Ați dorit vreodată să vă modificați campaniile AdWords, dar, în același timp, să știți dacă modificările respective vă vor ajuta să vă îndepliniți obiectivele comerciale? Pe parcursul săptămânilor viitoare, vom implementa schițele și experimentele pentru campanii, care vă vor ajuta să testați modificările campaniilor, să măsurați cu ușurință rezultatele și să aplicați modificările eficiente pentru companie. 

Folosiți schițele pentru a testa modificările

Cu ajutorul schițelor, puteți să pregătiți și să examinați mai multe modificări ale unei campanii existente înainte de a le implementa. De exemplu, să presupunem că doriți să creșteți sumele licitate pentru dispozitive mobile pentru grupurile de anunțuri cu rate de conversie mari pe aceste dispozitive. Puteți să creați o schiță a campaniei și să setați pentru acele grupuri de anunțuri ajustări diferite ale sumelor licitate pentru dispozitive mobile, fără a afecta campania. Dacă sunteți mulțumit de modificările din schiță, le puteți aplica direct în campania inițială. 

Dar cum veți ști dacă acele ajustări ale sumelor licitate pentru dispozitive mobile vă vor ajuta să vă realizați obiectivele comerciale?

Desfășurați un experiment

Cu ajutorul experimentelor, puteți să testați modificările aduse campaniilor într-un mediu controlat. Să presupunem că doriți să comparați performanța noilor ajustări ale sumelor licitate pentru dispozitive mobile cu cea a setărilor inițiale. Mai întâi, creați o schiță cu noile ajustări ale sumelor licitate pentru dispozitive mobile. Apoi, pe baza schiței respective, creați un experiment prin care să testați modificările în comparație cu strategia de licitare actuală. Dvs. alegeți ce segment din trafic (și din buget) doriți să alocați campaniei experimentale și campaniei inițiale, precum și durata pentru care doriți să se desfășoare experimentul.

  Screen Shot 2016-02-03 at 12.28.12 PM.png
Măsurați rezultatele

Pentru a desfășura un experiment de succes, unul dintre aspectele esențiale este să înțelegeți impactul modificărilor asupra obiectivelor comerciale. De exemplu, dacă măsurați creșterea numărului de conversii, veți putea afla dacă noile ajustări ale sumelor licitate pentru dispozitive mobile generează o mai bună rentabilitate a investiției. 

Cu ajutorul schițelor și al experimentelor pentru campanii, puteți să monitorizați rezultatele în două moduri convenabile, astfel încât să aflați dacă experimentul generează rezultatul dorit:

  • comparați performanța cu ajutorul tabelului de date de raportare. Tabelul de date privind performanța conține pictograme care arată dacă valorile experimentului sunt mai mari sau mai mici decât cele ale campaniei inițiale și dacă diferențele sunt sau nu semnificative din punct de vedere statistic. 

Screen Shot 2016-02-03 at 12.16.11 PM.png


  • evaluați performanța la nivel de grup de anunțuri pentru informații mai detaliate. Uneori, grupurile de anunțuri individuale sunt responsabile pentru modificările semnificative ale performanței generale a campaniei. Monitorizați valorile la nivel de grup de anunțuri pentru a afla impactul fiecărui grup de anunțuri asupra campaniei. 

Dacă sunteți mulțumit de rezultatele experimentului, puteți aplica rapid modificările în campania inițială sau puteți transforma experimentul într-o campanie cu totul nouă. 

Testări eficiente

Clienți precum Red Ventures și The Honest Company folosesc schițele și experimentele pentru campanii cu scopul de a testa și de a aplica noi strategii pentru campanii în mod extins. 


„Schițele și experimentele pentru campanii au revoluționat procesul de testare pentru clienții noștri 

din topul Fortune 500. Acest instrument eficientizează activitățile de creare, de analizare și de implementare a testelor. Acum putem lansa teste mai puternice într-un timp mult mai scurt decât cel necesar pentru a dubla manual campaniile și grupurile de anunțuri. Cu ajutorul noului tabel de date, putem măsura cu încredere impactul testelor și, dacă sunt eficiente, le putem implementa cu un singur clic.”

– Jeremy Mayes, vicepreședintele departamentului de marketing, Red Ventures 


„Avem mai multe tipuri de conversii, cu niveluri variate de valori ale clienților. Cu ajutorul schițelor și al experimentelor pentru campanii, putem testa noile strategii de licitare pe baza unui sfert din traficul campaniei, iar tabelul de date de raportare ne permite să măsurăm cu ușurință impactul asupra tipurilor de valori ale conversiilor. În trecut, pentru un astfel de test ar fi trebuit să facem o mulțime de modificări în cont. Cu ajutorul noului proces eficientizat, putem testa rapid noile strategii de licitare, până când o identificăm pe cea mai potrivită pentru modelul nostru comercial complex.”


– Josh Franklin, managerul contului pentru Rețeaua de căutare, The Honest Company

Aflați mai multe

Schițele și experimentele pentru campanii sunt disponibile pentru campaniile AdWords de tipul „Rețeaua de căutare” și „Rețeaua de căutare cu extindere în Rețeaua de display”. Pentru a afla mai multe despre schițele și experimentele pentru campanii, urmăriți acest videoclip instructiv sau accesați Centrul de ajutor AdWords


Articol publicat de Pallavi Naresh, manager de produs, AdWords