Gestionarea eficientă a sumelor licitate este o componentă de bază a oricărui program de marketing prin canale digitale care se bucură de succes. Ne face plăcere să vă prezentăm Smart Bidding, noul nume pentru licitarea automatizată bazată pe conversii, care va fi folosit în AdWords și în DoubleClick Search și care reflectă tehnologia puternică de învățare programată pe care se bazează. 

Licitare mai inteligentă pentru performanță îmbunătățită 

Funcția Smart Bidding a fost creată datorită experienței extinse a platformei Google cu privire la învățarea programată, care stă la baza unei game largi de produse, printre care se numără asistentul Google, crearea automată a albumelor în Google Foto și AlphaGo, primul program de computer care a ieșit vreodată învingător la un joc de Go împotriva unui jucător profesionist. Smart Bidding poate lua în calcul milioane de semnale pentru a identifica suma licitată optimă și rafinează în mod continuu modelele de performanță a conversiilor la diferite niveluri ale sumelor licitate, astfel încât să profitați mai mult de bugetul de marketing.

Chiar și atunci când e vorba de secțiuni cu un volum redus al conversiilor, capacitățile de învățare ale funcției Smart Bidding maximizează rapid corectitudinea modelelor de licitare, pentru a îmbunătăți capacitatea de optimizare a elementelor cu coadă lungă. Evaluează tiparele din structura campaniilor, paginile de destinație, textele publicitare, informațiile despre produse, expresiile cheie și multe altele pentru a identifica asemănări mai relevante între elementele de licitare și pentru a împrumuta informații de la unele la altele.

Pe lângă capacitățile de învățare, funcția Smart Bidding se bazează pe trei elemente inspirate de feedbackul dvs. cu privire la aspectele importante ale unei soluții de licitare:

● optimizare precisă a sumelor licitate, adaptată la contextul unui utilizator;
● comenzi flexibile de performanță care țin cont de obiectivele dvs. comerciale unice;
● rapoarte transparente care oferă informații clare despre performanța sumelor licitate.

În curând, vom implementa diverse îmbunătățiri în AdWords în aceste privințe. Puteți consulta aici o prezentare completă a funcției AdWords Smart Bidding.

Noi semnale de licitare care oferă o perspectivă mai amplă asupra contextului utilizatorilor

AdWords Smart Bidding adaptează sumele licitate la fiecare licitație, pe toate proprietățile Google. Această acțiune poartă numele de licitare în timpul licitației. Vă ajută să înregistrați gama largă de semnale care compun contextul unui utilizator într-o anumită licitație și include semnale precum dispozitivul și locația, care sunt disponibile ca ajustări manuale ale sumelor licitate, dar și semnale suplimentare și combinații de semnale existente doar în AdWords, cum ar fi browserul și limba. Explorăm în mod continuu noi semnale pe care să le adăugăm modelelor de licitare și care prezic eficient performanța. Printre acestea se numără semnalele recent adăugate, cum ar fi locația vizată și atributele de produse similare, dar și altele, precum caracterul sezonier și concurența prețurilor, care vor fi disponibile în curând. Aflați mai multe

Setarea obiectivelor de performanță pentru dispozitive cu ajutorul licitării unei sume CPA vizate

Dispozitivele constituie un parametru esențial în optimizarea campaniilor, iar noua sumă CPA vizată cu obiective de performanță pentru dispozitive vă ajută să stabiliți obiective CPA separate pentru fiecare dispozitiv. Să spunem că sunteți agent de publicitate din domeniul telecomunicațiilor și obțineți o calitate mai bună a clienților potențiali de pe dispozitivele mobile, datorită ratelor de conversie mai ridicate din apeluri și vizitele în magazin. Acum puteți seta o sumă CPA vizată pentru dispozitive mobile mai mare decât cea pentru alte dispozitive, astfel încât să acoperiți aceste date offline. Opțiunea va fi disponibilă pentru toți agenții de publicitate pe parcursul următoarelor câteva săptămâni, în toate campaniile din Rețeaua de căutare și din Rețeaua de display.

