Gândiți-vă la ultimul videoclip YouTube vizionat. Cum l-ați găsit? Vi l-a trimis un prieten? Ați dat clic pe un link de pe un blog sau dintr-o rețea socială? Sau ați procedat ca milioanele de utilizatori YouTube și ați accesat acest site pentru a găsi un videoclip?

Pentru a atrage utilizatorii care aleg un videoclip pe care să îl urmărească, am lansat anunțurile Discovery TrueView (cunoscute anterior ca TrueView InDisplay), un format creat special pentru a-i ajuta pe utilizatori să descopere conținutul mărcii dvs. Numele nu este singura modificare. Anunțurile Discovery TrueView aduc mai multă relevanță în paginile cu rezultate ale căutării și acoperă întregul inventar din aplicația YouTube. Aceasta înseamnă că, pentru prima dată, anunțurile Discovery TrueView vor apărea în rezultatele căutării mobile. În plus, datorită modificărilor relevanței anunțurilor afișate în Rețeaua de căutare, experimentele noastre au relevat o creștere cumulată de 11% a valorii CTR.


Anunțurile Discovery TrueView constituie un format atât de puternic deoarece oferă un grad ridicat de implicare. Clicul spectatorilor pe videoclip este un indicator puternic al interesului față de marcă. Acesta este motivul pentru care utilizatorii urmăresc, în medie, încă un videoclip al mărcii dvs. în termen de 24 de ore la vizionarea anunțului Discovery TrueView.[1] Acest format are rolul de a atrage publicul și de a-l îndruma spre conținutul dvs. atunci când caută videoclipuri deosebite.

Întrucât anunțurile Discovery TrueView atrag publicul atunci când caută materiale, acestea generează, în medie, de cinci ori mai multe clicuri pentru îndemnurile indicate de agenții de publicitate, în comparație cu TrueView In-stream. În plus, sunt excelente pentru promovarea conținutului cu formă mai lungă.

Agenții de publicitate precum Benefit Cosmetics folosesc anunțurile Discovery TrueView pentru a-și evidenția conținutul axat pe marcă. Într-o campanie recentă, compania a folosit acest format pentru a se adresa spectatorilor atunci când caută și urmăresc cele mai recente tendințe despre sprâncene. „Am vrut să ne prezentăm produsele într-un mod natural, care să ne promoveze puternic marca și identitatea, dar care să fie și foarte util pentru clienți atunci când ne caută”, a declarat Nicole Frusci, vicepreședintele departamentului de marketing pentru marcă și prin canale digitale de la Benefit. Difuzând conținut relevant în rezultatele căutării YouTube și în paginile de vizionare ale videoclipurilor similare, Benefit a reușit să crească numărul de abonări la canalul său cu 20% și să genereze încă 663.000 de vizionări obținute, pe lângă cele 1,2 milioane de vizionări plătite.

În loc să citiți descrierea caracteristicilor deosebite ale anunțurilor Discovery TrueView, n-ar fi mai bine să vizionați un videoclip? Josh, ai cuvântul:


Aceste modificări se vor implementa pe parcursul următoarelor câteva săptămâni. Urmăriți AdWords sau Managerul de sume licitate DoubleClick pentru a putea începe să interacționați cu publicul cel mai relevant în momentele cheie de descoperire de pe YouTube.

Articol publicat de Nicky Rettke, manager de produs la nivel de grup, anunțuri YouTube

[1] Date interne Google, analiză bazată pe canalele cu minimum 10.000 de vizionări organice și generate de anunțuri, ianuarie - februarie 2015.