Pentru mulți dintre specialiștii în marketing poate fi dificil să se descurce cu tehnologia și graficele necesare pentru a face legătura dintre conversia online, cuvintele cheie și anunțurile care le conțin. De multe ori, aceștia trebuie să ia decizii importante pe baza unor date cumulate din diverse surse. Uneori nu dispun deloc de datele necesare pentru a lua o decizie. De aceea le e greu să înțeleagă adevărata valoarea a campaniilor AdWords.

Acesta este motivul pentru care lansăm Importarea conversiilor AdWords pentru Salesforce. Importarea conversiilor AdWords pentru Salesforce măsoară valoarea conversiilor offline generată de clicurile AdWords online, fără să fie necesară reconcilierea manuală a datelor AdWords cu cele din Gestionarea relațiilor cu clienții (CRM). 

Modul de funcționare

După conectarea conturilor AdWords și Salesforce, puteți alege ce etape importante, precum „clasificarea clienților potenţiali” sau „vânzare reușită”, doriți să reprezinte conversii pe care să le urmăriți. Atunci când un utilizator dă clic pe anunțul dvs. și vă accesează site-ul, acesta înregistrează un singur cod de clicuri Google care îi comunică site-ului anunțul pe care vizitatorul a dat clic. Dacă vizitatorul trimite un formular destinat clienților potențiali, atunci site-ul transmite codul de clicuri către Salesforce. Aici codul de clicuri este stocat împreună cu clientul potențial aferent și cu oportunitățile de vânzări viitoare.

AdWords vă verifică periodic contul Salesforce pentru a vedea dacă ați înregistrat etape importante noi rezultate din clicuri pe anunțuri în canalul dvs. de vânzări. Dacă se confirmă, AdWords va considera că acele etape sunt conversii AdWords. 

Peninsula, cea mai mare echipă de experți din Regatul Unit în resurse umane, în legislația muncii și în securitatea muncii afirmă „Datorită funcției Importarea conversiilor AdWords pentru Salesforce, putem în acest moment să identificăm cuvintele cheie care atrag clienți potențiali. Am reușit astfel să ne concentrăm activitatea pe zonele potrivite și să ne utilizăm mai eficient bugetul. De când am început să folosim această funcție, costul-pe-client potențial a scăzut cu 11% în urma realocării bugetelor și a scăderii sumelor licitate pentru cuvinte cheie neperformante care se aflau în top.”
AdWords Conversion Import for Salesforce
Concentrați-vă pe clicurile care contează

Cu Importarea conversiilor AdWords pentru Salesforce, beneficiați de o perspectivă mai detaliată asupra activităților dvs. de vânzări și de posibilitatea de a ajusta sumele licitate și bugetele astfel încât acestea să fie mai eficiente. De exemplu, puteți crește sumele licitate pentru cuvinte cheie care atrag clienți potențiali relevanți sau să întrerupeți anunțurile care au ca rezultat clicuri fără oportunități. În acest fel veți putea să vă folosiți bugetele existente în mod mai inteligent și să vă perfecționați strategia în privința anunțurilor pentru performanțe mai bune.

Aflați mai multe

Puteți afla mai multe informații despre Importarea conversiilor AdWords pentru Salesforce accesând Centrul de ajutor AdWords. Această soluție este disponibilă numai pe bază de invitație în următoarele câteva luni și va fi disponibilă pentru toți agenții de publicitate spre finalul acestui an. Dacă doriți să solicitați o invitație înainte ca această funcție să fie disponibilă pentru toți agenții de publicitate, contactați reprezentantul de vânzări Google sau trimiteți informațiile dvs. aici

Articol postat de Jon Diorio, manager de produs, AdWords