentru fiecare tip de dispozitiv: mobile, computere și tablete. Ghidul actualizat al celor mai bune practici vă poate ajuta să vă evaluați strategia de licitare și să setați obiective corecte de performanță, care să reflecte valoarea completă a dispozitivelor mobile.

Cu toate că ajustările sumelor licitate în funcție de dispozitive vă ajută să faceți optimizări cu mai multă precizie, trebuie să țineți cont și de alte semnale care influențează performanța, cum ar fi locația, ora și publicul. Pentru a vă adapta optimizarea în funcție de această gamă largă de semnale contextuale, trebuie să profitați de licitarea automatizată. Licitarea inteligentă folosește învățarea programată pentru a seta sume licitate mai bune și pentru a vă ajuta să profitați la maximum de bugetul de marketing. Cele mai recente inovații reprezentate de licitarea inteligentă sunt disponibile în AdWords și DoubleClick Search. În săptămânile ce urmează, veți putea, de asemenea, să stabiliți obiective privind suma CPA la nivel de dispozitiv, cu ajutorul licitării inteligente a unei sume CPA vizate în AdWords.

Modul în care consumatorii folosesc tehnologia pentru a se conecta la lumea din jur s-a modificat. Ca atare, am reproiectat programul AdWords, de la formatele de anunțuri la licitare, pentru a vă ajuta să vă adresați clienților potențiali în moduri mai relevante. Ne va face plăcere să vă însoțim în această călătorie.

Articol publicat de Sridhar Ramaswamy, vicepreședintele departamentului pentru anunțuri și comerț Google