Trecerea la dispozitive mobile nu mai este doar o schimbare care se întrevede la orizont. Este o realitate.

În fiecare an, se înregistrează trilioane de căutări pe Google, iar peste jumătate dintre acestea sunt efectuate pe dispozitive mobile. În plus, peste jumătate din traficul celor câteva milioane de site-uri care folosesc Google Analytics provine de pe smartphone-uri și tablete.

Printre termenii folosiți de utilizatori pentru a descrie rolul smartphone-urilor în viața lor s-au numărat „lipit de mână”, „majordom” și „colac de salvare”. Acesta este dispozitivul la care apelează atunci când doresc, pe parcursul zilei, să afle ceva, să meargă undeva, să facă ceva sau să cumpere ceva.

Pentru a asigura succesul specialiștilor în marketing în această lume axată pe mediul mobil, am reproiectat programul AdWords de la zero, modificând toate elementele, de la materiale publicitare și licitare la flux de lucru și cuantificare. În plus, le oferim specialiștilor în marketing modalități prin care să reunească lumea digitală și lumea fizică.

Întrucât numărul de căutări mobile referitoare la locație crește cu 50% mai repede decât cel al tuturor căutărilor mobile, este evident că utilizatorii fac ușor trecerea între experiența online și cea offline. Ca atare, este important ca și specialiștii în marketing să gândească la fel.

Ne-a făcut foarte mare plăcere să le prezentăm agenților de publicitate noile inovații, la evenimentul Google Performance Summit din această dimineață. Puteți consulta, mai jos, ideile principale ale anunțurilor făcute azi. Puteți viziona o înregistrare a întregului program aici.

AdWords, reproiectat pentru lumea axată pe mediul mobil

De-a lungul ultimilor câțiva ani, am descoperit că acoperirea mediului mobil și crearea de conținut pentru acesta sunt două lucruri cu totul diferite. De aceea, ne-am transformat complet viziunea asupra AdWords și a dezvoltării sale.

Cum arată anunțurile text în lumea axată pe mediul mobil? Mediul mobil a revoluționat spațiul în care apar anunțurile. La începutul acestui an, am eliminat anunțurile care apăreau în partea dreaptă pe desktop, pentru ca experiența de căutare să fie mai bună și mai consecventă pe toate dispozitivele. Aceasta a fost doar prima măsură din seria celor mai importante modificări pe care le-am adus anunțurilor text de la lansarea programului AdWords, acum cincisprezece ani.

Noile anunțuri text AdWords, optimizate pentru dimensiunile de ecran ale celor mai populare smartphone-uri, oferă spațiu publicitar suplimentar, prin care să prezentați mai multe informații despre produse și servicii, înainte ca utilizatorii să dea clic. În continuare, puteți consulta modificările principale.

Componente de anunț actualizate În prezent Începând curând în 2016
Titluri mai vizibile Un titlu de 25 de caractere Două titluri de câte 30 de caractere
Rând descriptiv mai lung Două rânduri descriptive de câte 35 de caractere Un singur rând descriptiv de 80 de caractere
Adresă URL afișată relevantă Adresă URL afișată introdusă manual. Dacă adresa URL afișată, cea finală și cea a paginii de destinație nu se potrivesc, anunțul va fi respins. Domeniul este extras automat din adresa URL finală, pentru a asigura corectitudinea. Puteți personaliza calea adreselor URL.


Datorită acestor actualizări, anunțurile sunt acum mai eficiente pe toate ecranele, îndeosebi pentru utilizatorii de dispozitive mobile ocupați, care vor să afle exact ce oferiți înainte de a vă accesa site-ul.

Pe baza unor experimente preventive, agenții de publcitate au observat o creștere cu până la 20% a ratei de clic față de anunțurile text actuale, deci vă recomandăm să vă pregătiți pentru această actualizare înainte de a fi implementată în acest an.

Cum arată anunțurile grafice într-o lume axată pe mediul mobil? Mediul mobil oferă o multitudine de spații noi în care să vă adresați consumatorilor, de la site-uri la aplicații și la videoclipuri.. Anunțurile grafice adaptabile au capacitatea de a se adapta la diferitele materiale, forme și dimensiuni de pe cele peste două milioane de site-uri și aplicații ale editorilor din Rețeaua de display Google. În plus, acestea pun la dispoziție un nou inventar de anunțuri adaptate, astfel încât să vă puteți adresa consumatorilor prin anunțuri potrivite pentru aspectul conținutului consultat.

