Consumatorii preferă dispozitivele mobile dar, în același timp, trec cu ușurință de la un dispozitiv la altul în acele momente ale zilei în care doresc să meargă undeva, să afle, să facă și să cumpere ceva. De fapt, 61% dintre utilizatorii de internet și peste 80% dintre tinerii online încep cumpărăturile pe un dispozitiv și le continuă sau le finalizează pe un altul[1]. Acum trei ani, am lansat conversiile pe mai multe dispozitive pentru a-i ajuta pe specialiștii în marketing să măsoare în întregime căile consumatorilor care încep cu un clic pe un dispozitiv sau într-un browser și se încheie cu o conversie pe un altul. Anul trecut, am adăugat opțiunea de a lua măsuri pe baza conversiilor pe mai multe dispozitive, întrucât acestea pot fi incluse în coloana „Conversii” și integrate în licitarea automatizată și în modelele de atribuire.

În curând, conversiile pe mai multe dispozitive vor fi incluse automat în coloana „Conversii”, oferindu-vă o perspectivă completă asupra performanței și ajutându-vă să măsurați valoarea completă a dispozitivelor mobile. Această opțiune se va implementa pentru agenții de publicitate începând cu 6 septembrie 2016. Setarea de includere manuală a conversiilor pe mai multe dispozitive în coloana „Conversii” nu va mai fi disponibilă. După data de 16 august 2016, noile conturi AdWords vor include în mod prestabilit conversiile pe mai multe dispozitive în coloana „Conversii”.

Agenții de publicitate din întreaga lume au cuantificat, în medie, cu până la 16% mai multe conversii atunci când au folosit informațiile de pe mai multe dispozitive pentru a obține o perspectivă corectă și cuprinzătoare asupra performanței. Vă prezentăm poveștile unor agenți de publicitate care și-au îmbunătățit performanța cuantificând conversiile pe mai multe dispozitive.

Lighting New York, un comerciant de corpuri de iluminat rezidențiale și comerciale, a inclus conversiile pe mai multe dispozitive ca valoare esențială pentru campanii și licitarea automatizată. Aaron Covaleski, directorul departamentului de marketing prin intermediul motoarelor de căutare, a declarat: „Conversiile pe mai multe dispozitive ne ajută să valorificăm pe deplin traficul mobil și să aplicăm o strategie de marketing mai agresivă. Pe baza acestor date, anul trecut, de Black Friday și Cyber Monday, adică în perioadele noastre cele mai aglomerate, ne-am sporit venitul cu 50% față de anul precedent. În plus, am crescut gradul de cunoaștere a mărcii noastre, lucru dovedit de dublarea numărului de căutări în funcție de marcă, pe dispozitive mobile și desktopuri.”

HomeClick, un comerciant online de produse pentru îmbunătățirea locuinței, a cuantificat cu 7% mai multe conversii atunci când a inclus date de pe mai multe dispozitive. Ca atare, și-a consolidat prezența online și a inclus clicurile mobile în modelele de atribuire, astfel încât să facă optimizări pe baza unei perspective complete asupra căii consumatorilor. În plus, comerciantul a integrat conversiile pe mai multe dispozitive în strategia sa de licitare automatizată. Combinația acestor modificări a generat o creștere cu 60-70% a venitului. Matthew Hardgrove, director de marketing, a spus: „Conversiile pe mai multe dispozitive ne ajută să înțelegem impactul semnificativ al dispozitivelor mobile asupra performanței site-ului nostru. Acestea ne oferă informații prin care am identificat oportunități noi și ne-am crescut cota de piață față de concurenți, într-un segment de trafic pe care l-am subevaluat în trecut.”

Publicul obișnuit al companiei de circ Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus efectuează, de obicei, conversii pe desktop, dar trec și prin multe alte puncte de contact înainte de a face acest lucru, cum ar fi panourile publicitare, reclamele la radio, la televizor și, cel mai important, publicitatea mobilă. „Dacă nu am măsura conversiile pe mai multe dispozitive, ne-ar fi foarte greu să înțelegem calea completă parcursă de clienți”, a spus Sam Gomez, vicepreședintele departamentului de marketing prin canale digitale la Feld Entertainment, compania mamă a Ringling Bros. Aceștia au folosit urmărirea conversiilor pe mai multe dispozitive în AdWords pentru a dovedi că mediul mobil are o contribuție majoră în generarea de conversii și pentru a justifica dezvoltarea strategiei mobile. Această investiție sporită a generat o creștere cu 262% a numărului de conversii pe mai multe dispozitive și de 30% a numărului de bilete vândute, precum și o rentabilitate a cheltuielilor publicitare de 1.132%.

U.S. Polo Assn., un comerciant de îmbrăcăminte și accesorii, folosește cuantificarea conversiilor pe mai multe dispozitive pentru a înregistra valoarea completă a mediului mobil. În urma colaborării cu partenerii de la agenția Elite SEM, compania și-a dublat numărul de conversii mobile față de anul precedent și a înregistrat o creștere de 128% a volumului de trafic mobil. Matt Debnar, vicepreședintele departamentului de comerț electronic la U.S. Polo Assn., a declarat: „Analizarea conversiilor pe mai multe dispozitive ne-a oferit o perspectivă cu totul nouă. Am descoperit că publicitatea mobilă genera cu 9% mai multe conversii decât credeam inițial și că ne îmbunătățea rentabilitatea vizată a cheltuielilor publicitare cu 12%.” În prezent, U.S. Polo Assn. își actualizează strategia generală de marketing, alocând buget suplimentar publicității mobile. „Clienților noștri le este mai ușor să cumpere de pe dispozitivele mobile, astfel că aceste numere vor crește în continuare. Conversiile pe mai multe dispozitive ne oferă o perspectivă completă asupra performanței din Rețeaua de căutare și ne ajută să dovedim valoarea investiției în publicitatea mobilă.”

Accesați Centrul de ajutor și consultați cele mai bune practici pentru a afla mai multe despre optimizarea pentru conversiile pe mai multe dispozitive.

Wilfred Yeung, manager principal de produs, departamentul de licitare AdWords
Tal Akabas, manager de produs, departamentul de conversii AdWords

[1] Google / Ipsos Connect, martie 2016, GPS Omnibus, n=2.013 de respondenți online din S.U.A., cu vârsta peste 18 ani