Stările și alertele de licitare aduse în prim-plan

Rapoartele transparente care însoțesc funcția AdWords Smart Bidding arată performanța exactă a strategiilor de licitare și semnalează imediat problemele care necesită atenția dvs. Aici sunt incluse noile alerte tipice licitării (disponibile acum) și rapoartele de performanță complexe pentru strategiile de licitare la nivel de campanie (în curs de implementare). Pe parcursul săptămânilor viitoare, vom integra stările de licitare în prim-plan în coloanele cu stările campaniilor și ale grupurilor de anunțuri. Aflați mai multe despre aceste noi funcții de raportare

Agenții de publicitate precum AliExpress, SurveyMonkey și Capterra folosesc deja AdWords Smart Bidding pentru a-și îmbunătăți performanțele. 


AliExpress este un subsidiar al Alibaba Group și o companie globală de comerț electronic. Aceștia au folosit schițele și experimentele pentru campanii cu scopul de a testa direct suma CPA vizată, comparând-o cu soluția lor existentă de licitare. Jessy Sheng, director de marketing, a declarat: „Doream acces la semnale mai diverse de licitare, pentru mai mult dinamism și pentru a spori numărul de vânzări online pe mai multe piețe”. După doar o lună de testare a sumei CPA vizate, au înregistrat o creștere de 93% a numărului de conversii și o scădere de 46% a sumei CPA. „Cu ajutorul schițelor și al experimentelor, putem testa noile strategii de licitare cu ușurință și mai rapid ca oricând, aspecte importante într-un mediu atât de activ. Smart Bidding în combinație cu suma CPA vizată ne-au adus rezultate excelente și interactive și suntem nerăbdători să implementăm această funcție și în alte campanii.”

 SurveyMonkey este lider în domeniul sondajelor pe web. Având concurență puternică în privința cuvintelor cheie, gestionarea perfectă a sumelor licitate este o prioritate pentru SurveyMonkey, astfel încât să-și poată maximiza performanța bugetului de marketing. „Suntem dispuși să testăm orice funcție care ne va aduce mai multe conversii și care ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul CPA”, a declarat Brittany Bingham, directorul departamentului de marketing online. „Am testat AdWords Smart Bidding timp de numai trei săptămâni și am înregistrat deja o creștere de 44% a numărului de conversii, ceea ce este incredibil. Suntem nerăbdători să implementăm combinația de Smart Bidding și sumă CPA vizată în mai multe campanii.”

Capterra oferă o modalitate inteligentă de a identifica programul software comercial potrivit, prezentându-le cumpărătorilor recenzii detaliate de la utilizatori, evaluări de produse și ilustrații detaliate. Întrucât aveau o structură amplă, complexă a campaniilor, care cuprinde peste un milion de cuvinte cheie, 400 de categorii de software și vizează peste 30 de țări, echipa de publicitate a companiei căuta o modalitate de a renunța la licitarea manuală, pentru a-și putea dedica timpul altor oportunități de dezvoltare. Zachary Rippstein, directorul departamentului de licitare la Capterra, a declarat: „N-am sporit semnificativ eficiența prin AdWords Smart Bidding. Mai important, am îmbunătățit considerabil performanța și profitul. Cu ajutorul sumei CPA vizate, am reușit să obținem un profit cu 121% mai ridicat în perioada de probă, în comparație cu perioada de control.”

Pentru a afla mai multe despre AdWords Smart Bidding, accesați Centrul de ajutor și consultați cele mai bune practici pentru a vă maximiza succesul prin licitarea automatizată. Dacă sunteți agent de publicitate DoubleClick sau doriți să gestionați sumele licitate și campaniile în mai multe motoare de căutare, aflați mai multe despre DoubleClick Search Smart Bidding.

Anthony Chavez, directorul departamentului de gestionare a produselor, divizia de anunțuri afișate în Rețeaua de căutare, Google