De când am introdus AdWords, acum 15 ani, am fost martorii unei schimbări fundamentale a modului în care oamenii găsesc ceea ce îi interesează în momentul potrivit. Acum folosim mai multe dispozitive pe parcursul unei zile, urmărim mai multe videoclipuri, accesăm mai multe site-uri web și folosim mai multe aplicații decât înainte. Astăzi, la nivel global, se fac mai multe căutări Google de pe smartphone-uri decât de pe computere.

Locul sesiunilor web previzibile a fost luat de numeroase momente scurte de activitate digitală intensă răspândite pe tot parcursul zilei, în primul rând pe dispozitive mobile. În aceste micro-momente, consumatorii se așteaptă ca anunțurile să fie utile și relevante - fie că acestea afișează detalii despre produse, indicații spre cel mai apropiat magazin, un număr de telefon pe care îl pot apela sau informații suplimentare despre compania de care sunt interesați.

Elementele de noutate din AdWords care fac posibile aceste experiențe au ajutat multe companii să ajungă la clienți în moduri mai eficiente și mai inteligente. Ceea ce odată era un instrument care ajuta agenții de publicitate să plaseze anunțuri text în rezultatele de căutare a devenit mult mai mult decât atât. În consecință, am observat o creștere a complexității cu care se confruntă zilnic specialiștii în marketing. De pildă, AdWords cuprinde acum conținut grafic și video care poate fi cumpărat de pe YouTube și de pe web. Iar acesta este doar vârful aisbergului.

Această creștere a complexității a creat nevoia reinventării AdWords, iar în ultimul an, echipele noastre responsabile de acest produs s-au gândit foarte mult cum putem face ca AdWords să își păstreze și în următorii 15 rani ani relevanța pe care a avut-o în primii 15. De la crearea unei singure campanii pentru cumpărături Google la actualizarea a mii de anunțuri text, a trebuit să facem în așa fel încât AdWords să răspundă cerințelor tuturor agenților de publicitate din lume, fără să conteze dimensiunea sau obiectivele acestora.

Așa că am avut întâlniri cu mulți dintre dvs. - agenți de publicitate mici și mari, de la utilizatori experimentați la începători - pentru a înțelege unde facem progrese și unde batem pasul pe loc. Observațiile primite și învățămintele pe care le-am tras au fost revelatoare și, în cele din urmă, au dus la realizarea unor studii adresate utilizatorilor, la perfecționarea produsului și la intrarea în această etapă importantă.

Astăzi, sunt încântat să împărtășesc cu dvs., în avanpremieră, noua experiență AdWords și trei zone cheie ale platformei asupra cărora ne concentrăm cu precădere. Toate au la bază feedback-ul primit de la dvs.

În AdWords, accentul ar trebui să cadă mai mult pe activitatea dvs. și mai puțin pe produsul nostru. Ne dorim ca totul să vină în sprijinul abordării pe care o aveți față de activitatea dvs. de afaceri. De la modul în care exprimați obiectivele comerciale la modul în care măsurați și gestionați anunțurile, vrem să simplificăm la maximum executarea și optimizarea campaniilor pornind de la scopurile dvs. de marketing unice.

Vă doriți să aveți imediat la îndemână datele importante. De la campaniile care aduc cel mai mare profit la procentul de trafic provenit de la dispozitivele mobile, ne dorim să aducem la lumină informații și să vă ajutăm să le vizualizați în așa fel încât să puteți lua decizii pe baza lor. Văzând datele cele mai relevante pentru obiectivele dvs. comerciale, puteți petrece mai mult timp optimizând campanii și identificând oportunități.

La urma urmei, aveți nevoie de instrumente simple și, totuși, puternice care să vă ajute să faceți mai multe în mai puțin timp. Ar trebui să puteți realiza într-un singur loc cele mai importante activități, precum gestionarea extensiilor la anunțuri și compilarea rapoartelor. Cu mai puțină dezordine și cu fluxuri de lucru mai intuitive, puteți face repede modificările care să vă ajute să evoluați.Ceea ce ar trebui să se observe imediat la această nouă experiență AdWords este aspectul. Acesta este design-ul material, limbajul de design aflat în centrul aplicațiilor noastre Google preferate, precum Maps, Căutare și Gmail. Deși această versiune de AdWords arată diferit, campaniile vor funcționa la fel ca până acum - fără upgrade-uri sau migrări.

Pe parcursul anului 2016 și în 2017, vom continua să construim această nouă experiență AdWords și îi invităm pe agenții de publicitate să o testeze și să ne ofere feedback. Invitațiile vor fi trimise în funcție de mai mulți factori, astfel încât nu toți agenții de publicitate vor putea să testeze imediat noua experiență.

Așteptăm cu nerăbdare să pornim în această călătorie alături de dvs. și să vă oferim instrumentele de care aveți nevoie pentru a interacționa cu toți consumatorii în moduri semnificative și relevante.

Articol publicat de Jerry Dischler, vicepreședinte pentru management de produs, AdWords