1. Am implementat corect remarketingul?

După ce adăugați eticheta de remarketing pe site și în aplicație, puteți verifica, în caseta „Etichetă de remarketing” din contul AdWords, dacă ați implementat-o corect.

Acestea sunt informațiile pe care le puteți găsi în caseta „Etichetă de remarketing”:

 • starea etichetei;
 • informații ce pot ajuta la identificarea și soluționarea problemelor și la optimizarea configurării etichetei;
 • rapoarte de validare a etichetei, pe care le puteți trimite prin e-mail la propria adresă sau altor persoane;
 • codul și instrucțiunile pentru etichete, pe care le puteți trimite prin e-mail la propria adresă sau altor persoane.

Dacă eticheta de remarketing este activă, veți vedea tendințe privind vizitele recente. Veți putea, de asemenea, să descărcați un raport al celor 500 de adrese URL cu cel mai mare volum de activitate legată de etichetă.
Dacă eticheta nu este activă, nu vor apărea statistici și se va afișa acest mesaj: „Nu am detectat nicio etichetă pe site-ul sau în aplicația dvs.”. În secțiunea „Acțiuni recomandate”, veți găsi un link către un articol cu instrucțiuni despre modul de implementare a etichetei de remarketing.

2. Pot utiliza remarketingul prin Google Analytics?

Pentru a folosi eticheta Google Analytics în locul etichetei de remarketing AdWords, sunt necesare următoarele:

 • o etichetă Google Analytics pe site;
 • conturi AdWords și Google Analytics conectate (atunci când conectați conturile, veți avea nevoie de acces administrativ la contul AdWords și de acces de modificare la contul Google Analytics); aici găsiți instrucțiuni referitoare la conectarea conturilor;
 • funcții de remarketing și de publicitate activate în Google Analytics.


3. Cum remediez problemele etichetei de remarketing dinamic?

Asigurați-va că eticheta de remarketing conține parametri personalizați, eticheta și valori unice dinamice precum în acest exemplu. Aici găsiți cele mai des întâlnite motive din cauza cărora eticheta de remarketing dinamic nu funcționează.

4. De ce a fost respinsă lista de remarketing? În ce cazuri nu pot utiliza remarketingul conform politicilor AdWords?

Când creaţi liste de remarketing sau anunţuri, nu puteţi utiliza informaţii delicate referitoare la vizitatorii site-urilor sau utilizatorii aplicaţiilor. În scopurile acestei politici, printre informaţiile delicate se numără:

 • informații despre sănătate sau starea medicală;
 • interesul față de sau participarea la activități destinate adulților (inclusiv alcool, jocuri de noroc, servicii matrimoniale pentru adulți, pornografie etc.);
 • comportamentul sau orientarea sexuală;
 • informații de natură rasială sau etnică;
 • afilierea politică (cu excepția informațiilor de înregistrare publică ale votanților din Statele Unite ale Americii);
 • apartenența la sau afilierea cu sindicate;
 • religia sau convingerea religioasă;
 • statutul sau situația financiară negativă;
 • statutul de copil cu vârsta sub 13 ani;
 • comiterea sau presupusa comitere a unui delict;
 • divorțul sau separarea maritală.

Informații mai detaliate despre aceste politici puteți citi aici.

5. Pot crea mai multe liste de remarketing simultan?

Da, puteți crea mai multe liste de remarketing; însă doar o singură etichetă de remarketing. Eticheta de remarketing este una singură generată de AdWords pe care o plasați în codul sursă al site-ului dvs. 
O listă de remarketing este o colecție de vizitatori ai unui site sau de utilizatori ai unei aplicații. La crearea unei liste, stabiliți reguli pentru a defini când să fie adăugați vizitatorii sau utilizatorii, de exemplu dacă au vizitat pagina www.exemplu.examplu/x și nu www.exemplu.exemplu/y de pe site-ul dvs.. 
De asemenea, specificați durata apartenenței, cât timp doriți să rămână vizitatorii sau utilizatorii în listă. Odată ce ați creat liste de remarketing, va trebui să direcționați spre ele grupurile de anunțuri ale campaniilor dvs., pentru a le arăta anunțurile vizitatorilor sau utilizatorilor din liste. Mai multe informații despre liste de remarketing puteți citi aici.

6. De ce produsele din feed-ul de remarketing au fost parțial aprobate, unele fiind în curs de examinare de mai mult de 48 de ore?

Produsele din feed-ul de remarketing sunt evaluate în funcție de popularitate. Cu cât mai multe accesări au produsele, cu atât mai repede vor fi aprobate. Pentru a fi revizuite, produsele trebuie să aibă cel puțin o accesare. 

Articol public de Cristina Melnic, Associate Account Strategist, Google