Anunțuri grafice adaptabile pentru orice aplicație și site din Rețeaua de display


De asemenea, extindem acoperirea campaniilor de remarketing din Rețeaua de display Google, oferindu-vă acces la inventarul altor rețele publicitare. Cu ajutorul acestui inventar, veți putea viza mai multe site-uri și aplicații din întreaga lume. De exemplu, cu ajutorul acestui inventar, compania aeriană SAS a crescut numărul de conversii la un cost similar CPA în campaniile sale de remarketing. Aflați mai multe.

Cum arată licitarea într-o lume axată pe mediul mobil? Specialiștii în marketing au nevoie de mai mult control și de mai multă flexibilitate pentru a-și optimiza sumele licitate pe anumite dispozitive. Pe parcursul următoarelor câteva luni, veți putea seta ajustări individuale ale sumelor licitate pentru fiecare tip de dispozitiv: dispozitive mobile, desktopuri și tablete. În acest fel, veți putea să alegeți o sumă licitată la nivel de cuvânt cheie pentru dispozitivele cele mai valoroase pentru afacerea dvs., după care să setați ajustări ale sumelor licitate pentru celelalte dispozitive. De asemenea, veți putea ajusta mai mult sumele licitate, cu până la +900%. Datorită comenzilor adăugate și faptului că puteți viza consumatorii pe toate dispozitivele printr-o singură campanie, acum puteți face optimizări mai precise, dar fără complicații.

Mediul mobil are o componentă locală, ajutându-i pe specialiștii în marketing să reunească lumea digitală și lumea fizică

Aproape o treime dintre căutările mobile se referă la locație. Atunci când căutați idei de restaurante pentru cina de vineri seară sau un magazin care vinde cizme de mărimea potrivită, lumea online și lumea offline se contopesc.

Dorim să-i ajutăm pe agenții de publicitate să se adreseze consumatorilor care caută locații fizice ale companiilor, astfel că am lansat anunțurile afișate lângă rezultatele căutării locale pe Google.com și Google Maps. Agenții de publicitate care folosesc extensii de locație vor putea afișa în mod vizibil locațiile companiilor lor atunci când consumatorii caută folosind termeni precum „magazin de încălțăminte” sau „reparații mașini în zona mea”. Aflați mai multe.

De asemenea, investim în experiențe mai personalizate, axate pe marcă, pentru companiile cu prezență pe Google Maps, prin intermediul cărora veți putea crește numărul de vizite în magazin. Mai întâi, vom testa pe Google Maps diverse formate de anunțuri cu ajutorul cărora utilizatorii vor putea găsi mai ușor companii atunci când navighează prin spațiul virtual din jurul lor. De exemplu, utilizatorii Maps pot începe să vadă indicatori promovați pentru cafenele, benzinării sau restaurante din apropiere pe traseul lor rutier. Paginile de afaceri locale vor avea, la rândul lor, un aspect cu totul nou. Dorim să îi încurajăm pe consumatori să vă exploreze magazinul înainte de a-l vizita, astfel că vom adăuga funcții noi, cum ar fi oferte speciale și posibilitatea de a consulta inventarul de produse.

Anunțuri în Google Maps

Anunțurile online aduc mai multe persoane în magazin. Cum se cuantifică impactul în această situație?
AdWords este cea mai importantă soluție de cuantificare a efectului anunțurilor online asupra lumii offline. De fapt, de la lansarea valorii AdWords reprezentate de vizitele în magazin agenții de publicitate din întreaga lume au înregistrat peste un miliard de vizite în magazin.

Companiile din diverse domenii de pe glob folosesc informații din vizitele în magazin cuantificate de AdWords pentru a afla impactul anunțurilor online asupra activităților offline. Compania Nissan UK a constatat că 6% dintre clicurile pe anunțurile mobile au avut ca rezultat o vizită la reprezentanța auto, iar rentabilitatea investiției a fost de 25 de ori mai mare decât valoarea acesteia. Aflați mai multe.

Succesul într-o lume axată pe mediul mobil

Întrucât consumatorii petrec mult timp online, iar limitele dintre lumea online și cea offline devin tot mai neclare, este mai important ca oricând să vă adaptați afacerea pentru mediul mobil. Google se adaptează la această lume și ne va face plăcere să vă însoțim.

Pentru a afla care sunt toate inovațiile pentru anunțuri și analize anunțate în dimineața aceasta, urmăriți aici în limba engleză prezentarea principală de la Google Performance Summit. De asemenea, accesați noul site dedicat obiectivelor de marketing AdWords, pentru a afla cum să folosiți soluțiile publicitare în așa fel încât să vă îndepliniți obiectivele comerciale.

Articol publicat de Sridhar Ramaswamy, vicepreședintele departamentului pentru anunțuri și comerț