Remarketingul este utilizat pentru a afișa anunțuri persoanelor care au accesat site-ul sau aplicația dvs. mobilă în trecut prin atribuirea unor cookies utilizatorului. Remarketingul vă ajută să întoarceți utilizatorii pe site-ul dvs. după ce aceștia au analizat oferta competitorilor dvs. și au o probabilitate de a cumpăra mai mare. Totodată puteți crea liste personalizate în funcție de obiectivele publicitare; de exemplu, puteți crea o listă pentru „Utilizatori care au abandonat coșul de cumpărături” pentru a afișa anunțuri persoanelor care au adăugat ceva în coșul lor de cumpărături, dar nu au finalizat tranzacția.

Modalități de a utiliza remarketingul

Remarketing standard: afișați anunțuri utilizatorilor care au accesat site-ul dvs. în trecut, în timp ce navighează pe site-uri și aplicații din Rețeaua de display.
Remarketing dinamic: afișați anunțuri dinamice cu produse și servicii pe care le-au văzut pe site utilizatorilor care au accesat site-ul dvs. în trecut, în timp ce utilizatorii respectivi navighează pe site-uri și aplicații din Rețeaua de display.
Remarketing pentru aplicații mobile: afișați anunțuri persoanelor care au utilizat aplicația dvs. mobilă sau site-ul dvs. mobil în trecut, în timp ce utilizează alte aplicații mobile sau navighează pe alte site-uri mobile.
Liste de remarketing pentru anunțuri afișate în Rețeaua de căutare: afișați anunțuri utilizatorilor care au accesat site-ul dvs. în trecut, în timp ce aceștia continuă căutarea pe Google după ce părăsesc site-ul dvs.
Remarketing video: afișați anunțuri persoanelor care au interacționat cu videoclipurile dvs. sau cu canalul dvs. YouTube în trecut, în timp ce aceștia utilizează YouTube și caută videoclipuri, site-uri și aplicații din Rețeaua de display.

Instrucțiuni pentru implementarea etichetei de remarketing

Pentru a începe să folosiți remarketingul, generați eticheta de remarketing și adăugați-o  în toate paginile site-ului sau în aplicația mobilă cu ajutorul unui specialist în site-uri.

 1. Conectați-vă la AdWords.
 2. Dați clic pe Arhivă comună.
 3. În secțiunea „Segmente de public”, dați clic pe Vizualizați.
 4. În cazul în care configurați remarketingul pentru prima dată, veți vedea mai multe opțiuni de remarketing. În secțiunea „Vizitatorii site-ului”, dați clic pe „Activați remarketingul” și finalizați procesul de configurare. Dacă ați activat deja remarketingul, identificați caseta „Etichetă de remarketing” din partea din dreapta sus.
 5. Dați clic pe Detalii despre etichetă.
 6. Dați clic pe Activați.
 7. Dați clic pe Consultați etichetele AdWords pentru site-uri.
 8. Selectați și copiați codul etichetei de remarketing. Această etichetă funcționează atât pe site-urile de desktop, cât și pe cele pentru mobil.
 9. Plasați codul în partea de jos a tuturor paginilor de pe site, înaintea etichetei de închidere </body>. Dacă site-ul folosește un fișier obișnuit pentru subsol, puteți plasa fragmentul de cod acolo, nu pe fiecare pagină de pe site.
 10. Salvați și publicați paginile.
 11. Verificați dacă ați implementat corectat eticheta. Folosiți în acest sens Google Tag Assistant, o extensie din Google Chrome care verifică fragmentele de cod Google și vă ajută să remediați erorile (disponibilă numai în limba engleză).

După ce adăugați eticheta de remarketing pe site, puteți defini liste pentru a viza diferiți utilizatori cu ajutorul regulilor. De exemplu, dacă doriți să definiți o listă pentru o pagină web în care vindeți pantofi cu toc, puteți folosi această regulă: „Adresa URL conține pantofi cu toc”. Cu ajutorul regulilor, puteți crea oricât de multe liste doriți, fără a mai trebui să adăugați alte etichete pe site. Crearea listelor nu este necesară, inițial remarketingul va direcționa anunțurile către toți utilizatorii care au accesat site-ul dvs. în trecut. Mai multe despre crearea listelor de remarketing puteți citi aici.

Remarketingul dinamic

Remarketingul dinamic duce totul la un alt nivel și vă permite să afișați vizitatorilor anunțuri pentru produse și servicii pe care le-au văzut pe site-ul dvs. Cu ajutorul mesajelor personalizate, remarketingul dinamic vă ajută să câștigați clienți potențiali și să generați vânzări prin atragerea vechilor vizitatori înapoi pe site pentru a finaliza ceea ce începuseră.
Aici găsiți un ghid de activare a remarketingului dinamic.

Sfat! Dacă site-ul dvs. vinde produse, vă recomandăm să alegeți opțiunea personalizată (alta) atunci când alegeți tipul companiei și creați feed-ul de produse deoarece Google Merchant Center încă nu este disponibil în România și Rep. Moldova. Acest pas este explicat mai detaliat aici.

Despre listele de remarketing AdWords pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare

O campanie de remarketing în Rețeaua de căutare conține anunțuri text care sunt afișate persoanelor care au accesat în trecut site-ul dvs. și efectuează o nouă căutare relevantă pe Google. 

Rețineți: O listă de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare Google necesită minimum 1,000 de utilizatori din momentul în care ați instalat eticheta pe site pentru ca anunțurile să înceapă să fie afișate. În acest fel, puteți proteja confidențialitatea persoanelor din listă.

Aici găsiți instrucțiuni referitoare la crearea campaniilor de remarketing în rețeaua de căutare.

Articol publicat de Cristina Melnic, Associate Account Strategist, Google