Conform unor studii recente, jumătate din populația cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani apelează mai întâi la dispozitivul mobil pentru a viziona videoclipuri. Chiar și atunci când sunt acasă, multe persoane preferă să își folosească smartphone-ul, întrucât este simplu de utilizat, poate fi controlat ușor și poate fi personalizat. Pe măsură ce obiceiurile de vizionare se schimbă, ne străduim să introducem noi formate adaptate acestora.

De aceea, azi anunțăm lansarea anunțurilor bumper, un nou format video de șase secunde, vândut prin intermediul licitației AdWords, cu tarifare CPM. Anunțurile bumper sunt ideale pentru extinderea acoperirii și a frecvenței, îndeosebi pe dispozitivele mobile, unde videoclipurile scurte au performanțe bune.

Dată fiind natura succintă a formatului, am constatat că anunțurile bumper au eficiență maximă atunci când sunt combinate cu o campanie TrueView sau Google Preferred. La testele preliminare, anunțurile bumper au contribuit la creșterea considerabilă a unor valori din partea superioară a canalului, cum ar fi reamintirea, cunoașterea și evaluarea. În plus, venind în completarea puterii formatului TrueView, au determinat creșterea unor valori din partea de mijloc și din partea inferioară a canalului, cum ar fi părerea favorabilă și intenția de cumpărare. Am constatat, de asemenea, că anunțurile bumper sunt eficiente la creșterea acoperirii și a frecvenței atunci când sunt combinate cu o campanie TrueView.

Casa de discuri Atlantic Records a testat timpuriu acest nou format, folosind anunțurile bumper pentru a lansa cel de-al doilea album al trupei engleze Rudimental. Fiona Byers, director principal de marketing la Atlantic Records/Warner Music Group, a declarat: „Formatul TrueView și anunțurile bumper au avut un rol foarte important în campania recentă prin care am prezentat povestea celui de-al doilea album al trupei Rudimental. Cu ajutorul anunțurilor bumper profitabile, am putut prezenta numeroșii artiști legendari cu care a colaborat trupa pentru acest album. Fiecare anunț bumper a oferit o scurtă expunere a unuia dintre artiștii invitați și a unei piese de pe album, iar anunțurile TrueView au oferit o imagine completă asupra albumului și a trupei. Folosite în combinație, anunțurile TrueView și anunțurile bumper sunt mult mai eficiente decât în mod independent.”

Întrucât au un format rapid și atractiv, anunțurile bumper sunt foarte potrivite pentru conținutul în serie. Cei de la Audi Germania au divizat anunțul TrueView mai lung în câteva anunțuri bumper, cu ajutorul cărora și-au promovat vehiculele SUV seria Q prin cuvinte evocatoare din limba germană care încep cu litera „q”, cum ar fi querpass (lovitură fatală) și quantensprung (salt calitativ). Adoptarea timpurie a acestui format se aliniază sloganului Audi Germania, „Vorsprung durch Technik” („avantaj prin tehnologie”).

Noi privim anunțurile bumper ca pe un haiku al formatului video și suntem nerăbdători să aflăm cum le vor folosi membrii comunității noastre creative. Anunțurile bumper vor putea fi folosite începând din luna mai. Pentru aceasta, luați legătura cu reprezentantul de vânzări Google și urmăriți-ne în continuare, întrucât vom lansa noi formate de anunțuri, adaptate perfect la modul în care utilizatorii urmăresc acum și în viitor videoclipurile.

Articol publicat de Zach Lupei, manager de produs, anunțuri video